Hae
VillaNanna

Rikkinäisen päiväpeiton korjaus

Rikkinäisen päiväpeiton korjaus

Rikkinäisen päiväpeiton voi korjata hauskalla tavalla. Vähän se vaatii työtä ja ehkä hitusen hermojakin, mutta lopputulos on aika ihana. Ainakin minusta. Olenkin päättänyt, että tämä päiväpeitto tullaan korjaamaan tuleivaisuudessakin näin. Joka kerta kun jostain hajoaa, se korjataan. On kiva nähdä miten päiväpeitto muuttuu aikojen saatossa.

Rikkinäisen päiväpeiton korjaus

Tällä korjauksella on hieno tarina, nimittäin kun aikanaan tämä päiväpeitto meni rikki kun Nuppu teki kovasti pesää, ostimme uuden samanlaisen. Tämä rikkinäinen päiväpeitto jäi sitten sellaiseksi varapeitoksi kun koirien kanssa sattuu aina kaikenlaista. Tässä jouluna sitten sattui pieni tilanne, että jompi kumpi koirista oli voinut pahoin ja se pahaolo oli tullut peitolle. Peitto pestiin ja kuivattiin. Peitto oli muutaman päivän ruokapöydällä siististi viikattuna. Kun hermot meni tuohon rikkinäiseen peittoon ja peitto piti vaihtaa, ei sitä uutta ehjää löytynyt enää mistään, ei yhtään mistään. Sitä on etsitty nyt kissojen ja koirien kanssa tähän päivään asti, eikä löydy.

Joten koska peitossa on selkeitä reikiä enemmänkin, niin päätin, että tästä tulee sellainen ikuisuus korjausprojekti. Uutta kun en nyt meinaa ihan tähän hätään hankkia. Ihan ensin siis nappasin ompelukoneen ruokapöydälle, jotta ompelulaskutilaa on enemmän. Jokaisen rikkoutuneen kohdan alle ompelin ensin palan paksuhkoa kangasta. Tavallaan homman voisi jättää tähän, mutta halusin, että peitosta tulee näyttävä, niin aloin ommella eri kokoisia virkattuja liinoja rikkoutuneiden kohtien päälle. Kohdan piti siis olla ihan selkeä reikä ennen kuin ompelin sen näin. Peitossa on pari kohtaa, jotka ovat menossa ihan lähihetkinä rikki, joten paikkoja tulee lähiaikoina varmasti lisää.

Rikkinäisen päiväpeiton korjaus

INSTAGRAMIIN KYSELY PÄIVÄN POSTAUKSESTA

Laitoin eilen jälleen kyselyn Instagramin stooreihin kyselyä tämän päivän postauksesta. Tämä kysely oli aika nopeasti selvä, vaikka odottelinkin kuitenkin aamuun ennen kuin julkaisin tuloksen. Tulos ei ollut muuttunut, vaikka aamuun mennessä tuli lisää vastauksia. Vaihtehtoina oli Paikkaa ja korjaa sekä Kääriydy peittoon.

korjaaminen antaa lisäaikaa vanhoille tavaroille

Korjaaminen on sellainen asia, että sitä kannattaa hajottaa. Työtä se vähän vaatii, mutta on se myös hauskaa ja on upeaa myös nähdä millaiseksi tavara lopulta muuttuu. Toki kaiken voi myös tuunata joksikin muuksi, mutta ei aina ja välillä on vain sellainen tilanne, että on vain korjattava, ei auta itkut markkinoilla. Näin on minun housujen vetoketjulla. Se on vaihdettava, jos meinaan niitä käyttää vielä.

Korjaamisen voi tehdä huomaamattomasti tai sitten näyttävästi, mikä itselle on ikinä hyvä. Niin kuin monet tietää olen enemmän näyttävyyden kannalla ja mieluiten esittelen sitä, että jossain vaatteessa on reikä, kuin piiloitan sen. Mutta kuitenkin parasta korjaamisessa on se, että rahat kiittää. Tässä korjausksessa olen käyttänyt materiaaleja, joita minulla on jo valmiiksi ollut kaapissa. Toki nämäkin on joskus jotain maksaneet, ei niitä ole tullut sormia napsauttamalla taivaalta. Korjauksen voi siis valita sen mukaan mitä sattuu kotona olemaan.

Rikkinäisen päiväpeiton korjaus

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Vyötärön korjaus

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Reikä esiin

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Ihana lopputulos! Sävy sävyyn idea oli tosi onnistunut, ei tule sellaista tilkittyä vaikutelmaa.
    Vanhoista tavaroista on joskus tosi vaikea päästä eroon, niin rakkaita ne on.

    • villananna kirjoitti:

      Uskon, että tuohon tulee kyllä eri väriäkin mukaan. Sain äidiltäni nimittäin lankoja ja koukkuja ja on aika alkaa opetella noiden pyöreiden juttujen teko.

  2. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Vau, peitosta tulee sitä upeampi mitä enemmän sitä pitää korjata! Liinat ovat ihan kuin kukkasia. 🙂 Mie korjaan lähinnä villasukkia ja lapasia 😀 Mun lapasten kämmenissä ei taida olla paljoakaan alkuperäistä lankaa jäljellä, mutta ne on viimeiset lapaset jotka mummoni puikoilta saan, niin niitä ei auta kuin korjata 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Joo, minusta tää tosiaan on aika kiva ja on aika jännä nähdä miten koko peitto muuttuu vähitellen, kun sitä korjataan koko ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *