Hae
VillaNanna

Millainen on ollut minun koronavuosi

Vuosi on tosiaan takana tätä korona aikaa ja millainen on ollut minun koronavuosi? Miten elämä on muuttunut ja alkaako olla hermot riekaleina? Ei ala, ihan valtavan suuria muutoksia ei ole tullut tämän vuoden aikana omaan elämään, jos ei lasketa sitä, että sain vakipaikan kaupungilta. Muuten aika pieniä muutoksia ja nekin lähinnä työmaailmassa, mutta nekin sellaisia, joihin alkaa jo kyllästyä.

Tarkastellaan hiukan mitä tämän vuoden aikana sitten on tapahtunut ja miten paljon meitä on sitten rajoittanut esimerkiksi nuo maskit, joista niin valtavasti puhutaan somessa tällä hetkellä. Ne kun kuulemma rajoittaa hirmuisesti elämää. Niin katsotaan nyt miten ne rajoittaa meitä.

Millainen on ollut minun koronavuosi

Kun koronasta alettiin puhua, niin oltiin juuri tultu Krakovasta ja oltiin vielä niin meidän matkan lumoissa, ettei ihan kaikkea ympärillä olevaa tajuttu. Ehdittiin käydä seikkailuilla ja hääpäivääkin vietettiin oikein isolla ajatuksella. Suunniteltiin Japanin reissua, joka oli meidän nuorimman synttärilahja. Sitten tilanne paheni ja koulut suljettiin, nuorisotilat suljettiin. Poikani jäi kahdeksi kuukaudeksi kotiin, joka oli hänelle iso onglema, hän kuuluu niihin, joille etätyö ei sovellu.

Töissä opeteltiin uutta, tietenkin. Nuorisotyö jalkautui ja avasi digitaalisen nuorisotyön. Tilanne oli joka tavoin hankala, uuden oppimisessa meni aikaa, vaikka kaikki piti omaksua hetkessä. Kuitenkin hyvin suorituttiin hommasta! Minut myös vakinaistettiin ja se oli ainakin iso juttu. Keskimmäinen lapseni oli intissä ja sairastui vakavasti, oli toista viikkoa laivassa kuumeessa. Viime keväänä ei vielä oikein testattu sairastuneita. Kaikki oireet kuitenkin pojalla oli.

Millainen on ollut minun koronavuosi

koronaKesä

Pääsin mukaan erilaisiin kesätoimintoihin ja halusin testata niin monessa paikassa kuin mahdollista, että tiedän mitä kaikkea meillä on nuorille tarjota. Tänä vuonna siis tiedän minne haluan mennä ja mitä tehdä. Kesällä käytiin myös Riiassa Serenade laivalla sekä tehtiin pikkuinen road trip Suomessa. Siitä se Suomimatkailukipinä lähti. Keskityttiin pitkälti muutoin olemaan kotosalla, sillä olin töissä koko kesän. Lomaa oli vain viisi päivää. Mutta kivoja muistoja saatiin.

Nuuksio tuli myös vihdoin tutuksi ja päästiin Helsingissäkin niille omille tärkeille paikoille retkeilemään, kuten Kuusiluoto, Vuosaaren huippu sekä Suomenlinna. Suokissa käytiin myös nauttimassa Kekrijuhlista. Syksy alkoi ja siirryin jälleen toiselle tilalle hommiin, tänne on tarkoitus jäädä. Tää on unelmahommaa kaikinpuolin.

koronaTalvi

Sitten suljettiin jälleen tilat ja meillä alkoi uudet tuulet puhaltaa, suunniteltu kylpyläreissu peruttiin ihan turvallisuuden vuoksi ja vietettiin hiukan toisenlainen hanukkah/joululoma. Lapset tulivat kotiin syömään ja nautittiin elämästä ihan keskenään. Syötiin ja pelattiin. Muuta ei tarvita. Sitten siirryttiin kevääseen ja lopulta Pääkaupunkiseutu päätti avata tietyn ikäsille kerhot ja me päästiin uudelleen normaaleihin hommiin. Tosin meille tuli maskien käyttö eteen. Miten niiden kanssa on mennyt? Hyvin. Ei ole estänyt mitenkään toimimasta, eikä sitä tarvitse edes kerralla pitkään käyttää. Se on enmmänkin tuonut enemmän mahdollisuuksia kuin vienyt pois. Näin itse sen nään.

Onko tämä vuosi myös koronavuosi?

Uskon näin. Emme ihan vielä pääse koronasta, vaikka meillä menisikin hyvin, niin matkustamaan tuskin vielä kovin hevin päästään. Monessa maassa, kuten Puolassa tilanne on huono ja ei, en ole hysteerinen asiaa kohtaan. Meinaan edelleen elää ihan näin mutta pidän silti välimatkaa muihin ja laitan maskin julkisissa tiloissa. Miksi? Koska minä välitän muistakin ja haluan päästä tästä vitsauksesta joskus eroonkin, jotta voin matkustaa jälleen. Jos et itse halua elää normaalisti, niin älä käytä maskia ja ole väliinpitämätön itseäsi kohtaan ihan rauhassa. Elä elämäsi korona mielessä vaikka hautaan asti. Haluan, että yrittäjät voivat jälleen saada hommat pyörimään ja voimme elää normaalisti. Se ei tapahdu, jos osalla ei mitään taistelutahtoa ole.

Millainen on ollut minun koronavuosi

Toistetaan oikein kunnolla tätä. Minun vuosi on mennyt oikein mallikkaasti, toki on asioita, joita en nyt voi tehdä kuten matkustaa ulkomailla, mutta kestän sen hyvin. Kohta pääsee laittamaan omaa kasvimaata ja takapihaa, joten tämmöiset asiat unohtuu aika nopeasti. Myös lähiretkeily tulee pian mukaan kuvioihin kunhan suurimmat kiireet päättyy. Hengähdetään ja tehdään sellaisia asioita, joita ei olla ennen tehty tai tehdään asiat eri tavoin.

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Mielenkiintoista oli lukea korona-vuodestasi, ja upeaa että sait vakkarihomman, onnea sen johdosta. ?Viime vuoden keväästä tämän vuoden maaliskuuhun saakka toivoin olevani Suomessa, ja olin vähän kateellinen, koska elämä Suomessa vaikutti niin vapaalta tänne verrattuna kun oli nikn kovat rajoitukset täällä. Onneksi ei enään, mutta tosiaankun korona jatkuu, eikå siitä ole vielä päästy eroon, ja täällä, vaikka turismiala on pahiten kärsinyt ala täällä, niin vieläkään ei täällä ole päätetty koska tönne saa taas tulla turisteja, koska lentokoneiden kautta tulee tartuntoja. Toivottavasti kesä teilläpäin jo niin ettei voi liikkua enemmän

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Minulla on korona on lyhyesti sanottuna pienentänyt elinpiiriä, koska pyrkinyt rajaamaan kaikki ylimääräiset kontaktit minimiin. Onneksi mennään kesää kohti ja rokotukset etenevät, toivottavasti elämää saataisiin palauteltua nyt alkuun paikallisesti ennalleen 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Itse en ole työn vuoksi voinut kaventaa elinpiiriä 🙁 Tosin olen välttynyt täpärästi sairastumasta koronaan.

 3. Nadine kirjoitti:

  Koronavuosi on kieltämättä aika erikoinen aika. Muutoksen sisältä on tosin aika vaikea arvioida sen suuruutta: onko elämä muuttunut paljon vain vähän sekä kuinka pysyvä se muutos on. Veikkaan, että aivan ennalleen elämä ei palaa.
  Positiiviseksi muutokseksi voi sanoa ainakin kotimaanmatkailun uuden nousun.

  Itse olen katsellut Suomen touhuja vähän sivusta: me jouduttiin lockdowniin Portugalissa ja sitten siirryttiin seuraavaan lockdowniin Maltalle. Etelässä meno oli aika hurja. (https://viaperasperaadastra.com/2021/03/16/koronavuosi-retrospektiivi/) Sekin jokin kokemus tosin ?

 4. Jasmin kirjoitti:

  Hyvin toteutettu postaus ja mielenkiintoista lukea!
  Olen itse iloinnut siitä että työt ei ole loppuneet, lapset tarvitsevat päivähoitoa joka tarkoittaa töitä ja rahaa, joillakin on taas mennyt firmat konkurssiin jne…

  Onneksi tulee kesä ja voi ulkoilla paljon! Se piristää mieltä!?

 5. Tuula’s life kirjoitti:

  Ihan ensimmäiseksi onnittelen vakituisesta työstä. Se on hieno juttu.
  Ja kerroit tuossa, että olitte juuri tulleet Krakovasta, kun korona ”saapui” Suomeen. Meiltä puolestaan peruuntui silloin keväällä Krakovan matka koronan takia.
  Postauksesi oli muutenkin mielenkiintoinen, tämän voisi itsekin toteuttaa.
  Ja maskeista, niitä minäkin aion vielä käyttää pitkään. Juuri luin, että Tanskassa oli löysätty rajoituksia hyvän tilanteen takia pari viikkoa sitten ja koronaluvut olivat lähteneet huolestuttavasti nousuun.
  Kaunista toukokuuta!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Meillä taas peruuntui matka Japaniin viime keväänä. Se minua kyllä harmittaa. Mutta ehkä tulevaisuudessa sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *