Hae
VillaNanna

Pöytäkoristeita kekrijuhliin

Sitä olisi nyt ommeltu pöytäkoristeita kekrijuhliin. Tosin tänäkin vuonna singahdamme juhlimaan kekriä Suomenlinnaan, niin kotona ei sitten juuri mitään ihmeitä järjestellä, vain herkullinen sadonkorjuun vihannesruukku tuodaan pöytään kyllä. Linkki reseptiin alla:

Sadonkorjuujuhliin vihannesruukku

Pöytäkoristeita kekrijuhliin

Ostin muutama kuukausi sitten Kierrätyskeskuksesta kahvisäkkejä erilaisiin projekteihin. Nyt ensimmäinen projekti on valmis ja lopputulos on aika kiva. Pöytäkoristeina valmistui siis ihana sato, johon kuuluu kurpitsat, porkkanat sekä sienet. Muutakin olisi varmasti voinut valmistaa, mutta nämä sopivat ajatuksiini kaikkein parhaiten. Materiaalina on kahvisäkkien lisäksi käytetty rikkinäisiä keittiöpyyhkeitä sekä kaikenlaisia muita jämiä, kuten narua.

Vinkit pöytäkoristeiden tekoon

Kurpitsa: Leikkaa kankaasta noin 40×20 cm pala. Ompele ensin lyhyet päät yhteen. Harsi toinen pitkä osa nurjalta käsin ja kiristä myttyyn. Käännä työ oikein päin ja täytä vanulla. Harsi jälleen yläosa, mutta narulla ja vedä aukko suppuun. Tämän jälkeen vie neula kurpitsan keskeltä alhaalta ylös ja tee näin narun kanssa kurpitsan muoto. Liimaa lopuksi kurpitsalle lehdet sekä kantaosan.

Sienet: Leikkaa tassia apuna käyttäen sienelle hattu (2x). Ompele hattuosat yhteen, jätä kääntöaukko ja käännä työ oikein päin, täytä vanulla ja ompele kääntöaukko kiinni. Leikkaa pyyhkeestä sopiva jalka sienelle (2x), alaosa hivenen leveämpi kuin yläosa ja ompele kappaleet yhteen, jätä yläosa avoimeksi. Täytä vanulla. Ompele jalka hattuun käsin.

Porkkana: Leikkaa kaksi suippoa kappaletta ja neljä u:n mallista kappaletta. Ompele porkkana sivuista kiinni päälitikkauksella ja täytä vanulla. Ompele u:n malliset lehdet yhteen (2 valmista kappaletta) ja käännä ne oikein päin. Harsi porkkanan yläosa ja samalla lehdet ja vedä lopuksi kappale tiukkaan suppuun. Laita jokin söpö koriste perittämään harsilanka.

Miten kekriä vietetään?

Nykyään kekri mielletään sadonkorjuujuhlaksi, vaikka mukana on edelleen entisajan kekrijuhlien perinteitä, kuten kekripukki sekä erilaiset ennustukset. Meidän kekriin kuuluu syödä vihannesruukkua. Mennään Suomenlinnaan, jossa nautitaan hyvästä ruuasta, katselemme kun kekripukki poltetaan. Sitä ennen on murheet annettu surujen kerääjälle ja kaikki surut sitten poltetaan kekripukin mukana. Ja tänä vuonna osallistumme myös kekri hunt tapahtumaan ympäri Suomenlinnaa iltapäivän aikana.

Illalla nautimme upeasta valoesityksestä ja nautimme toistemme seurasta. Kekri on enemmän meidän juttu mitä muut samoihin aikoihin vietettävät juhlat. Enemmän maanläheisempi ja myös poika tykkää viettää kekriä mieluiten. Toki kerissä on yhdistetty monta juhlaa samaan, kuten espanjalainen Dia de los Muertos kauhukarnevaalia, kelttien samhainia, irlantilainen halloweenia, pyhäinmiesten päivää. Kaikkea vähän sekaisin. Siitä huolimatta siitä huokuu suomalainen sadonkorjuujuhlien perinteet.

Pöytäkoristeita kekrijuhliin

Mukavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Suomenlinnan kekri

 

8 kommenttia

 1. Jane kirjoitti:

  Kylläpä on suloisia ja maanläheisiä koristeita 🙂

 2. Marjut kirjoitti:

  Onpa ihania koristeita ja kekseliäästi tehty. 🙂

 3. Asta B. kirjoitti:

  Onpa ihanan somannäköiset koristeet! Toivottavasti pääsitte nauttimaan tunnelmallisesta kekristä 🙂

 4. diinamaria kirjoitti:

  Tosi suloisia koristeita kekriin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.