Hae
VillaNanna

Vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi

Vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi

Kun meillä on mitä kaapista löytyy päivä, niin valmistuu mitä hauskimpia ruokia ja niiden variaatioita. Nyt ruokapöytää koristeli vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi. Tarjolla on siis kaksi herkullista ruokaehdotusta kun kaapissa on ruokatarvikkeita, jotka ovat menossa kovaa vauhtia vanhaksi. Kasvisruoka on hyvää ja ravitsevaa, ison miehenkin vatsa täyttyy pitkäksi aikaa, eikä valita nälkäänsä ihan hetkeen. Meillä ainakaan.

Meillä ruoka on yhteinen asia, suunnittelemme yhdessä, käymme kaupassa yhdessä ja teemme yhdessä. On myös ihanaa kattaa pöytä arkenakin. Tulee vain niin hyvä olo kun katsoo mitä ollaan saatu aikaiseksi ja saadaan nauttia yhdessä. Elämä on niin hetkistä, että ruoka on se mikä yhdistää perheitä. Yhteistä aikaa, yhteistä tekemistä ja nautintoa. Ruokaa tehdessä on helppo kysellä päivän kuulumiset, kysellä koulu jutut, meillä myös tehdään koekuulustelut samalla kun kokkaillaan.

Pienestä pitäen vain lapset mukaan keittiöön puuhastelemaan. Voin vannoa, että kun saavat välillä myös päättää mitä perhe syö, eivät kyllä montaa kertaa pyydä Heseä tai karkkia päivälliseksi. Se vaihe menee tosiaan nopeasti ohi ja silloinkin on helppoa keskustella, että miksi kannattaa ottaa mieluummin se reseptivihko esiin ja etsiä sieltä ideoita, kuin alkaa paistella hamppareita. Toki kyllähän meillä niitäkin syödään, kuten tiedätte.

Toki välillä on pakko myös minun tehdä päätökset mitä perhe syö, siksi meillä on nämä ”mitä kaapista löytyy” -päivät ja saadaan paljon erilaisia herkkuja pöytään, joskus tehdään näin koko viikko. Varsinkin juhlapyhien jälkeen. Mutta Vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi oli täällä nyt iso hitti ja pitää tehdä toistekkin. Saapi nähdä miltä silloin maistuu pihvit sekä riisi.

Vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi

Mausteinen uuniriisi

Uuniriisi on helppo valmistaa, vaikka siihen menee aikaa hiukan enemmän mitä meillä yleensä ruokaan suttaantuu. Parasta tässä riisissä on se, että sinne voi laittaa lähes mitä tahansa joukkoon. Vaihtele mausteita myös, niin maku muuttuu.

Aineet:

 • Suippo paparika
 • Kirsikkatomaatteja
 • Kevätsipulia varsineen
 • Yksi nippu valkosipulia
 • Persiljaa
 • Pistaasiöljyä
 • Kiehuvaa vettä
 • Kanelia
 • Mango curry mausteseos
 • Chiliä
 • Mustapippuria
 • Hiukan suolaa
 • Riisiä

Tee näin:

Huuhtele tomaatit ja levitä uunivuokaan. Pese ja paloittele paprika. Paloittele sipuli ja leikkaa valkosipulin kynnet pituussuunnassa puoliksi. Laita kaikki uunivuokaan. Ripottele päälle puolet persijan nipusta ja levitä mausteet. Kaada noin 1 dl pistaasiöljyä uunivuokaan. Paista vuokaa 175 -asteen uunissa noin tunnin.

Ota uunivuoka pois uunista ja lisää lämpöä 220 -asteeseen. Kaada noin 300g riisiä tasaisesti vihannesten päälle. Kaada 6dl kiuhuvaa vettä riisin päällä, älä sekoita. Paista uunissa vielä 30 minuuttia.

Vihannespihvit ja mausteinen uuniriisi

Vihannespihvit

Vihannespihvit maistuvat myös vaikka hamppareiden välissä tai muusin kanssa, oikeastaan vihannespihvit sopii minkä tahansa lisukkeen kanssa. Ja parasta näissä pihveissä on se, että mukaan voi helposti laittaa sellaistakin, mikä useimmiten menee roskiin. Tämän jälkeen et heitä enää ruokaa roskiin, lupaan sen. Aineissa lukee porkkanan naattipesto ja sen ohjeen saatte täältä. Älkää siis heittäkö pois näitä lehtiä, naatteja, kantoja. Niistä saa hyvää ruokaa!

Aineet:

 • Kukkakaalin lehtiä
 • Kesäkurpitsaa
 • Nippu ruohosipulia
 • Porkkanan naatit
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • Porkkanan naattipestoa
 • 2x kananmuna
 • Kaurahiutaleita
 • Maissijauhoa

Tee näin:

Pese vihannekset, paloittele kukkakaalin lehdet sekä kesäkurpitsa. Keitä Kukkakaalin lehdet lähes kypsiksi ja lisää sen jälkeen kesäkurpitsa hetkeksi. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon naatit ja ruohosipuli, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta hyvin.

Sekoita kauhalla kananmunat seokseen ja lisää hiutaleet sekä maissijauho. Anna seoksen vetäytyä noin 10-15 minuuttia. Paista voissa, matalalla lämpötilalla (pitkään).

8 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  Tämä ruoka kyllä näyttää siltä, kuin sitä olisi pitkään jo suunniteltu ja upea kattaus. Sain kyllä inspiraation tästä ja taida jo tänään kokeilla uuniriisiä kotona. Totta kyllä, että yhteiset ruoka- ajat yhdistävät perheen.

  • villananna kirjoitti:

   Se on tärkeää niin lapsille kuin aikuisille kerääntyä pöytään ja syödä yhdessä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä oon kerran kokeillut uuniriisiä toisella ohjeella ja se oli ihan loistavaa, pitää tämä laittaa ylös seuraavaa kertaa varten 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Uuniriisireseptejä taitaa olla monen monta, itse teen useasti uuniriisiä myös eilisen riisistä. Tulee hiukan erilaista.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Nämä kuulostavat todella hyviltä ja varsinkin luin tarkasti tuon vihannesreseptin. Todella hyvä idea! Nykypäivänä menee niin paljon ruokaa roskiin.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, ihmiset edelleen heittää pois ruoasta osia, jotka sopii syötäväksi. Se on todella kummallista.

 4. hannamariav kirjoitti:

  Tätä komboahan pitää kokeilla!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *