Hae
VillaNanna

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Vihdoin sunnuntairetki Vuosaaren huipulle, yhteen meidän perheen lempi retkikohteista. Yleensä lähdemme kipuamaan huipulle kesäkuussa, kun kukat kukkivat ja kesä on alkanut. Tällä kertaa päätimme odottaa, sillä alue on nyt kokonaisuudessaan avoinna. Kunnostustyöt ovat siis valmiin. Mutta hommaa siellä tuntuu vielä olevan.

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Alue on muodostettu kahdesta osasta, on täyttömäki sekä entinen kaatopaikka. Kaatopaikka on nyt siis saatu valmiiksi myöskin ja on jännä nähdä millaiseksi koko alue vielä muovautuu. Uusimpia juttuja alueella kaatopaikan lisäksi on infotaulut, tienviitat sekä portaat, jotka asennettiin vaikeakulkuisen nousun tilalle. Vaikka se harmittaa, niin ymmärrän miksi ne sinne asennettiin. Maan eroosio sekä erittäin vaikeakulkuinen kapea kivinen ja hiekkainen polku ei ollut mikään helppo tie huipun korkeimmalle kohdalle.

Vuosaarenhuippu on noin 60 hehtaarin ulkoilualue, jonka ihminen ja luonto on yhdessä muovannut. Maisemoinnissa on huomioitu niin kasvillisuus kuin eläimistökin. Tämä upea luontonähtävyys on luontopuutarhuri Jukka Toivosen unelma ja tämä hanke on saanut myös lukuisia palkintoja.

Alueen kunnostus ja maisemointi aloitettiin 2003 ja vihdoin tänä syksynä avautui myös osa, jonka kunnostustöitä joka vuosi katseltiin, ennen kuin noustiin huipulle. Viime vuonna oltiin jo niin loppu suoralla hommassa, että meikäläisen mahaan alkoi tulla perhosia ja kun luin talvella, että vihdoin alue aukeaa syksyllä, niin eihän sinne kesällä sitten haluttu mennä.

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Varaa aikaa nousuun

Alueella on paljon nähtävää, alueelta löytyy esimerkiksi saarnilehto, pähkinärinne, saniaislehto, paahdealue, sola, rauniopiha, luonnonruusupolut, herukkalehtoa ja kanerva-katajanummi. Eväitä voi syödä monessa paikassa, kunhan muistaa ottaa roskat mukaansa! Muistetaan muutenkin kunnioittaa alueen omaperäistä kasvillisuutta sekä eläimistöä. Ja vaikka kaatopaikan alue on vielä vähän kalju, niin sekin muovautuu ajan saatossa samoin kuin täyttömäkikin.

Alueen pääsisäänkäynnit etelä- ja länsi- ja kaakkoisreunaan, eteläiseen sisäänkäyntiin tulee parkkipaikka, roskikset, infopisteet ja wc. En tosin nyt osaa sanoa löytyykö nämä asiat jo eteläisestä sisäänkäynnistä, kun me jätämme auton aika kauas ja kävelemme alueelle. Mutta on todella hyvä, että roskikset sekä wc tulee tai on jo alueella. Varsinkin roskis on ollut tärkeä, kun viime kesänäkin alue hukkui roskaan.

Oletko ollut jo tutustumassa Vuosaarenhuippuun?

Jos et ole, suosittelen lämpimästi seikkailua tässä paikassa. Eväät mukaan ja seikkailuvaihde päälle. Täällä saa aika hyvin ajan kulumaan kun ihmettelee kaikkia kasveja sekä eläimiä. Talvella en ole vielä tuolla ollut, koska tykkään kiivetä huipulle juuri silloin kesän alussa kun kasvit puhkeaa kukkaan ja eläimet hyönteisistä matelijoihin aktivoituu. Pakko on kyllä myöntää, että näin alkusyksystäkin oli kivaa, luonto on niin erilainen silloin.

Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

Mukavaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Huipulla tuulee

Vuosaaren huippu

Vuosaaren huippu

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Vaikka välillä harmittaa, että haastavampia alueita silloitetaan, kai se helpottaa monien ihmisten elämää. Ajattelen nyt vaikka pienten lasten vanhempia ja (lievästi)liikuntarajoitteisia. Monessa paikassa, kuten Tatran vuoristossa, polkuja on eri vaikeusasteissa, että jokaislle on jotain iloa alueesta.

  • villananna kirjoitti:

   Nuo portaat helppotti ihan kaikkien elämää, sillä tuosta oli vaikea nousta ylös. Maa valui jalkojen alla. Nytkään tosin alue ei ole kaikille paras paikka kulkea.

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  tuolla olisi niin kiva käydä, mutta on pyörätuolille liian haastava kohde

 3. petra kirjoitti:

  Ihana retkeilyperinne teillä! 🙂 tuolla en ole koskaan käynyt, pitäisi valloittaa myös nämä oman kotiseudun retkeilynurka. Ehkäpä ehdotan tuota, kun käymme seuraavan kerran sukulaisilla Vuosaaressa. Oletan ettei heiltä olisi sinne ihan hirveän pitkä matka 😀

 4. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Olen tästä ennenkin lukenut blogistasi. Jos en vielä silloin lisännyt retkeilykohdelistalle, niin nyt lisäsin. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.