Hae
VillaNanna

Ompelujätteestä viirit

Ompelujätteestä viirit

Ompelujäteprojekti jatkuu ja tällä kertaa väänsin ompelujätteestä viirit. Tämä oli vähän kinkkisempi juttu, sillä ompelin viireihin ne kaikkein pienimmät silput mitä roskiksesta löytyi. Niitä oli esimerkiksi langanpätkät sekä saumurin jämät, joita tulee leikkurilla. Viirit onnistuivat erittäin hyvin ja sain vielä hyödynnettyä kaikkia koristenauhan pätkiä sekä pitsin pätkiä. Vaikka viirien pohja oli todella ohutta kangasta, niin aika jämäköiksi ne tulee kun ompelee niin paljon kankaan päälle. Laitoin viireihin myös taakse ohuen kankaan, ettei kaikki ompeleet näy nurjalla.

Viirien tekeminen oli erittäin aikaa vievää mutta lopulta kiitos oli suuri, sillä näistä tuli todella kivat. Tai itse ainakin tykkään tosi paljon ja sopivat ompelutilaani nyt erittäin hyvin. Ihan heti en kuitenkaan lähde tekemään toisia samanlaisia vaikka tällä hetkellä ei tuossa ompelujäte roskiksessa ole oikein muuta kuin tuota silppua jäljellä. Pitää tosiaan miettiä, että mitä kummaa niistä oikein saisi aikaiseksi.

Ompelujätteestä viirit

Tosiaan ensin leikkasin viirit oikean malliseksi, jonka jälkeen aloin vain ommella siksakilla silppua kankaalle. Kun mielestäni materiaalia oli ommeltu tarpeeksi, yhdistin viirin taakse vuorikappaleen ja lopuksi koristenauhan. Lopputulos on hauska.

On ollut hyvin mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea olen saanut aikaan tuosta roskiksen silpusta. Silppua voi käyttää myös askartelussa oikein hyvin. Tai itse ainakin tykkään hyödyntää sitä myös siinä hommassa. Olen suunnitellut, että hyödynnän tuota roskaa myös jouluun. Saa nähdä mitä tästä hommasta mahtaa tulla. Askartelu on siitä kivaa, kun sitä voi toteuttaa vaikka roskilla.

Viireistä tuli aivan ihanan shabby chic -tyyliset, vähän bohot, romanttiset suloisuudet. Näistä voi käyttää mitä tyylinimitystä haluaa. Kaikki käy. Omaan silmään ne ovat pitkälti shabby chic -tyyliset, vai mitä mieltä te olette? Itse pidän kovasti nykyään tästä tyylistä, niin rönsyilevää, romanttista ja useasti vintage vivahteista. Varsinkin tämän tyylliset vaatteet on mun juttu monin tavoin. Niin helppo yhdistää sitten ihan perusvaatteiden kanssa. Jotenkin hassua, että sisustustyylikin voi muuttua samalla kun muuttuu oma pukeutuminenkin. Ennen niin hippimäinen tyyli on nyt yltiöpäisen romanttinen, vaikka en ole edes romantikko. Tosi outoa.

Ompelujätteestä viirit

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Jälleen niin mahtavaa hyötykäyttöä! 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Tulipa kivat! Itsekin olen nyt syksyn aikana innostunut ompelusta ja silppua on tullut, voisinkin ottaa vinkin käyttöön ja tehdä viirin tytön 1v synttäreille :).

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Nyt on kyllä pyrkimys hyödyntää kaikki tarkkaan!

 4. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivannäköiset viirit tuli!

 5. Tuula kirjoitti:

  Aika hauska idea! Itselläkin tulee tuota ompelujätettä aika isoja määriä enkä ole keksinyt mitä siitä tekisi. Olen haaveillut jonkunlaisesta viiristä tai banderollista puutarhaan, ja tuollainenhan sinne voisi sopia kivasti. Hyvä vinkki myös hydyntää silppua askarteluun!
  https://www.santala.fi/banderollit

  • villananna kirjoitti:

   Noista ompelujätteistä saa kaikenlaista kivaa aikaan. Testailen seuraavaksi vähän muunlaista hommaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *