Hae
VillaNanna

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta -kysymys on keikkunut inboxissa jo useamman kuukauden odottamassa vastausta. Ei sen vuoksi, että olisin miettimällä miettinyt mitä vastaan, vaan kysymys ei ole inspiroinut minua, ei ainakaan vielä. Nyt on kuitenkin tullut aika vastata kyseiseen kysymykseen sekä lisäkysymyksiin.

Muutama kysymys ja niihin vastaus, kaikki tämä liittyy jollakin tavoin kirpputorien maailmaan ja tyyliin. En oikein osaa ostaa enää mitään uusia vaatteita, joskus on ihan pakko, mutta silloinkin äärimmäisessä tilanteessa. Kuten seuraavaksi lasketteluvaatteet hankin uutena. Kierrätettynä ei oikein löydy tarpeitani vastaavia, joten ne on hankittava jossakin kohtaa uutena. Nekin valitaan tarkkaan ja niiden on kestettävä monet vuodet.

Nykyään on tullut aika vähän pyörittyä kirppareilla tai ylipäänsä kaupoilla. Olen aina töissä ja tekemistä riittää muutoinkin kuin pyöriä ostoksilla. Käynnit ovat siis vähentyneet todella paljon ja jos käyn, niin yleensä ostan jotakin askarteluun liittyvää, en vaatteita tai kenkiä. Junk journal kun on vienyt minut mukanaan ihan kokonaan.

Mekko: Kierrätyskeskus ilmaisosasto Neuletakki: Kontti, Tammisto

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta

Minulla on tällä hetkellä yksi vaate mitä etsin ja ne on nahkahousut. Mitään muita vaatteita en tällä hetkellä tarvitse yhtään ja ne jotka tarvitsen, niin ne tehdään ja iso osa on laitettu muistiin make nine -haasteeseen.

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta?

 • Tavallaan kyllä, minulle tulee erittäin hyvä mieli siitä, kun ostan jotakin kirppareilta itselleni tai muulle perheelleni. Hyvä mieli tulee siitä, että kierrätettynä löytyy sellaisia vaatteita, joista tykkää, eikä tarvitse ostaa uusia.

Ostanko yhtä paljon vaatteita kierrätettynä kuin uutena?

 • En. Joskus kauan sitten kun siirryin kirpputoreihin, oli sellainen hetki, että ostin ja ostin ja ostin. Nyt ei oikein aika riitä kirppareilla pyörimiseen tai shoppailutouhuihin keskittymiseen.

Käytänkö kaikkia vaatteitani?

 • Kyllä, tosin nyt on Ikea kassillinen vaatteiteita odottamassa myyntiä. Yleensä vaatteet käytetään loppuun, mutta välillä vaatteet eivät enää sovi, eikä niitä ole järkevää lähteä uudelleen muokkailemaan.

Milloin olin viimeksi kirpparilla?

 • Viikko sitten ja tein muutaman hyvän löydön myös. Niistä tulee postaus myöhemmin. Myös villan hoitoon liittyvä postaus tulossa piakkoin.

Miksi kirpparit?

 • Haluan tehdä ekologisempia ostoksia, uusi on aina uusi ja vie luonnonvaroja. Minun mielestäni on järkevintä hyödyntää jo olemassa oleva. Koska tykkään myös leikkiä tyyleillä ja eri aikakausilla, niin kirpparit ovat siitäkin hyvä vaihtoehto. Nykyään olen jättänyt useasti myös pikamuotivaatteet kirpparille, muutamia tulee kyllä napattua mukaan mutta se on harvinaista.

Olen useasti maininnut, että kaappini sisältää vain lempivaatteitani ja näin se on. En halua mitään sellaista, jota käytän vain kerran tai kaksi. Vaan vaate on sellainen, joka kirjoittaa uuden tarinan kanssani mahdollisimman pitkään, vähintään se 10 vuotta. Eli minun on nähtävä itseni vaatteen kanssa jo kaupassa sen 10 vuotta. Myös se, miten yhdistelen vaatteen jo olemassa olevien kanssa. Näin nopeasti valikoituu ne helmet, jotka lähtee kaupasta kotiin.

Ostanko hyvää mieltä kirpputoreilta

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Sen kesän pituinen se

Ihanan tunnelmallinen Relove

Syksyn kirppislöydöt – Lukijan toive

22 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sulla vähän samat kriteerit ostamiseen kuin mulla. Itsekin haluan, että vaate tai tvara kestäisi käytössä mahdollisimman pitkään enkä kauhean mielellään osta niin sanottuja pikamuotivaatteita.ihan aina en kuitenkaan nipota. Paljon riippuu myös vaatteen käyttötarkoituksesta. Ulkoiluvaatteiden on hyvä kestää pidempään ja juhlavaatteiden, joita käytetään vain harvoin ei tartte välttämättä olla niin kestävää laatua, koska ei joudu niin paljon kulutukselle.

  Nyt olen virkkaamassa harmaata kaulahuivia. Ja niistä parjatuista Novitan langoista =)

  • villananna kirjoitti:

   Itse juuri suunnittelen, että voisi alkaa tekemään kaulahuivia, mutta sitten iskee totuus kun menen eteisen kaappiin…

 2. Nora kirjoitti:

  Jotkut ihmiset ei niin kauheasti välitä vaatteen tai tavaran kestävyydestä, heille on tärkeintä vain se miltä vaate näyttää päällä tai että onpa nyt hankittu edes jonkin sortin tietsikka, teevee yms. Ostin kun halvalla sain (kyllä minäkin etsin edullisesti asioita kuten askartelutarvikkeita ja joskus neulelankojakin kirppareilta ja muita asioita, mutta kirppareilta ja kierrätyskeskuksista voi saada todella hyvääkin tavaraa edullisesti). Tietenkin minäkin haluan, että vaate näyttää hyvältä päällä, mutta pelkästään se ei ole mun ostoperuste. Ja paljon ostetaan sellaista mitä ei voi jälkeenpäin kierrättää kuten super strech -farkut, jotka vaan venyy ja paukkuu eikä farkkukangasta voi jälkeenpäin oikein uusiokäyttää, kun kangas on melkeen pelkkää kuminauhaa (nähty on tällaisten farkkujen lopputulema kierrätyskeskuksessa, ne ovat useassa tapauksessa vain kaatopaikalle menevää jätettä, monikaan tuunaaja ja kierrätysmateriaaleista tuotteita myyntiin tekevä ompelija ei tällaisia farkkuja huoli materiaaliksi).

  • villananna kirjoitti:

   Monet ajattelee, että aina saa uusia kun vanha menee rikki. Ja se ettei sitä kuitenkaan käytetä pitkään, sillä muoti muuttuu niin nopeasti.

 3. Nora kirjoitti:

  Tuli purettua ja taas elettua uudestaan tekemään huvia. Ensin virkkasin, sitten neuloin ja nyt taas neulon entisen purkamisen jälkeen. Tuntien työt menneet hukkaan, mutta välillä tuli tunne, että en halua virkattua ja sitten aattelin, että toisella tyylillä huivista tulee liian painava ja nyt neulon vain ihan sileää neulosta (kahdella eri harmaan sävyllä), mutta välillä mietin tuleeko huivista liian kapea. Koskaan ei ole tyytyväinen =)

  Jep, mullakin on noita huiveja kertynyt, varsinkin ohuempia kesähuiveja. Olen ratkaissut asian niin, että aina kun tulee uusi huivi, niin yksi tai useampi lähtee pois, jos on sellaisia joita en enää käytä (sitten ei lähde, jos kaikki on sellaisia joita tykkään käyttää). Ja aina kun pyörin kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa tulee kateltua huiveja ja erilaisten lankojen äärellä tai kangaskaupassa rupeaa joskus tulemaan ideoita uudesta huivista mieleen.

  • villananna kirjoitti:

   Mulla on pari huiviprojektia tulossa, kun Maiju (pinkit korkokengät -blogi) antoi mulle kassillisen huiveja. Laitoin muutaman oman huivin sinne myös, kun yhdistän sittne kaikki sen kaltaiset huivit yhteen.

 4. Nora kirjoitti:

  Ihmiset voivat kierrättää jätteensä ja käyttää vaikka ympäristöystävällisempiä pesu-ja puhdistusaineita. Jotkut vaikka vielä pesevät käytetyt pakastepussitkin (itsekin pesen, sellaiset irtokarkkipussien näköiset kirkkaat, joita käytän suojina ruokien päällä jääkaapissa, sitten taas puhtaampana uudelleen käyttöön, muutaman kerran voi käyttää) ja jotkut saattavat vaikka askarrella kierrätysmateriaaleista jotain, mutta vaatteiden kohdalla monesti loppuu se ekologisuus (en väitä itsekään olevani mikään superekologinen vaatteiden suhteen, mutta ainakin jonkun verran yritän, esim. ostan paljon kirpputoreilta ja kierrätysleskuksista, katson vaatteen laatua enkä yleensä suosi niinsanottujen pikamuotiketjujen tuotteita eli varsinkin niitä vaatekauppaketjuja, joissa monet nuoret tykkää asioida).

  • villananna kirjoitti:

   Itse olen alkanut ostamaan vintageliikkeistä vaatteita, olen hurahtanut ihan täysin kasariluvun vaatteisiin…Jälleen 😀

 5. Nora kirjoitti:

  Itseänikin viehättää jonkun verran kasarin vaatteet, mutta myös jonkun verran 1950-60 -lukujen ja 1920-30-lukujen. Tykkään esim. 1920-30 -lukujen tyylisistä hatuista (sopii mulle, kun mulla aika pieni pää ja lyhyt tukka, sellaiset patalakkityyliset ja myös sellaiset, joissa pieni lieri). En tosin kyllä omista tällä hetkellä noiden aikakausien, joita listasin tyylisiä vaatteita (ehkä hieman 20-30 -lukujen tyylisiä talvipäähineitä kyllä muutaman), mutta ehkä joskus. Mutta en itse sekoittelisin eri tyylejä keskenään, että näyttäisi naamiaisiin menevältä ja liian juhlavalta. Kaikkein mieluiten käytän kuitenkin aika tavallisia vaatteita, en tykkää olla liian hieno eli että tuntuu siltä kuin olis ykköset yllä ja koko ajan miettis meneekö vaatteet pilalle.

  • villananna kirjoitti:

   Minulla on myös niin, että tykkään eri aikakausien vaatteista mutta eniten 70 -ja 80- lukujen.

 6. Nora kirjoitti:

  Korjaus: Mutta itse sekoittelisin eri tyylejä keskenään, että en näyttäisi naamiaisiin menevältä.

 7. Tuula kirjoitti:

  Itsellekin kyllä kirpputori on yksi lempipaikoistani. Joskus on tullut kyllä tullut tehtyä aikamoisia heräteostoksia, mutta esimerkiksi vaatteeni ovat kaikki suurimmaksi osaksi kirpparilta. Juurikin tuo ekologisuus viehättää. Nytkin tarvitsisin uuden takin, joten pitäisi tehdä kirpparireissu täällä Turussa. https://www.wanhanestori.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Sama juttu, että jossakin kohtaa on itsellänikin niitä herätteitä tullut hankittua enemmän mitä laki sallii. Onneksi sitä ei enää tapahdu, varsinkaan kun keskityn vain lempivaatteisiin.

 8. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Aika vaikea kysymys. Ehkä tavallaan kyllä, koska se on mielestäni myös ekoteko 🙂

 9. Jane /Yhtä kuib kirjoitti:

  Itsekin Rakastan kirppareita, jo aivan lapsesta saakka. Meillä kulkee suvussa kirpparilrakkaus 🙂 Haluan siirtää sen myös tyttärelle!

 10. tuulanneli kirjoitti:

  Täytyy myöntää, että ostan aika vähän kirppareilta. Itse myyn paljon tavaraa pois sitä kautta, näin kirpparit ovat minulle tuttuja.

 11. Marjut kirjoitti:

  Minullakin on vain lempivaatteita kaapissa. 🙂 Kaikkia voi myös yhdistellä hyvin keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *