Hae
VillaNanna

Virkattu toppi kesään

Virkattu toppi kesään

Virkattu toppi on minun tämän kesän must have ja parasta tässä topissa on se, että se valmistuu nopeasti virkkaamalla kaksi suoraa kaitaletta, jotka yhdistetään nyöreillä. Toppi valmistuu langasta riippuen illassa tai kahdessa. Olen virkannut näitä nyt kaksi ja yksi olisi vielä tulossa. Tämä toppi on samaa must have juttua kuin ovat virkatut bikinitopitkin, joita olen tehtaillut jämälangoista.

Virkattu toppi kesään

Olen aivan inspiroitunut nyt virkattuihin vaatteisiin, olivat ne sitten mekkoja, toppeja tai shortseja. Vietän aikaani paljon Pinterestissä tällä hetkellä ja etsin erilaisia ideoita mitä tekisin itselleni tai tytölleni. Kuvista koitan katsoa miten mikäkin työ on tehty ja sen mukaan koitan valmistaa asiaa. Pinterest täyttyy nyt ihanista virkatuista jutuista ja pakkohan minunkin on jokin sellainen saatava tehtyä. Mekon haluaisin virkata meidän reissulle (jota en vielä paljasta).

Mistä sain idean tähän erittäin helppoon toppiin?

80 -luvulla oli paljon neuleita, jotka oli tehty neuloen kaksi kaitaletta, jotka yhdistettiin toisiinsa pituussuunnassa. Jotain saman kaltaista siis halusin myös nyt, joka olisi todella helppo ja nopea virkata. Minä kun en ole mikään hyvä virkkuri. En ymmärrä virkkausohjeita ollenkaan. Pistelen vaan menemään ja jotenkin niistä tulee sitten ihan käyttökelpoisia.

Eli lopulta idea löytyi omasta 80 -luvun topista, joka on kaapissa sekä Pinterestiä selaamalla. Lopputulos on kyllä sellainen, että oli tehtävä toinenkin ja nyt tulossa kolmas. Ne saa sitten riittää tätä mallia ja seuraavaksi alan virkkailla mekkoa. Pinterestistä olen monen monta mekkoa pinnannut itselleni, valinta on vaikea.

Ilmaisosaston rikkinäinen hame

Kuvan ihana sinivalkoinen hame löytyi viime talvena Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja sen vyötärökaitale oli rikki, sekä kuminauha katkennut ja osa kuminauhasta rikkoutunut muutoinkin. Purin siis vyötärökaitaleen ja korjasin sen ja laitoin uuden kuminauhan vyötärölle ja hame menee jälleen täydestä kuin väärä raha. Hame on kyllä aivan ihana ja tulen tätä käyttämään paljon. Sillä on nyt hyvä koti luonani.

Hame sopi täydellisesti toppini kanssa ja topin alle laitoin vielä bikinitopin, jonka olen tehnyt pöytäliinan paloista. Kyseiset bikinit ovat myös zero waste -ajatuksella valmistetut ja ovat kovassa käytössä kun helle kutittaa ihoa ja makoilen tuossa pihan paviljongissa. Jalassa minulla on second hand -kengät. En valitettavasti enää muista onko ne hankittu Kierrätyskeskuksesta vai Fidasta. Mutta joka tapuksessa asuni on ihana Lumppumaakarin ekstaasi asu. Jos et tiedä mikä on lumppumaakarin ekstaasi, niin tässä linkissä olen selittänyt mitä se tarkoittaa.

Virkattu toppi kesään Virkattu toppi kesään

Mukavaa perjantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Tosi ihana toppi! Kaunista viikonloppua Melissa.

  2. Nadine kirjoitti:

    Hieno topista tuli! Minä itse tykkään enemmän hameesta. Se on niin pirteänvärinen ja ilmaava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.