Hae
VillaNanna

Viime vuodelta kolme parasta

Viime vuodelta kolme parasta

Haluan kertoa teille mitkä ovat minun viime vuodelta kolme parasta tuunausta minun mielestäni. Siis sellaisia, joiden käyttöä odotan aina ja ne ovat sitten aina päällä kun on sellainen hetki. Viime vuonna en juuri tuunannut mitään ja nyt tuunaaminen on vielä vähentynyt, sillä ompelukone oli pitkään poissa käytöstä. Eilen onneksi oli koko päivä aikaa ommelaa ja minähän ompelin kuin sekopäinen ja pian on taas pitkästä aikaa yksi ihana tuunaus valmis.

Olen vuoden alussa jo kirjoittanut artikkelin mitä kaikkea on tullut tehtyä mutta nyt kun katselin kuvia, niin huomasin, että kolme työtä nousi esiin, joita aina odotan, että saan käyttööni. Yksi on syksylle ja keväälle, yksi on talvelle ja yksi kesälle. Eipä näköjään sitten muuta oikein tarvitakkaan. Ehkä.

Vuoden tuunaukset

Viime vuodelta kolme parasta

Minulta useasti kysellään sitä, että onko minulla suunnitelma mitä teen kun lähden hankkimaan materiaalia, vai tuleeko suunnitelma vasta myöhemmin. Tämä riippuu niin asiasta. Minulla on paljon materiaalia, joka on otettu mukaan vaikka suunnitelmaa ei sillä hetkellä ole ollut, joskus taas suunnitelma tulee mieleen kun nään vaatteen tangossa tai ilmaisosastolla tai kaapissani. Ja joskus taas etsin juuri tiettyyn tuunaukseen materiaalia. Viimeinen vaihtoehto tosin on hankala, nytkin on monen monta suunnitelmaa, mutta tänä vuonna on ollut vaikea löytää tarvikkeita niihin, joten jäävät toiseen kertaan odottamaan.

Olen katsonut, että helpointa on napata materiaalit kotiin sen mukaan mitä tarvetta on ja tuunata niistä sitten kun on ajatus lopulta valmis. Tosin tällä hetkellä en halua edes materiaalia yhtään, kun sitä nyt on ja aika paljonkin. Pitää vaan saada aikaa niiden purkamiseen ja aikaa ompeluun. Ehkä lomalla sitten ehtii, kesällä siis.

Viime vuodelta kolme parasta

Leikkuujätteestä farkkutakki

Aloitin viime kesänä projektin, jossa oli yksi iso kassillinen erilaisia leikkuujätteitä, olin kerännyt kassiin farkkujen jämiä, joita oli jäänyt erilaisista projekteista ja näistä jämitä tuli vaikka mitä kivoja juttuja, mutta yksi oli ylitse muiden ja se oli tämä ihana farkkutakki. Yhdistin siihen camokuviollista paksua gabardiinia, jota olen äidiltäni saanut. Myös kyseinen gabardiini oli jämiä, ei mitään yhtä isoa kangasta, vaan pieniä palasia, housun ja kassin osia. Oli aika helppo hyödyntää osia tähän hommaan oikein hyvin.

Takki farkkujen jämistä

Viime vuodelta kolme parasta

Ponchosta hame

Tämän materiaalin näin roikkumassa Kierrätyskeskuksessa, mitään tämän kaltaista suunnitelmaa minulla ei ollut, olin etsimässä ihan muuta materiaalia. Mutta heti kun näin ponchon, niin tiesin mitä siitä tulee ja nappasin tämän ihanan villaisen vaatteen mukaani. Tuunauksessa hyödynsin neulontaa sekä virkkausta. Neuloin vyötärökaitaleen ja virkkasin reunapitsin. Minusta jokaiseen vaatteeseen pitää laittaa reunapitsiä tai frillaa. Näin vaate saa viimeistellyn silauksen.

Vanha poncho hameeksi

Viime vuodelta kolme parasta

Lakanasta ja pöytäliinasta mekko

Tämä mekko oli viime vuoden ehdoton ykkönen. Materiaalit otin mukaani ihan siitä syystä kun olivat niin suloisia. Tälläkään kerralla minulla ei ollut erikseen suunnitelmaa, vaan suunnitelma lähti siitä kun näin materiaalit. Toki tehdessä mekko muokkautui vielä lisää ja lopputulos oli lopulta hivenen toinen mitä ajattelin. Mutta hyvällä tavalla tämäkin kuitenkin.

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Viime vuodelta kolme parasta

Viime vuodelta kolme parasta tuunausta

Näin olette nähneet kaikki minun kolme parasta tuunausta, mitä mieltä olette? Onko teillä eriävä mielipide tai löytyykö viime vuodelta joku muu tuunaus, joka on jäänyt parhaiten mieliin? Minä odotan tällä hetkellä kovasti, että saan farkkutakin päälleni ja se hetki, kun kevät takki laitetaan päälle on enää pikkuinen matka siihen, että saa kesämekon päälleen. En malta enää kunnolla odottaa tätä kaikkea.

Toivottavasti tänä vuonna töistäni löytyy myös lisää sellaisia, jotka nousevat tähän kastiin, joita ei tahdo jaksaa odottaa, että saa päälleen. Uskon, että tällä hetkellä on sellainen valmistumassa. Mutta koskaan sitä ei tiedä, ennen kuin vaatteen laittaa päälleen, että mikä osa vaatteella on pukeutumisessa. Pääasia minulla kuitenkin on se, että kaikki ovat lempivaatteitani.

Viime vuodelta kolme parasta

Nämä olivat nyt minun kolme parasta tuunausta viime vuodelta ja tästä on hyvä jatkaa, varsinkin kun nyt se ompelukonekin kuitenkin taloudesta jälleen löytyy, vaikka kyseinen kone ei se minun rakas kone olekaan, vaan uusi varakone.

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mun mielestä paras on tuo lakanasta ja pöytäliinasta tehty mekko – se on aivan ihana 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo mekko on aivan ihana – kuten kaikki muutkin 😀

 3. Katinkontit kirjoitti:

  Upeita tuunauksia! ? farkkutakki oli omaan mieleen!

 4. hannamaria kirjoitti:

  Nää on kyllä niin onnistuneita, mun suosikki on farkkutakki!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Tuo farkkutakki on kyllä niin kiva (Teen muuten parhaillaan vanhoista farkuista toista tuollaista)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *