Hae
VillaNanna

Ilta Korkeasaaressa

Ilta Korkeasaaressa

Miksi Korkeasaareen illalla? Yksi syy on se, että se on halvempaa, toinen iso syy miksi viettää ilta Korkeasaaressa on se, että eläimet liikkuu silloin. Varsinkin jos on ollut kuuma päivä, elikot pötköttelevät piilossa ja tulevat esiin vasta illalla kun alkaa olla vilpoista. Tässä kaksi meille tärkeää syytä, lisäksi illalla on miellyttävä muutoinkin liikkua Korkeasaaressa.

Meidän reissu hoidettiin niin, että minä ja mieheni, Härdelli sekä Härdellin kaveri mentiin Korkeasaareen viettämään mukavaa iltaa ja Banaanimies toimi kuskina. Tämä toimi oikein hyvin. Pojat olivatkin jo toukokuussa olleet Korkeasaaressa aamupäivästä ja kiertäneet silloin koko saaren. Nyt keskityimme vain niihin suosikkeihin, jotka pojat ja tetenkin minä halusimme nähdä. Myös herkuttelu kuului illan juttuihin, niin kuin aina.

Ilta Korkeasaaressa Ilta KorkeasaaressaIlta KorkeasaaressaIlta KorkeasaaressaIlta Korkeasaaressa

Korkeasaari

Korkeasaari on muutakin kuin elikoitten pällistyspaikka. Täällä tehdään sitä kunnollista suojelutyötä, taistelua salametsästäjiä vastaan ja eläinten sukuputtoon kuolemista vastaan. Tänne on pelastettu monista huonoista oloista eläimiä, joita ei voida palauttaa luontoon. Täällä myös syntyy poikasia, joita tullaan palauttamaan luontoon ja näin pääsevät osaltaan kasvattamaan luonnonvaraista populaatiota.

Onko eläimillä liian pienet tilat? Ei, eläimet voivat liikkua häkistä häkkiin ja sisätiloihin, piiloon. Niillä on paljon kasveja ja muuta vastaavaa. Kaikkea tätä ei ulkomailla aina olekkaan tarjolla. Vaan useasti kasvien luomat suojat on poistettu. Mistä tietää, että eläimet voivat hyvin? Niitä poikasia syntyy ja ne poikaset kasvaa ja ne voidaan palauttaa luontoon. Tähän työhön panostetaan paljon. Täällä yksi esimerkki miten Korkeasaari toimii kulissien takana.

Asuni

Ja tietenkin asukin pitää esitellä, varsinkin jos se on itse tehty. Housut nimittäin on minun tekemäni, sain ne valmiiksi hiukan ennen reissua ja pakkohan ne oli laittaa jalkaan. Tykkään tällaisissa paikoissa liikkua mieluummin housut jalassa kuin hame päällä. Syytä siihen en tiedä mutta miellyttävämpi fiilis tulee kun on pöksyt jalassa. Vartalolaukku sekä kamerakassi on myös minun tekemiä. Paita on iankaikkisen vanha ja vielä mukana menossa. Mitä rennompi fiilis sen paremmin jaksaa sitten mennä ja kiertää. Silmiäni suojelin jälleen Fidasta ostetuilla Polaroid aurinkolaseilla. Ovat olleet super ostos kyllä. Jalassa on Vansin lenkkarit, jotka olen ostanut töihin ihan uutena. Kirppareilta ei löytynyt sopivia, joten oli ostettava uutena. Täydellinen asu, täydelliseen iltaan!

Ilta Korkeasaaressa oli todella ihana ja jäi hienoja muistoja tästä. Viimeksi kun kävin tuolla portilla, niin käytiin viemässä pulu, joka oli törmännyt autoon. Valitettavasti tämä pikkuinen pulu ei kuitenkaan selvinnyt, vaan oli loukkaantunut liian pahasti ja se jouduttiin lopettamaan. Teemme jatkossa aina samaa. Valitettavasti auto, johon lintu törmäsi jatkoi matkaansa, eikä jäänyt katsomaan miten linnulle kävi.

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Iina / MouMou kirjoitti:

  Mä kans taktikoin usein iltalippuja huvipuistoihin. Säästää pitkän pennin! 🙂

  http://moumou.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onkin hyvä vinkki suunnata illalla tuonne, en tullut ajatelleeksikaan rahansäästöä sekä eläinten vireystasoa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, kannattaa tsekata aina nuo iltaliput, oli kyse sitten eläintarhasta tai huvipuistosta.

 3. Mari kirjoitti:

  En ole vuosiin käynyt korkeasaaressa, vaikka joka kesä se on mielessä. Ehkä sitten ensi kesänä 😀

  • villananna kirjoitti:

   Meillä oli my1ös monta vuotta välissä ennen kuin mentiin.

 4. Helena kirjoitti:

  Vau oletpa saanut hyviä kuvia otettua eläimistä ja tykkään itsekin käydä joka kesä Korkeasaaressa.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, elikot liikkui niin paljon, että oli isoja vaikeuksia ottaa kuvia…Pari kaveria toki nukkui 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Siitä onkin vierähtänyt parikymmentä vuotta, kun olen vieraillut Korkeasaaressa!

  • villananna kirjoitti:

   Me ollaan käyty viimeksi silloin kun muutettiin Helsinkiin takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *