Hae
VillaNanna

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen

Yksi minun suosikkipaikoistani Helsingissä on Ruutinkosken ulkoilualue. Täällä on valvasti nähtävää ja rannalle voi laskeutua monesta kohtaa. Tämä on myös sellainen ulkoilukohde, jonne on meiltä helppo mennä kun ei jaksa lähteä mihinkään kauas. Näin upeita paikkoja löytyy siis Helsingistä!

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen on todellakin ihana päivä. Tuona päivänä oli aika vilpoista mutta tuolla alueella hiki virtasi, aurinko porottaa suoraan, on pelkkää peltoa ja ainoat paikat minne pääsee hiukan huilimaan, on mennä kasvuston läpi alas joelle. On kuin olisi viidakossa. Tämä on myös se seikkailu, josta lapset tykkää, varsinkin pienet seikkailijat. Tällä paikalla on paljon kerrottavaa ja kaikenlaisia elukoitakin näkee matkan varrella, niitä on ihana jäädä katselemaan ja ihmettelemään.

Parasta tämä on sen vuoksi, että tämä on ihan ilmaista. Mistään ei tarvitse maksaa, kunhan menee ihan lain mukaan. Jos ei fillaria ole, niin kävellenkin tänne pääsee Paloheinästä tai Torpparinmöestä. Millä autolla ikinä tahtoo tulla. Reitin voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa. Lähde vaikka Pitkäkosken ulkoilumajalta kävelemään tätä reittiä pitkin, aina Haltialan tilalle asti ja nauti Haltialassa herkulliset ruoat joko itse grillaten tai heidän pihagrillin antimia. Tällä matkalla on myös Niskala arboretum, josta kirjoitin täällä.

Ruutinkoski

Ruutinkoski sijaitsee aivan Haltialan kupeessa, Helsingin ja Vantaan rajalla. Vastakkainen ranta on siis Vantaalla ja meidän puoli Helsingissä. Hassua! Ruutinkoski on siis aivan Keskuspuiston pohjoislaidalla. Tästä pääsee hyvin pyörällä etenemään Vantaankoskelle asti. Ruutinkoski on luonnontilainen koski, luonnonsuojelualueelta löytyy monenlaista eläintä ja kasvia. Kun on hiljaa kuulee sirkkojen sirityksen, lintujen laulun, välillä tosin koski kuohuaa niin lujaa, ettei kuule edes puhetta.

Pohjois-Helsinki on erittäin rehevää ja vihreää aluetta. Täällä ei tarvitse kuin mennä ovesta ulos ja olet keskellä luontoa. Erittäin hyvää aluetta juuri tällaisille kuin me olemme. Halutaan retkeillä ja touhuta mutta tulla yöksi kotiin. Ja kun maalaismaisema kyllästyttää, pääsee helposti betoniviidakkoon ihastelemaan Helsingin muita puolia. Menit minne tahansa, Helsinki jaksaa ihmetyttää. Ja minähän jaksan ihmetellä tätä asiaa ihan jokaisessa postauksessa.. Alkaako ahdistaa? Ei munua ainakaan…

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen

Meillä tämän reitin kulkeminen kestää muutaman tunnin johtuen ihan siitä, että me ihmetellään, pysähdellään katsellaan mitä ympärillä tapahtuu. Jotenkin alue näyttää joka vuosi ihan erilaiselta. Luonnonsuojelualueella voi muuten törmätä metsäkauriseen. Me olemme törmänneet lähes joka kerta tuolla. Emot vievät vasat juomaan vettä Vantaanjoesta. Ne vain ovat aina niin nopeita, että harvoin saadaan kuvia. Kunnollisia kuvia.

Se on kuulkaas Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen, oikeasti. Tää on aivan ihana reitti, vielä joskus teemme niin, että ajamme ympäri. Eli Haltialasta Ruutinkoskelle ja siitä edelleen Pitkäkoskelle, josta ylitämme joen ja jatkamme takaisin Haltialan tilalle Vantaan puolelta. Katsellaan, millaiselta alue näyttää toisella puolen.

Ruutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillenRuutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillenRuutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillenRuutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillenRuutinkoski -Ihana kesäpäivä retkeillen

Ihanaa seikkailupäivää kaikille!

-Melissa-

14 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpa kaunista. Piti ihan googlata tuo Ruutinkoski, oli ihan tuntematon nimi minulle, vaikka olen monen polven helsinkiläinen , ja siellä kasvanut,mutta tuo alue on sellaista mikä on jäänyt näkemättä, Todella kaunista, tuonne pitäisi joskus päästä kulkemaan.

  • villananna kirjoitti:

   Me ollaan aikanaan ihan vahingossa eksytty tänne, tosin vasta nyt kun muutetiin tänne ollaan päästy kunnolla tutustumaan eri paikkoihin.

 2. Mira kirjoitti:

  Ihania kuvia! <3 Suomi ja tututkin kaupungit on kyllä täynnä tälläisiä hidden gemejä -musta kotimaanmatkailukin on just tästä syystä ehrottomasti oma juttu, meillä on superkaunis kotimaa oli sitten kesäinen tai talvinen päivä.

  • villananna kirjoitti:

   Ihan totta, Suomi on upea maa kiertää ja käydä eri paikoissa 🙂

 3. Nora kirjoitti:

  Luonnossa retkeily on ihanan rentouttavaa ja Suomestakin löytyy todella kauniita kohteita :). Älyttömän suloisia noi pienet sorsien poikaset.

 4. Mari kirjoitti:

  Onpa tosiaan kaunista seutua ja upeita luontokuvia! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Luontoa on niin ihana kuvata kun on niin kuvauksellinen 🙂

 5. Lottta kirjoitti:

  Kivat kuvat ja tutut maisemat! Asun itse melko lähellä ja tuolla on tullut paljon lenkkeiltyä ja pyöräiltyä.

  Jos haluatte Vantaan kautta ajaa ympyrälenkin niin matka Vantaan kautta Pitkäkoskelta Haltialaan on huomattavasti pidempi. Siellä joen rannassa ei mene ulkoilureitti kuin lyhyen matkaa ja pyörällä tai kävellen pitää kiertää Ylästön ja Kartanokosken kautta. Kauniita asuunaluita toki nekin.

  • villananna kirjoitti:

   Reitti on tuttu ja kiinnostava ajella. Etsiä uusia reittejä, me kun ajellaan pitkiä matkoja.

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Onpas kiva reitti ja ihanat kuvat! Mukava tunnelma välittyy kuvista. Teillä oli varmasti kiva päivä.

 7. Ensio Jauhiainen kirjoitti:

  Me asuimme ruutinkoskella 50 luvun alussa siinä oli NMKY.n talo maakellari on vielä näkyvissä.Silloin vielä tukkeja tuli koskea pitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *