Hae
VillaNanna

Miten pukeuduin Krakovassa

Matkalle on aika hankala aina pakata vaatteita, varsinkin talvisaikaan. Minulta kysyttiin, että miten pukeuduin Krakovassa, kun satoi, oli kylmä, vähän sellainen keli mitä on nyt Helsingissä ollut pitkään. Miten huomioin sen, että matkalla piti huomioida myös se, että lähdemme Zakopaneen, miten sinne kannattaa pukeutua kun lunta on polviin asti, on märkää ja todella kylmä.

Kyselin Instassa, että mitä kaikkea haluttaisiin tietää Krakovasta muutakin kuin se mitä olen kirjoittanut. Kaikenlaisia toiveita tuli ja muutamia toteutan tässä pikku hiljaa. Koska puolankieli ei taivu suussani, niin en lähde kirjoittelemaan puolaksi mitään. Päivää on se sana mitä kuulee ihan joka paikassa, myös nuoret sanoo päivää kun kävelee porttikäytävillä. Se on jotenkin aivan mahtava fiilis, kun nätisti sanotaan Dzień dobry. Siinäpä sitten kaikki.

Tuliaisista kyseltiin sekä vaatteista. Eli vaatteet olkoon nyt se ensimmäinen toivepostaus teille. Jossakin toisessa vaiheessa kerron sitten enemmän mitä muuta tuli ostettua kuin shoppailupostauksessa olevat jutut. Ihan kaikista vaatteista on turha selitellä mitään, mutta joistakin laitan pientä juttua.

Minulle on aika tärkeää se mitä otan mukaan matkalle, niiden pitää olla juuri sellaisia vaatteita, joita tykkään laittaa päälleni, vaikka ne ovat valittu jo aikaisemmin. Tiedän siis varmaksi, että ne kun laitan päälleni, niin mikään ei ahdista. Pyrin siihen, että voin vaihdella vaatteita keskenään ja ne sopivat yhteen kaikki. Tällä ajatuksella oli hyvä lähteä reissuun. Toki otan aina myös yhden tai kaksi ylimääräistä asukokonaisuutta ihan varoiksi. Krakovassa minulla oli vain yksi juhlaasu sekä arkiasu ylimääräisenä. Ylimääräisiä ei kuitenkaan tarvittu ollenkaan.

Asut

Minulle oli aika selvää, että matkalle otetaan aina hyvät kengät sekä lämpimiä vaatteita. Iso osa vaatteistani oli kirppislöytöjä, sillä minun oli tarkoitus esitellä näitä blogissani myös, mutta jotenkin annoin vain fiiliksen mennä ja asut jäivät postauksista lähes kokonaan pois. Tällä reissulla minun oli pakko ottaa kaksi takkia mukaan mutta yksi iso apu pakkaamisessa oli se, että laitoin toisen takin ilmatiiviiseen pussiin. Näin sain takin pieneen tilaan ja sain hotellissa lainaksi myös imurin, niin sain takin paluumatkallakin ilmatiiviiseen pussiin. Suosittelen siis niitä matkailussa.

Pitääkö aina olla näin paljon vaatteita mukana kun matkustaa?

Ei tietenkään, en vain ole koskaan oppinut matkustamaan kevyesti, tällä reissulla matkustin tosin aika kevyesti verrattuna siihen, että talvivaatteet vievät paljon tilaa matkalaukussa. Se on ainut ikävä asia talviaikaan matkustelussa, jos kohde on jokin muu kuin lämmin maa.

Miten pukeuduin Krakovassa

Meno

Tämän asun kanssa olin koko päivän Krakovassa. Se oli todella ihana asu ja tulee varmasti olemaan päällä muulloinkin. Ainut huono puoli oli se, että koska takki on tykäistuva ja minä tykkään laittaa laukun takin alle, niin takki ei mennyt kiinni. Eli tämä asia pitää huomioida ensi kerralla.

 • pitsipaita, Fida
 • tekonahkahousut, Fida
 • karvakauluksinen neuletakki, UFF
 • villakangastakki, Kierrätyskeskus
 • Iso kaulahuivi, Kierrätyskeskus
 • Saapikkaat, Tallinna

Monessa kuvassa on vilahtanut minun aivan ihana sateenvarjo, jonka ostin heti kun pääsimme Krakovaan. Se on kyllä ihan Kazimierzin yhdestä pienestä tursitikaupasta ostettu. Tuntosarvetkin minulle kasvoi ihan yllättäen…Minusta tuli ötökkä.

Miten pukeuduin Krakovassa

Päivisin

Päivisin koitin valita sään ja paikan mukaan vaatteet. Se olikin hivenen hankalaa mutta onneksi ei juurikaan kylmä tullut, toki kun pitkään oli ulkona, alkoi hiukan viluttaa, vaikka käveltiinkin paljon. Vaikka minulla oli hansikkaat kädessä, niin kylmä minulla oli käsissä. Eikä auttanut vaikka ostin lämpimämmät hansikkaat Zakopanesta.

 • musta neule, Kirpputori
 • valkoinen neule, Kirpputori
 • raidallinen neule, Fida
 • kuviollinen neule, Fida
 • Harmaat housut, Fida
 • harmaat leggarit
 • ruutuhousut
 • valkoiset housut, Kierrätyskeskus ilmaisosasto
 • keinonahkahousut, Fida
 • farkut
 • untuvatakki, mieheltä saatu synttärilahja (keinountuvaa)
 • villakangastakki, kierrätyskeskus
 • turkispanta, itse tehty
 • Sormikkaat, Kontti

Miten pukeuduin Krakovassa

Iltaisin

Minulla oli kolme tärkeää illallista. Jouluaatto, joulupäivä sekä tapaninpäivä. Näille kolmelle illalle olin tarkkaan valinnut sellaiset vaatteet, jotka ovat juhlallisemmat kuin tavalliset arkivaatteet. Joukkoon mahtui myös tuunattu hame. Tykästyin todella näihin asuihin ja näitä tulen käyttämään kyllä jatkossakin.

 • ruutupaita, Kierrätyskeskus ilmaisosasto
 • pitsihame, verhosta ja t-paidasta tehty
 • jättipaita, Kontti
 • secondskin leggarit, itse tehdyt
 • sininen neule, Kierrätyskeskus ilmaisosasto
 • Keinonahkahousut, Fida
 • Nilkkurit, Fida

Miten pukeuduin Krakovassa

Paluu

Paluulle lähdettiin sellaisissa vaatteissa mitkä olivat rennot ja mukava pitää päällä. Paluulle en niin enää välittänyt mitä päällä on, kunhan jotain on päällä. Onnetonta fiilistä kun ei silloin pelasta mikään. Paluu Kazimierzista on minulle aina todella vaikea ja sopeutuminen Suomeen aiheuttaa kyllä valtavasti ongelmia. Siksi aina käy niin, että laitan päälleni mitä sattuu kun tiedän, että pitää lähteä Suomeen. Onneton tunne seuraa sitten pitkään ja seuraavaksi minulle tulee ikävä, valtava koti-ikävä.

 • untuvatakki, mieheltä saatu synttärilahja (keinountavaa)
 • keinonahkahousut, Fida
 • pipo, Krakovasta
 • vyölaukku, Idea Fix Krakova

Tässä jotain miten pukeuduin Krakovassa, toivottavasti saatte ideoita myös tästä postauksesta, jos vaikka joskus jouluna olette tuolla nauttimassa hiukan erilaisen joulun humusta. Meidän reissua voi kokonaisuudessaan käydä lukemassa täältä.

Miten pukeuduin Krakovassa

Mukavaa maanantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania asukokonaisuuksia sinulla 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Useimmille matkoille valitsen enimmäkseen suunnilleen samoja vaatteita, niitä reissuilla hyväksi koettuja – mutta juhlapyhinä pitää tietysti ottaa mukaan hienompaakin, ja joskus laivaristeilyille!

  • villananna kirjoitti:

   Tuo onkin hyvä idea, että ottaa niitä, jotka ovaat aikaisemmin koettu hyväksi.

 3. Nora kirjoitti:

  Onpas kiinnostava postaus! Lomareissuille on välillä todella vaikea valikoida vaatteita, sillä sää voi olla millainen vain kohteessa. Itse otan yleensä muutaman lämpimän vaatteen mukaan joka paikkaan ihan varmuuden vuoksi

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas kivasti toteuttu postaus! Loppujen lopuksi matkalla pärjää muutamalla vaatekappaleella, jos ne vain mallaavat keskenään hyvin. Näin syntyy useita asukokonaisuuksia!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Se on juuri se juju, että parasta pakata sellaista mitkä sopivat yhteen ja voi luoda monta erilaista asukokonaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *