Hae
VillaNanna

Farkkuhame on pop

Olen huomannut, että farkkuhameet ovat tehneet tänä kesänä uuden tulemisen. Monelle kesäpukeutumiseen kuului kesällä farkkuhame ja se on erittäin hyvä asai, sillä farkkuhameet ovat todella hienoja ja sopivat moneen menoon. Itse olen vannoitunut farkkutyttö ja niitä farkkuhameita löytyy monen monta. Tosin tällä hetkellä monet farkkuhameeni on laitettu pois, sillä ovat todella lyhyitä mutta suunnitelmissa on ommella uusia, erilaisia hamosia.
Minulla kuitenkin on ollut yksi farkkuhme, jota olen käyttänyt ja paljon. Ompelin tämän joskus 2007-2012 välillä, minun lempi lehdestä, Miss B kesä 2/87. Tämä on minulle se lehti, josta on tehty todella monta vaatetta jo silloin kun se ilmestyi ja teen siitä edelleen erilaisia vaatteita. Tässä hameessa on vain se, että olen myöhemmin päivittänyt sen tähän päivään ja hiukan kevyemmän näköiseksi.
Nykyään on se hyvä, että kaikkia vanhoja kaavoja voi hyvinkin käyttää nykyäänkin, olen itse varsin innostunut 70 ja 80- lukujen kaavoista ja neuleohjeista ja niitähän minulla nyt on ja tarkoitus myös tehdä niistä vaatteita. Varsinkin kasari on minulle tullut kovaa vauhtia ja on hiukan jo syrjäyttämässä tuota minun boheemia kautta. Ei toki kokonaan mutta on kiva saada vähän naisellisempiakin asuja kaappiin, ettei kaikki ole pelkää rimpsua ja rampsua.

Farkkuhame oli todella helppo muokata, purkamalla ensin volanki helmasta pois ja sen jälkeen leikkasin hameen epäsymmetriseksi edestä lyhyeksi ja takaa pitkäksi ja ompelin volangin takaisin helmaan. Hame sai uuden ilmaan vaikka edelleen on kuin suoraan kasarilta ja kesäasu kun on, niin yhdistin hameen neulepaitaan, jossa on kasari fiilistä siinäkin. Paita on ilmaisosaston löytö ja näistä löydöistä olenkin kirjoittanut jo aikaisemmin täällä. Jalkaan sujautin kirppikseltä löytyneet suloiset tolppakorkoiset kävelykengät.
Minulta pyydettiin kenkähuoltoon liittyvää postausta ja se on tulossa myöhemmin syksyllä/alku talvesta, kun käytässä on umpinaisia kenkiä enemmänkin. Miten kierrätetyt kengät kannattaa huoltaa ja miten saada kengistä pitkäikäisiä. Sellaista olisi suunnitelmissa.

Kirppisjuttuja:

Yhdestä ilmaisosaston vinkistä haluan avautua nyt täällä, juuri tähän samaan postaukseen kun näitä ilmaisosaton löytöjä on ollut jonkin verran esittelyssä tässä. Nimittäin, on muutama asia, joita etsin aina ja ne on itse tehdyt vaatteet. Itse tehtyjä vaatteita harvemmin myydään kirppiksillä ja siksi näitä upeuksia löytyy paljon ilmaisosastolta. Yhden ommellun mekon olen ostanut myymälän puolelta kyllä mutta muut on ilmaisosastolta ja tuossa alku keväästä löytyi jälleen pari ihanaa neuletta, jotka oli ihan pakko ottaa mukaan kotiin. Mustaa paitaa onkin jo paljon käytetty mutta neuletakki on jäänyt vähemmälle huomiolle mutta se muuttunee nyt syksyllä. Myymälästä ostan nykyään harvoin enää vaatteita, etsin yhtä kirjaa kuumeiseti, Oskar Reponen: Kaasukammion varjossa on kirja, jota etsin. Siksi mukaan tarttuu ihan muuta kuin vaatteita, myös taloustavaran hankinta on vähentynyt, koska ei ole tarvetta millekkään mutta kengät käyn aina läpi, vanhoja lehtiä tulee ostettua myöskin muutamia ja nyt uutena villityksenäni on irtokaulukset. Askartelu- ja käsityötavaraa lähtee myös monasti mukaan.

Nautinnollista päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *