Hae
VillaNanna

Leikkuujätteestä tonttuhattuja

Leikkuujätteestä tonttuhattuja

Minulla on aina pyrkimys, että saan käytettyä kaiken materiaalin, mitä jostakin työstä jää. Tällä kertää tein leikkuujätteestä tonttuhattuja ja käytin näihin muitakin jämiä kuin vain rumien joulupaitojen jämiä. Tonttuhatuista tuli kyllä aika hauskoja ja lopun mikä jäi vielä jäljelle kiikutin töihin ja lapset tekivät tontuille vaatteita tilkuista. Toki tilkkuja voi kotonakin käyttää moneen askarteluun halutessaan, mutta minun oli parempi viedä loput kerholaisille hyötykäyttöön.

Minulle tästä jämien hyödyntämisestä on tullut oma juttu, en osaa oikein mitään heittää pois, kun haluan valjastaa aivoni miettimään mitä niistä voi tehdä, miten hyöduntää. Minkä työn jämiä nämä sitten ovat? No. minun ruma joulupaitamekkoni jämät on hyödynnetty tässä lakkiprojektissa. Nyt tosin on pakko sanoa, että tonttulakkeja on meidän perheessä nyt sen verran paljon, että näitä ei enää tehdä tämän enempää. Samanlaisia ei myöskään tule vastaan missään, joten voimme nauttia näistä yksilöllisistä höpsötyksistä täysillä. Mutta kannattaa ottaa ohjeet talteen ja tehdä oma tonttuhattu helposti vaikka vanhasta neuleesta.

Leikkuujätteestä tonttuhattuja

Leikkuujätteestä tonttuhattuja Leikkuujätteestä tonttuhattuja

Leikkuujätteestä tonttuhattuja

Sain yhden tonttulakin tehtyä lähes kokonaan yhdestä hihasta, mutta kaksi muuta lakkia tein niin, että ompelin ensin kaikki tilkut vain sekaisin yhteen ja sen jälkeen tein samalla tavoin kuin alla olevassa linkissä olen tehnyt. Tupsut tein eri jämistä, kuten ponchon koristereunuksesta sekä keinoturkispalasista. Tupsuja voi tehdä siis vaikka ja mistä halutessaan.

Joulun suloiset tonttulakit ja tonttutossut vanhasta paidasta

Minusta tonttulakit ovat hyvin jouluisia, vaikka tilkkumaisia ovatkin. Nyt kun on tehnyt muutaman vuoden aina yhden tonttuhatun, niin olen saanut ilolla katsella sitä miten helposti moni materiaali taipuu tonttuhatuksi. Oli se sitten millainen myssy tahansa, niin olen tykännyt käyttää niitä paljon. Toivon todella, että nämä myssyt piristää meidän perhettä, kun tänä jouluna emme voi matkustaa, vaan jäämme kotiin viettämään lomaa. Peruimme siis myös sen matkan, jota suunnittelimme, sillä tuli nämä uudet koronalinjaukset. Ehkä hyvä niin. Toivotaan tässä kohtaa parempaa ensi vuotta, jos päästäisiin vihdoin koronasta ja voisimme jälleen matkustella.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Suloiset ja rumat jouluvaatteet

 

8 kommenttia

 1. Riitta teissaa kirjoitti:

  Onpa kekseliäitä ja hauskoja tonttulakkeja! Kylläpä keksit!

 2. Elina /MINI-blogi kirjoitti:

  Kiva idea!

 3. Marjut kirjoitti:

  Tuollaiset tonttulakit voisi tehdä ensi vuoden jouluksi, hieno idea. 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskat tonttuhatut ja niin persoonalliset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *