Hae
VillaNanna

Nuppu print Pihasyreeni

Nuppu print Pihasyreeni -kangas on vihdoin leikattu. Kyseinen kangas on ollut minun aarre, enkä ole sitä uskaltanut leikata ennen vappua.

Nuppu print Pihasyreeni

Voitin kankaan kun osallistuin viime syksynä Alavara Facebook ryhmässä Masket Singer -Kuka on koneen takana leikkimieliseen kisaan. Ylläpito pyysi mukaan kisaan yhdeksän aktiivijäsentä mysteeriompelijoiksi, sekä yhdeksän eri yritystä tukemaan kisaa. Teimme siis ensin videon kun ompelemme jotain tiettyä asiaa, joka on meille ominaista ja muut arvaavat kuka tämä ompelija on. Vain kädet ja työ sai näkyä.

Oikein arvanneiden kesken arvotaan yksi voittaja, joka saa lahjan osallistuneen mysteeriompelijan kanssa. Minä ja minut arvannut henkilö saimme siis palkkioksi Nuppu printin ihanan Pihasyreeni kankaan. Tämä aarre on odottanut hyllyllä pitkään siis. Olen halunnut tehdä siitä jotakin, joka tulee olemaan minulle erittäin rakas ja tärkeä, siksi en heti leikannut kangasta leggareiksi, vaan annoin ajatuksen muhia. Palataan siihen kohta.

Nuppu print Pihasyreeni

Vanhasta takista hame

Kun suostuin kisaan, olin jo suunnitellut mitä tekisin yhdestä takista, joka ei ollut millään mittapuulla sopiva, vaikka siitä innoissani olinkin. En ilmaisosaston vaatteita yleensä sovittele ennen kuin ne on pesty, joten pesun ja kuivauksen jälkeen takki joutui tuunauspinoon. Pinoon, joka on ollut syksystä asti minun salainen projekti. Hame onkin päässyt jo viime vuonna blogin sivuille, mutta koskaan en sitten päässyt kertomaan tästä kisasta. Tosin sekin on ihan hyvä näin, kun vihdoin sain sellaisen vaatteen kuin halusinkin. Jos haluat nähdä kisavaatteeni, niin klikkaa alla olevaa linkkiä.

Syystakki muuttui hameeksi

Nuppu print Pihasyreeni hame

Hame on ilman kaavaa tehty ja helppo. Samalla tyylillä tehdään kuin aikaisempikin hame. Eli mitataan lantion levein kohta ja laitetaan noin 5 cm lisää mittaan. Tämä hame on tehty yhdestä kappaleesta vain ja oikealle puolelle on tehty syvä halkio. Halkioon laitan aina 3 cm lisää mittaa lisää (vain halkioon) Näin halkiosta tulee nätti, eikä kangas käänny rumasti näkymään oikealle puolelle. Vyötärölle napakka noin 4 cm levyinen kuminauha (vähintään 3 cm levyinen). Muuta ei sitten tarvita.

Mielestäni hameesta tuli oikein kiva ja sopi vappuun hyvin. Raikas ja keväinen asu rakentui helposti t-paidalla, neuletakilla ja valkoisella takilla. Takki on löytynyt vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, kuten myös t-paita. Neuletakki on ikivanha, olen ostanut sen juuri ennen kuin siirryin hankkimaan kaikki vaatteeni kirpparilta. Tämä tapahtui vuonna 2014, kun tuunaus valtasi ompelutilani.

Mutta mitäs tykkäätte kuosista ja hameesta?

Nuppu print Pihasyreeni

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Onnea voiton johdosta ja kiva hame tuli kankaasta:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *