Hae
VillaNanna

Kesäpäivä Laitakarien tapaan

Kesäpäivä Laitakarien tapaan

Hei, tämä on kesäpäivä laitakarien tapaan. Tervetuloa viettämään päivä meidän kanssa. Tarvitset vain vettä mukaasi ja iloista mieltä. Sitten lähdetään!

Kesäpäivä Laitakarien tapaan

Kunnon aamupalan jälkeen laitetaan päälle vaatteet, joilla on hyvä sukeltaa Pitkäkosken luonnonsuojelualueelle. Muistathan, että luonnonsuojelualueelle ei jätetä roskia! Ota roskasi aina mukaan. Kunnioita muutenkin luonnonsuojelualueen ohjeita, kiitos. Näin siellä on kaikilla miellyttävä olla ja eläimet eivät loukkaa itseään.

Eli nyt nauttimaan kosken pauhusta ja ihanasta tuoksusta, joka luonnossa on. Lintujen laulu ei huku edes kosken ääniin. On ihana seurailla tiirojen puuhia koskella, nähdä metsäkauris vasoineen juomassa koskenrannassa. Metsän äänet kaikuvat tuulessa ja sekoittuvat kosken pauhunaan. Kuulet kosken äänet jo kaukaa, kun laskeudut luonnonsuojelualueelle. Tänään on kova virtaus, vaikka vesi onkin todella matalalla, en ole ennen nähnyt jokea näin matalalla. Kalojen riemukasta leikkiä ei nää, lämpötila kohoaa lähelle +30 astetta.

Pitkäkosken luonnonsuojelu alue ei ole kovin suuri, joten tämä retki oli sopiva tälle kelille. Kotiin päästyämme hyppy suoraan suihkuun ja takapihalle syömään. Nyt pötkötellään iltaan asti.

Vetokannaksen uimiaranta

Kello on jo kahdeksan, on aika valmistautua päivän seuraavaan asiaan, nimittäin nyt lähdetään rannalle. Kyllä, me lähdemme rannalle vasta myöhään illalla. Kun lämpötila vähän laskee ja aurinko alkaa siirtymään yöunilleen. Paras aika käydä uimassa. Useasti menemme vasta yhdeksän tai kymmenen jälkeen, mutta nyt kun olet mukana lähdetään hiukan aikaisemmin. Iltapala mukaan ja vettä, tietenkin ja nenä kohti Vetokannaksen uimarantaa. Ei tässä nyt minnekkään kauas lähdetä.

Toinen vaihtoehto on Vantaanjoki, ja näitä vaihdellaankin mutta mennään nyt Vetokannakselle. Se on kiva paikka. Vantaan puolella ei juuri ole uimarantoja, ainakaan missään kovin lähellä, joten tämä on oiva paikka pulahtaa veteen. Iltauinti on muuten todella virkistävää, oikeasti ja lomalla nyt ei tarvitse muutenkaan miettiä mitään suurempia aikatauluja. Siksi kannattaa mennä iltaisella uimaan, rantakin on pikkuisen väljempi. Ihmisiä hiukan vähemmän, ei toki aina, viikonloppuisin myös myöhään illalla lapsiperheitä on rannoilla uimassa.

Kiva kun olit meidän päivässä mukana, oikein ihania kesäpäiviä teille jokaiselle!

Kesäpäivä Laitakarien tapaan

Rentoa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Kiva retki teillä , ja niin kaunista ja vehrää kuvissasi:) Ihanaa kun pääkaupunkiseudulla on niin paljon luontoa, ikävä sitä. Täällä kun on rakennettu niin paljon että ei ihan kävelymatkan päässä ainakaan ole enään luontoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *