Hae
VillaNanna

Liivi tarpeettomista huiveista

Liivi tarpeettomista huiveista

Tällä kertaa tehdään liivi tarpeettomista huiveista. Olen nyt esitellyt muutaman huivituunauksen ja tämä on näistä kyllä yksi ehdoton suosikkini. Ihanan lämmin käyttää niin kotona kuin ulkonakin. Olen tehnyt näitä kaksi erilaista ja nyt esittelen ensimmäisen näistä kahdesta.

Eakastan kaikkea super lämmintä ja mukavaa päälläni aina talvisin. Koska talvi on minulle epämiellyttävä vuodenaika, niin silloin tarvitsen mahdollisimman ihania ja mukavia vaatteita päälleni. Sellaisia, jotka hemmottelee minua monin tavoin. Tämä huiviliivi on ykse sellainen. Tästä tuli valtavan hyvä fiilis kun sain tämän valmiiksi.

Näihin liiveihin voi käyttää ihan mitä tahansa huiveja mitä omasta kaapista löytyy ja jos kaapissa ei ole kunnollisia, niin kirppareilta saa huiveja muutamalla eurolla, niitä kannattaa hyödyntää. Samoin erilaisia kiinnittimiä löytyy ja monen monta. Itse suosin tuunauksissani vanhoja vöitä, joita voi käyttää niin kiinnittiminä eri vaatteissa, kuin myös laukkujen hihnoissa. Kannattaa siis napata mukaan ilmaisosastoilta vöitä, jos sellaisia sieltä löytyy.

Liivi tarpeettomista huiveista Liivi tarpeettomista huiveista

Liivin materiaalit

Liivin osat on kaikki hankittu Kierrätyskeskuksesta, paitsi taskujen osat. Virkatut taskut on otettu rikkinäisestä päiväpeitosta. Pelasti aikanaan roskiin menossa olevan todella rikkinäisen päiväpeiton. Purin sen osiin ja hyödynsin ehjät osat moneen ari asiaan. Osa löytyy keittiöstä, osa vaatteista ja osasta tein kesällä nutun. Minultakaan ei siis aina löydy ihan kaikkeen tarvikkeita, vaikka miten paljon olisi kaapissa erilaisia juttuja.

Lisää huivi -ideoita löytyy täältä ja täältä. Nämä on kaikki suhteellisen helppoja töitä, joita kannattaa ihan testata. Varsinkin tämä sekä kahden kapean huivin yhdistäminen on helppoja sekä näyttäviä. Muutama huivi tuunaus olisi tarkoitus vielä tehdä tänne ennen kuin talvi päättyy. Mutta katsotaan nyt miten ehtii.

Liivi tarpeettomista huiveista

Tämä liivi on sellainen, mikä sopii myös aloittelijalle hyvin. Ei tarvitse montaa ommelta tehdä ompelukoneella. Kannattaa todellakin kokeilla tehdä tällainen, jos kiinnostaa lähteä tuunauksen ihanaan maailmaan. Näin saa aika helposti kaikkea uutta kivaa omaan vaatekaappiin, vaikkei ostaisi yhtään mitään uutta, kun voi tehdä omista vanhoista vaatteista uutta. Aina kun aloittaa homman, niin se oma kaappi kannattaa käydä läpi ihan ensin. Sen jälkeen sitten voikin lähteä kirpparille kierrokselle, jos kaapissa ei ole sitä mitä tarvitsee.

Tarvikkeet:

 • Kaksi kaulaliinaa (eri väristä)
 • 2xvirkattua liinaa
 • vyö
 • pala koristenauhaaOmpele kaulaliinat pitkistä reunoista toisiinsa. Selän levey noin 40 cm ja kädenteiden aukot noin 22 cm. Kannattaa hiukan testata ennen kuin ompelee osat kiinni. Kiinnitä koristenauha virkattujen liinojen yläpäähän ja ompele liinat kiinni taskuiksi toisen kaulaliinan helmaan. Kiinnitä vyön solkiosa kiinni kaulaliinaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Liivit ovat kyllä vaatekappale, joita tulee turhan harvoin käytettyä. 🙂

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Enpä muista milloin olen liiviä käyttänyt. Olisi kyllä kiva kääriytyä huiveistä tehtyyn liiviin. Ehkä pitää tutkailla omia huiveja ”tuunauslasit” päässä.

 3. Satu kirjoitti:

  Tämä on aidosti erilainen idea. Näppärästi keksitty 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Tykkään liiveistä ja todella näppärä idea tuo kiinnitys edessä !!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *