Hae
VillaNanna

Maalataan kengät

Maalataan kengät

Tänään maalataan kengät. Olen kerran aikaisemminkin maalannut kengät toisenlaiseksi ja varmasti teen tämän joskus toiste uudelleen. Kädenjälki ei tosin ole parasta antia, sillä käsi on väpättänyt paljon, mutta ehkä joskus sekin väpätys loppuu kun oppii tekemään näitä kunnolla ja oikein.

Maalataan kengät

Hommaan tarvitaan vähän tarvikkeita mutta sitä vakaata kättä eniten. Homma itsessään on hyvin simppeli toimenpide ja lopputuloskin on ihan ok, jos homman saa siististi tehtyä. Mutta ei tätä hommaa tarvitse kuitenkaan pelätä, ei muuta kuin hommiin vain ja kokeilemaan erilaisia juttuja maalin kanssa. Siitä se lähtee. Jos kuvat kärpässienistäni kiinnostaa, niin voit klikata alla olevaa linkkiä:

Kärpässienet jalkoihin – DIY

Tarvikkeet:

 • Maalattavat kengät
 • Nahkamaalia
 • Pensseleitä
 • maalarinteippiä

Tee näin:

 • Puhdista ja huolla kengät ensin hyvin.
 • Suojaa teipillä ne kohdat, joita et halua maalattavan.
 • Ei muuta kuin maalailemaan.
 • Anna kuivua hyvin.

Sain inspiraation omista kengistä, jotka olen saanut aikanaan mieheltäni lahjaksi ja koska aikaisemmista projekteista oli jäänyt jäljelle juuri sinistä ja punaista maalia, niin ei tarvinnut hankkia uusia maalejakaan. Säästyi hyvin nekin rahat tällä kertaa. Kenkien maalailu on hauskaa puuhaa ja on kiva saada uutta omasta vanhasta. Ei tarvitse lähteä juoksemaan kaupasta kauppaan. Tulee niin hyvä mieli kun näkee mitä on itse saanut aikaan.

Maalataan kengät

Valitse tarkkaan maali

Ihan mitä tahansa maalia ei kannata laittaa kenkiin. Minun maalit sopii nahalle, keinonahalle sekä kumisaappaisiin. Sinelli ja Hobby Point myyvät nahkamaalia. Kannattaa testata ja kokeilla mikä toimii itselle ja mikä ei. Tokikaan ei kannata ostaa kaikkea vain testimielessä, vaan ostaa yhtä ja jos se toimii niin käyttää jatkossa sitä maalia kun haluaa maalata nahkaa. Jos maali ei toimi, niin käyttää sen johonkin muuhun projektiin vain. Itse olen ollut tyytyväinen omiin valintoihini.

Kunhan tosiaan muistaa, että pohjustus on erittäin tärkeä asia. Että materiaali on puhdas ja kuivunut ennen maalausta. Täytyy kuitenkin muistaa, että maalattu ei ole sama asia kuin värjätty ja joskus voi joutua korjailemaan jälkiään. Mutta hyvä huolto auttaa aina oli kengät sitten maalattu tai ei. Aina kannattaa lisätä kengän käyttöikää huoltamalla kenkiä säännöllisesti.

Kenkien perushuollosta olenkin tehnyt postauksen muutama vuosi sitten ja sen voi lukasta tästä linkistä!

Maalataan kengät

Mukavaa päivää! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Eipä oo koskaan tullut mieleenkään että kenkiä vois maalata! Mulla olis vielä sopivat kengätkin!

  Ihan mahtava nähdä aina ennen-jälkeen kuvat!💚

 2. Nadine kirjoitti:

  Ei mullekaan tulisi mieleen. Kelpo idea erityisesti silloin, kun vaaleat kengät ovat menettäneet freesiytensä jonkin verran.

 3. petra kirjoitti:

  vau! oon kyllä seurannut Kenkämaaria ja ihaillut hänen maalaamiaan kenkkiä, mutta ei oo silti tullut mieleen, että voisin itekin maalata. :O Nyt keksin ideankin! kiitos vinkistä 😀

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  voi miten hieno idea!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *