Hae
VillaNanna

Kenkäpussit suihkuverhosta

Reissuun ompelin kenkäpussit suihkuverhosta. Näin suojaan kenkiä eikä niitä tarvitse laittaa muovipussiin. suihkuverho on tähän hyvä materiaali. Varsinkin kangaspohjainen suihkuverho. Nämä pussukat on helppo valmistaa, sillä näissä ei ole vetoketjua, ommeltavia saumoja vain kaksi, toki nyörikuja aiheuttaa oman päänvaivan.

Kenkäpussit suihkuverhosta

Kun me muutama vuosi sitten muutettiin tähän asuntoon, missä nyt asutaan, oli suihkutilassa suihkualue, johon tarvittiin kaksi suihkuverhoa. Pitkän etsimisen jälkeen päädyimme hankkimaan kokonaan uudet verhot ja näin tämä verho jäi sitten käyttämättä. Pesin suihkuverhon huolellisesti ja poistin helmaosan painon. Sen jälkeen laitoin verhon odottelemaan parempia aikoja. Ne ajat ovat nyt! Tarvitsin kipeästi kenkäpusseja, joita on hyvä käyttää kun matkustaa. Tähän mennessä olemme käyttäneet valmis pusseja, jotka eivät juuri kestä, eikä niitä voi pestä.

Kyseessä siis pusseja, joihin kengät useasti laitetaan kun ne ostetaan kaupasta. Tai näin itselläni on. Toki silloin osa kengistä jää ilman pusseja odottamaan matkalta paluuta. Tästä syystä, halusin ehdottomasti, että teen meille kaikkien kengille sopivia pusseja, jotka voidaan pestä ja käyttää uudelleen ja uudelleen. Pussit menevät käytön jälkeen myös niin pieneen tilaan, että ne voidaan hyvin säilyttää vaikka minun vaatekaapissa.

Miten tein pussukat?

Ohjeet, minun on todella hankala ja vaikea kirjoittaa ohjeita. Koska omat aivot kulkee niin omia reittejä, että en välttämättä pysy itsekään perässä, aina… Mutta kokeillaan.

Tarvikkeet:

 • suihkuverhot
 • sakset
 • ompelukone ja saumuri

Tee näin:

 • Mittaa pussin pituudeksi 45cm ja leveydeksi 64cm (mitat sisältävät 1cm saumanvarat)
 • Taita leikattu kappale pituussuunnassa puoliksi, oikeat puolet vastakkain.
 • Leikkaa reunaan noin 3 cm päähän yläreunasta hakki (noin 1cm syvyys)
 • Käännä tuo 3cm nurjalle ja ompele kiinni. Tee samoin toiselle puolelle.
 • Ompele sivusauma sekä pohja kiinni, huolittele saumanvarat saumurilla.
 • Voit halutessasi ommella pohjan noin 3cm matkalta.
 • Käännä yläosa nurjalle 3 cm matkalta.
 • Ompele kiinni.
 • Pujota nyöri.

Nyöri on saman mittainen mitä yläosan nauhakuja. Kun pussin aukaisee, ei mikään nyöri jää heilumaan minnekään vaan jää nyörikujan sisälle. Ja tietenkin helpointa olisi, jos voisi laittaa nyöriin stopparit. Itse olen tainnut kadottaa keräämäni stopparit jonnekin. Mutta kun ne löydän, pujotan nyörin päät stoppariin ja homma on valmis.

Näillä kuitenkin nyt lähdemme, en meinaa tuhlata aikaa stoppareiden etsimiselle ennen lomaa. Ehtii ne myöhemminkin.

Kenkäpussit suihkuverhosta

Kivaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Riitta reissaa kirjoitti:

  Näppärä idea! Tuollaisissa pussukoissa kengät säilyvät pölyttöminä ja on helppo pakata mukaan. Ja ihanat noi bootsit!

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis kuinka hyvä idea! Mistä sä oikein näitä keksitkin, heh 😀

  • villananna kirjoitti:

   Kenkäpussit on ihan parasta, suojaa kenkiä ja matkalaukkua niin hyvin ja kun materiaali on vielä hengittävää, niin eivät myöskään ala haisemaan.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Nykyisin reissuun onkin hyvä varautua kaikilla pusseilla olivat ne sitten kenkä- tai pyykkipusseja jo lähtiessä, sillä muovipussit alkavat olla maailmalla harvinaisia ja jossain päin jopa kokonaan kiellettyjä!

 4. Marjut kirjoitti:

  Hieno idea. Eipä olisi tullut mieleen, kiitos vinkistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *