Hae
VillaNanna

Kesäinen trikoomekko talvella

Kesäinen trikoomekko talvella

Millaista on pukea kesäinen trikoomekko talvella päälleen? Miten sen pukee? Laittaako sellaisenaan, vai poolopaidan alle, vai neuleen päälle? Paksut sukkikset ainakin ja pitkävartiset saapikkaat. Kesäistä trikoomekkoa voi pukea siis monin eri tavoin päälleen miten ikinä keksiikään. Vaihtoehtoja löytyy monen monta, yhtä monta kuin on ihmistäkin.

Oma mekkoni on ommeltu ihanan ruosteen värisestä kankaasta, josta kuvioita ei puutu, väriä pitää saada lisää, niin kirkkaan siniset sukkikset ovat loistava valinta asuun. Neuletakki päälle ja saapikkaat jalkaan ja ei muuta kuin ihanaan lumisateeseen tanssimaan sambaa, talvisambaa. Mikä mahtava ajatus.

Kesäinen trikoomekko talvella

Kesäinen trikoomekko talvella

Lumisade putoilee hiljalleen maahan ja kutittelee poskia, mikä ihana päivä nauttia talvisesta ihmemaasta täällä etelässä. Seikkailu on nurkan takana, ja kotona vohvelibaari odottaa. Mutta seikkailuun tarvitaan ihana Burda 8/08 lehdestä tehty minimekko. Ei tämä seikkailu muutoin onnistu, ei todellakaan. Seikkailun tiimellyksessä on hypättävä pois autosta ja laitettava talvisambat pystyyn. Lumisateessa on mahtavaa tanssia. Tekee niin hyvää.

Olenko hullu? Olen, jokaisesta inhottavasta asiastakin on otettava kaikki hyvä irti. En nimittäin tykkää talvesta, en lumesta, en kylmästä. Silti menen ja päätän nauttia siitäkin inhottavasta asiasta, vaikka kuvitellen, että kesällä lumi kutittaa kasvoja. Upea talvinen ihmemaa on levittäytynyt myös tänne etelään ja on vain kaksi vahtoehtoa, joko kiukutella läpi talven tai ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa talvi nautinnon kannalta. Valinta on yksin minun.

Näin helppoa on pukea kesämekko myös talvella ja mitä enemmän väriä, sen kauempana kaamosväsymys pysyy. Se on totta. Tämäkin ruosteen väri, on minun ihanasta syksyn väripaletista, joka on lempparini tai siis yksi lemppareistani. Tämä väri tuon sinapinkeltaisen lisäksi on aika hankala löytää. Mutta sitten kun kumpaakin löytää, on ilo korkeimmillaan. Minulla ainakin.

Vohvelit

 • 2 1/2 dl maitoa
 • 2 1/2 dl jääkylmää vettä
 • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1-1 1/2 dl jäähtynyttä voisulaa

Kaada maito ja 1 dl vettä kulhoon. Lisää jouhot ja leivinjauhe ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loput vedestä ja sulatettu rasva. Paista hyvin voidellussa, kuumassa vohvelipannussa ja tarjoa juuri paistettuna.

Makoisaa  lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Aina kannattaa säilyttää herkut kaapissa

Villapaidan uudet kuviot

Sen kesän pituinen se

16 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno mekko, sopii sulle. Sulle sopii hyvin tuo ruosteen väri ja myös sinapinkeltainen, koska sulla on punertavat hiukset (ovatko värjätyt vai sun oma väri? Veikkaan ensiksi mainittua). Itse en ole oikein tottunut käyttämään keltaista, vaikka hieno väri onkin ja aina keväällä ja kesäkuun alussa ihastelen keltaisenaan tienvieriä ja niittyjä täplittäviä leskenlehtiä ja voikukkia. Kerran mulla oli keltainen huivi, mutta en oikein toyyunu käyttämään sitä, vaikka mulle kuulema sopii keltainen. Enemmän kotoisemmalta tuntuu vaikka vaaleanharmaa, keskiharmaa, pinkki, vaaleanpunainen ja kirkkaanpunainen ja jotkut vihreän sävyt kuten maastonvihreä ja sitten raikas ruohon- tai lehdenvihreä ja keväänvihreä.

  • villananna kirjoitti:

   Olen ihan aito punapää. Sävy muuttuu jos sävytän niitä porkkanalla tai tomaatilla. Nyt on alkanut voimistua harmaantuminen, niin ei enää tuokaan toimi, nimittäin porkkana ja tomaatti.

 2. Maiju kirjoitti:

  Voi en kestä. Näyttää niin ihanalta. Sovit hyvin tuonne talojen keskelle tuon mekkosi kanssa. Vähän kyllä alkoi paleltaa, mutta eiköhän se oli pieni ongelma.

 3. Nora kirjoitti:

  Punatukkaisia ei ole kauheasti täällä Suomessa. Mun siskon miehellä on luonnostaan punertva tukka ja siskon tytöllä myös.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, ei meitä montaa ole, mutta jonkin verran punasävyisiä kyllä löytyy. Omalla tytölläni on tummat hiukset mutta siinä on punaista pigmenttiä kuitenkin aika reippaasti, että auringossa näyttää ihan punaiselle.

 4. Nora kirjoitti:

  Itselläni on tällainen tavallinen maantienvärinen eli tummanvaalea (taitaa olla myös luonnostaan vähän raitoja seassa jos kattoo tarkkaan ja valossa), tosin lapsena mun tukka oli ihan vaalee ja teini-ikäsenä alkoi tummumaan.

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis mekko ja soveltuu mainiosti käyttöön myös talvella 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Totta, saa tosi lämpimäksi asun vaikka mekko on vaan trikoota 🙂

 6. Marjo kirjoitti:

  Ihana mekko ja ihan sävy sävyyn sekä hiuksiisi että noihin kivan värisiin taloihin taustalla. Itselläni on jotain ”kesävaatteita”, joita tykkään käyttää läpi vuoden ja talvella vain sitten asustan niihin lämmintä mukaan. Trikoomekko soveltuu minusta ihan hyvin talveenkin vaikka juuri paksumman villatakin ja farkkujen kanssa.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Totta, jännä että sopii hiuksiin kun mulla on enemmän oranssiin taipuva tukka. Aurinko vaalentaa sen ihan porkkanaksi.

 7. Johanna kirjoitti:

  Hauska idea ja niin ilahduttavan pirteät kuvat taas 🙂 Kiva saada mekon käytöä pidennettyä talveenkin.

 8. tuulanneli kirjoitti:

  Ihana mekko, joka toimii niin kesällä kuin talvella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *