Hae
VillaNanna

Vanha farkkutakki uudeksi

Vanha farkkutakki uudeksi on tarina siitä miten vaatteen voi muokata myös ilman ompelua. Tämä tosin ei ole ekologisesta päästä hommaa ollenkaan ja näitä tuunauksia tuli joskus kauan sitten tehtyä kun aloittelin tuunausta. Jos löydät paremman tavan poistaa väriä, niin kannattaa hyödyntää sitä mieluiten kuin lykätä vaate myrkkyyn.

Klorite tuunauksia en ole kuuteen vuoteen tehnyt, enkä siis suosittele moista enää, juuri sen vuoksi, ettei tämä homma ole ekologista nähnytkään. Mutta Dylonilla on ainakin joskus ollut värinpoistaja, jota voi käyttää. Tosin en ole asiaan perehtynyt niin paljon, että voisin sanoa, että onko se parempi vaihtoehto ja onko tällaista värinpostajaa olemassakaan enää.

Toinen vaihtoehto on, että hankkii valkoisen farkkutakin, jonka liukuvärjää käsin. Voi myös kokeilla erilaisia luonnon omia värejä siihen hommaan. Itse tosin en ole löytänyt vielä tarpeeksi vaaleaa takkia, jonka voisin sillä tavoin tuunata. Jatuksissa kuitenkin on. Farkkutyttönä kun näitä ihania farkkutakkeja löytyy ja monta.

Tarvikkeet
 • Farkkutakki
 • Klorite (mieluiten Dylonin värinpoistonappi, jos vielä saatavilla)
 • Tekstiilimaali
 • sabloona
 • tuputin
 • pensseli

Laita farkkutakin helma ja hihat lillumaan Kloriteveteen vuorokaudeksi (tai miten selkeänvärieron haluaa). Pese farkkutakki sen jälkeen huolellisesti ja kuivata.

Tuputa selkään sabloonalla kuvio. Anna kuivua hyvin.

Maalaa pensselillä sieltä täältä takkia ja tee roiskeita pensselillä. Anna kuivua hyvin.

Silitä tekstiilimaali kankaaseen.

Farkkutakki on vuosia sitten löydetty Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, tosiaan silloin kuusi vuotta sitten. Itse hiukan kartan näitä ihan tummia farkkutakkeja, sillä niitä tulee yleensä käytettyä niin harvoin, tosin tämä takki tuunauksen jälkeen on ollut kovassa käytössä. Suosittelen siis lämpimästi tutustumaan ilmaisosastoon ja aloittamaan tuunauselämän sieltä. Silloin ei harmita, jos menee mönkään koko testailu, kun ei ole maksanut mitään vaatteista ja ei sitten pilaa omia vanhoja vaatteita.

Vaikka en tällaisia enää tee, niin halusin näyttää miten helposti voidaan saada vanha farkkutakki uudeksi ilman, että pitää ommella. Värjääminen ja maalaaminen on oikeasti mahtavaa puuhaa, jota lapsetkin tekee mielellään. Toki jos käsin värjää, niin se on hiukan kuumaa puuhaa mutta lapsi voi olla oppimassa mukana siltikin.

Vanha farkkutakki uudeksi Vanha farkkutakki uudeksiVanha farkkutakki uudeksi Vanha farkkutakki uudeksi

Asuni:

Asuni on koottu monesta ilmaisosaston löydöstä. Farkut eivät oikein kyllä nyt sopineet takin kanssa mutta se ei haitannut tahtia. Farkut ovat siis ilmaisosastolta löytyneet, olen ne korjannut sopivaksi kun tuo maha ei oikein suostunut mahtumaan vyötäröön. Olen useasti kirjoitellut vinkkejä miten tehdä pieniä korjauksia vaatteisiin ja näiden farkkujen tuunausidean löydät täältä.

Kauluspaita on kesällä löytynyt myöskin ilmaisosastolta, tälle paidalle en ole tehnyt muuta kuin pessyt sen. Ei tarvinnut tehdä mitään, oli hyvässä kunnossa vaatekaapissa pitää aina olla se yksi valkoinen kauluspaita.

Kengät olivat kesän paras löytö ja niitä on käytetty todella, todella paljon. Kengät ovat Kierrätyskeskuksesta löytyneet ja ne maksoivat 6€, samalla kertaa löysin toisetkin puukengät, jotka ostin. Parhaat koskaan…

Tasokuvan farkut olen korjannut virkkaamalla reikäiset kohdat umpeen. Helpompi tapa on ommella virkatut liinat paikkoihin. Tämä oli tosin niin kiva, että oli pakko kokeilla. Näistä farkuista enemmän täällä. Saatan nuo kuvien farkut vielä tuunata tämän ajatuksen mukaan…Mene ja tiedä, tykkään risoista farkuista mutta jotenkin kun tuo 50 vuotta alkaa kutitella tissin alta, niin haluaa hiukan peittävämpää…

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: Facebook, Bloglovin, Blogit.fi ja Instagram

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo farkkutakki on tuunattuna UPEA! <3

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Periaatteessa en pidä valkaistuista farkkujutuista, mutta tämä on huikean upea <3

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos kovasti. Joo tuo on hiukan semmoinen asia mistä toiset tykkää ja toiset ei 🙂

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva tuli farkkutakista, etenkin nuo sulat siinä:)

 4. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Aivan mielettömän upea tuo farkkutakki!!!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Tosi kiva takki. Itse en käytä näitä ns. liukuvärjättyjä farkkujuttuja muta tämä on hyvännäköinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *