Hae
VillaNanna

Syksyn ensimmäinen villapaita

Syksyn ensimmäien villapaita

Syksyn ensimmäinen villapaita on paita, jonka aloitin jo vuosi sitten kesällä. Etukappaleenkin sain valmiiksi, kunnes tajusin ison virheen ja purin koko härpätyksen atomeiksi. Kun neuloosi iski meikäläiseen, niin langat huusi korissa kovaan ääneen: ”Tee minut valmiiksi paidaksi”, joten se oli sitten vain tehtävä. Paita valmistui todella nopeasti.

Syksyn ensimmäinen villapaita

Paidan ohjeen löydät Novita talvi 2011 -lehdestä, voi löytyä toki myös netistäkin, en ole varma kun harvoin tuolla Novitan sivuilla selailen. Tämä kyseinen lehti onkin minun lempparini, vaikka oikeasti löytyy minulta jo useampi Novita lehti, jotka ovat nousseet samalle viivalle tämän lehden kanssa. Olen kirjoittanut tästä kyseisestä lehdestä jutun tänne.  Suunnitteilla on jo seuraava neule tästä lehdestä. Tarkoitus on neuloa kaikki ne mallit, joista tykkään ja niitähän tässä lehdessä piisaa.

Ohje on muutoin helppo, mutta suosittelen lukemaan ohjeen kokonaan muutamaan kertaan ennen aloitusta, sillä silloin tietää hyvin, mitä missäkin kohtaa pitää tehdä. Kun aloitin neulomaan tätä paitaa vuosi sitten, niin en lukenut ohjetta ensin kokonaan, vaan lähdin summissa tekemään ja sen vuoksi sitten sain purkaa koko hienon etuetukappaleen ennen kuin tajusin, että nyt mentiin metsään niin, että hippulat vinkui. Joten tosiaan lue ohje ennen kuin alat tikkuttamaan.

Neuleet ovat taideteoksia

Minulle on todella tärkeää, että kaapissa on tällaisia paksuja, talvisia neuleita myöskin. Ettei kaikki ole vain ohuita takin alla pidettäviä. Toki pakkasella tämäkin neule sujahtaa mieluiten sinne takin alle, mutta vielä tällaisella kelillä se on enemmän ulkovaate, joka vedetään paitojen päälle. Lisäksi voi laittaa myös toppaliivin tai kelsiliivin tähän, jos lisälämmikettä kaipaa. Tällaisen paidan kanssa voi pukea vähes mitä vain vaatetta päälle: Leggarit, farkut, hame. Mikä ikinä on se lempivaate. Itse tykkään pukea aika rennosti farkut tai ne leggarit tällaisen kanssa ja lisäksi niitä liivejä.

Miten paksu neule pitää lämpöä?

Välillä kuulee, että paksu neule päästää tuulen läpi, että miten tuollainen puetaan. Aika lyhyesti, kerrospukeutuminen on A ja O kun haluaa pitää paksua neuletta ulkotakkina. Ja tietenkin miten tiiviimpää neuletta, sitä lämpöisempi. Tämä neule ei ole tiiviisti neulottu mutta on lämmin ja tosiaan paidan alla minulla on aluspaita sekä poolopaita, joten ei ihan heti tuuli mene luihin ja ytimiin. Muutoinkin täällä Suomessa tuo kerrospukeutuminen on tärkeää talvisin. Siksi haluankin ,että päällystakkini on hihoistaan sen verran väljät, että vaatetta mahtuu alle.

Syksyn ensimmäien villapaita

Nautinnollista viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tosi kaunis villapaita, ja kauniit värit siinä❤️Taitava olet

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Minäkin pidän neulepaitoja ulkotakkeina, erityisesti täällä etelässä. Tuulen kuuluukin mennä hieman läpi, muuten tulee ummehtunut olo. T-paita tai aluspaita alla on ihan kelpo ratkaisu.
  Hieno väriyhdistelmä tässä neuleessa!

 3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Ihanat värit! Ja rakastan tuota muhkeaa kaulusta. 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *