Hae
VillaNanna

Vanhasta neuleesta liivi

Vanhasta neuleesta liivi

Tiesitkö, että vanhasta neuleesta saa hienosti tehtyä liivin? Kyllä vain saa, ja tietenkin liiviin pitää myös saada pientä kirjailua. Koska olin laiska, niin en kirjaillut kuin vain muutaman asian, vaikka ensin olikin tarkoitus kirjailla koko pääntien reuna kivoilla kuvioilla.

Vanhasta neuleesta liivi

Olen aikanaan löytänyt paidan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, ihastuin paidan väriin sekä himmeään kiiltoon, joka siinä on. Paitaa tuli myös jonkin verran käytettyäkin. Mutta vähän. Tuossa syksyllä kun siivoilin kaappeja, nappasin paidan tuunauspinoon odottamaan inspiraatiota. Aluksi ajattelin yhdistää kaksi saman paksuista paitaa toisiinsa ja tehdä näin uuden paidan, mutta se ei sitten inspiroinut minua tarpeeksi. Joten jätin paidan odottamaan vielä omaa aikaansa. Olin tätä tuunausta alkanut suunnitella jo keväällä, mutta vasta nyt sain paidan siirrettyä tuunauspinoon.

Eräänä yönä valo syttyi päähäni ja pakko oli heti alkaa miettimään miten toteutan ajatukseni. Sain päähäni, että teen paidasta liivin. Näin sille olisi varmasti enemmän käyttöä miten paitana. Ongelmaksi siis oli muodostunut valtavan leveät hihat, joita ei oikein saanut mihinkään piiloon kun teki töitä. Ne olivat aina jossakin kulhossa tai vadissa. Joten leikkasin hihat pois ja tein hihoista leveät huolittelukaitaleet kädenteille. Ne ompelin kiinni ja liivi valmis. Sen jälkeen kun hetken katselin lopputulosta, tulin siihen tulokseen, että tarvitaan muutama söpö kirjontajuttu pääntielle.

Kirjonnan harjoittelu on kivaa mutta pitkäveteistä

Olen todella laiska ja kirjonta ei ole laiskan ihmisen juttu. Lopputulos on upea kun jaksaa tehdä ja jaksoinhan minä, sen hetken. Itse tykkään tosin siitä, että lopetin ajatukseni tuohon muutamaan kasviin. Voi olla, että jos olisi kirjaillut koko pääntien, olisi liivi näyttävämpi mutta aina ei tarvitse mennä over the top -ajatuksella joka paikkaan, vai mitä? Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja sellaista laiskuuttakaan ei tässä kuitenkaan näy.

Liivi on ihanan laskeutuvaa ja painavaa materiaalia, joka istuu hyvin vaikka kauluspaidan kanssa. Liiviä voi toki yhdistää minkä tahansa kanssa mutta itse olen mieltynyt nyt tähän tapaan, että jalassa on second skin leggarit (itse tehdyt) ja miesten kauluspaita, joka on napattu miehen kaapista lainaan. Miesten paita on sen verran pitkä, että helma vilkkuu kivasti liivin helman alta. Toki liivi toimii myös mekon kanssa, en vain ole vielä itse testannut ajatusta.

Miten itse yhdistelisit liivin?

Vanhasta neuleesta liivi

Mahtavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Tosi kiva liivi, ja niin pirteän värinenkin. Hyvää loppuviikkoa Melissa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *