Hae
VillaNanna

Paita lakanasta

Tällä kertaa tehdään paita lakanasta. Eikä se ole mikä tahansa lakana, vaan aika hauras ja huonokuntoinen mutta koska väri ja kuvio oli mieleeni, oli pakko lähteä testailemaan miten paita kestää vaatteena. Lakana on napattu joskus ilmaisosastolta.

Paita lakanasta

Homma osoittautui hiukan hankalaksi, sillä tosiaan lakana oli paikoin hyvin kulunut ja ohut. Piti koittaa ottaa tietyt osat tietystä kohtaa, ettei ihan heti kangas hajoa. Ongelmaksi muodostui myös se, että lakanaa oli hyvin vähän enää jäljellä. Lopulta paita onnistui ja on kestänyt käyttöäkin oikein hyvin. Mutta en tätä nyt päivittäin valitettavasti uskalla pitää. Hyvä loppukesän paita kuitenkin.

Koska olen tänä vuonna innostunut puhvihihoista, niin paitaan oli sellaiset pakko saada. Muokkasin ajatustani sen verran, että tein pääntien toisenlaiseksi mitä olen tehnyt kesällä mekkooni ja toiseen paitaani. Muuten tässäkin paidassa mentiin pitkälti samalla kaavalla kuin edellä mainituissa. Valmiskaavaa tosin tässä ei ole ollenkaan. Jos löytää sopivan kaavan, niin sitä voi muokata tähän suuntaan.

Kohta saa laittaa kesän kaappiin

Näin se on nähtävä ja koettava. On alkanut olla jo sen verran vilpoisia päiviä, ettei ihan kesähepenissä meikäläinen pärjää. Tässä kohtaa tulee yleensä suru puseroon, olisi niin kiva jatkaa helteen kanssa ja pukeutua ohuisiin viskoosimekkoihin. Olla lomalla ja nauttia elämästä. Eikä pidä nyt ymmärtää väärin, nautin työstäni ja paljon. Mutta kun olet palkattuna jonnekin, niin ei voi mennä ja tulla miten tahtoo, vaan pitää pysyä aikataulussa, siinä se ero, isoin ero.

Yleensä tähän aikaan iskee pienoinen suru puseroon, kun on päästettävä kesästä irti ja aloitettava arki. Oikean rytmin löytäminen on minulle erittäin hankalaa, minulla voi mennä kuukausi ennen kuin pääsen oikeaan rytmiin takaisin. Se on aika valtavan pitkä aika. Minun rytmi on lähinnä se, että vaikka herään aika aikaisin, niin minun ei tarvitse lähteä liikkeelle ennen kuin sitten kun olen itse siihen valmis. Nyt herään kyllä hyvissä ajoin, mutta lopulta on lähdettävä työmaalle puuhastelemaan, ei auta maamme laulukaan.

Ja ei, ei se syksy vielä ole mutta nyt se pikku hiljaa alkaa, eikä sitä voi mitenkään pysäyttää!

Paita lakanasta

Ihanan aurinkoista tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Kyllä syksyn tuntua on jo ilmassa. Viileyden tuntee, vaikka tänäänkin oli yli 20 plusastetta. Pihlajanmarjat punertaa ja marjoja on viinimarjapensaissa, mustikat ovat kypsyneet, vadelmat ja sieniäkin taitaa jo olla tai ainakin kohta tuloillaan. Jotkut linnutkin ovat jo alkaneet lähteä muuttomatkalle tai valmistautua siihen. Luonto alkoi valmistautua syksyyn jo juhannuksen jälkeen, mutta ihmiselle syksy alkaa näkyä vasta kun marjat alkavat kypsyä ja illat pikku hiljaa hämärtyä.

    Hyvää loppukesää ja syksyn odotusta!

    • villananna kirjoitti:

      Olen samaa mieltä, vaikka monet minua muistuttaa siitä, että elokuu on kesäkautta vielä. Silti elokuu ei ole enää samanlainen kesäkuukausi kuin on kesä -ja heinäkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *