Hae
VillaNanna

Kauluspaidoista ihania vaatteita

Heissuliveissuli!

Kevät hiipii hiljaa, meillä linnut laulaa räystäällä kovaan ääneen ja piilottelevat jotakin pihalla lavojen alla. Toivon, ettei ihan pesää rakenna… Tämä on se aika, kun alkaa suunnitella kevään suloisia vaatteita ja kaivaa kasaa sillä tavalla silmällä, tiedätte kyllä. Olenkin tässä selkävaivaisena keskittynyt pelkästään suunnitteluun, että mitä sitä tarvitsisi kaappiinsa nyt. Ensimmäinen valmis ajatuskin on löytänyt tiensä kasan kätköihin ja sieltä löytyi mareriaalitkin hommaan, toivottavasti pääsisin pian aloittamaan.

Tässä postauksessa haluan nostaa esiin muutamia hauskoja idoita, mitä voi tehdä vanhoista kauluspaidoista, oli ne sitten naisten tai miesten paitoja. Toki miesten paidoissa on enemmän materiaalia, kuin naisten mutta välillä löytää isoja kokoja myös naisten vaatteista. Ideat jakautuu tähän alkukevääseen sekä alku kesään, kun on jo niin lämmintä, että voi tepastella ulkona ihan topissa ja farkkutakissa.

Nyt on juuri se hetki, kun alkaa odottaa kesää ja auringon lämpöä. Muuttolinnut saavat jo tulla ja tavallaan ne kaikki inhottavat ötökät. Alkaa kevät siivous kotona (meillä alkoi jo), turhaa tavaraa karsitaan ja pyyhitään talven tuomat pölyt kaikkialta. Kun luonto herää uudelleen eloon pitkän talven jälkeen, niin sitä herää itsekkin, kaivautuu naftaliinista, kampaa tukkansa ja avaa vihdoin silmänsä, hengittää syvään kevään tuoksuja. Koirankakkaa ja pölyä, jossa hitunen pakokaasua mukana…Selvät kevään merkit. Kun ensimmäiset kukat alkaa kaivautua maasta, muuttuu tuoksukin kutsuvammaksi, silloin alkaa myös korvat surista…Eikun se olikin joku pörriäinen…

Paidasta ja takista tunika

Välillä oikeaan lopputulokseen kestää oma aikansa. Tämäkin tuunaus muhi jonkin aikaa kaapissa ensimmäisessä muodossaan, ennen kuin paita rakastui farkkutakkiin tai jakkuun… Niiden yhteydestä syntyi sitten tunika, joka on muuten malliesimerkki siitä minun kaikkein rakkaimmasta tyylistä mitä kaapissani on.

Ripsurapsupaita

Tämä paita on monistettu, on tämä punainen sekä sininen versio. Sininen versio tosin on flanellia ja tämä taas sekoitetta. Molempia on tullut käytettyä ja paljon. Tämä punainen paita on päässyt mukaan myös Haltialan Countrybileisiin. Yksi ensimmäisistä tuunauksistani, joita aloin tekemään.

Paidasta röyhelöpaita

Näihin paitoihin rakastuin muutama vuosi sitten ja teinkin näitä muutaman eri kuosista ja väreistä. Tämä näyttää valkoiselle, vaikka tässä paidassa on beigeitä raitoja. Olen tehnyt myös valkoisen sekä sinisen. Kaikki ovat kovassa käytössä. Tämä vähän enemmän aikuisen naisen pukeutumistyyli on mukavaa vaihtelua, kunhan saan pitää farkut jalassa.

Off the shoulder

Näitä teki kaikki muutama vuosi sitten ja nähtävästi sama jatkuu jälleen tänä keväänä/kesänä. Näitä tehtailee, niin helppoja tehdä. Leikkaa vain kauluksen pois ja vähän olkaa, kiinnittää kuminauhakujan ja kuminauhan ja se on siinä.

Toppi

Tämä oli ennemminkin kokeilu, koska minulla on valtava maha, niin paita on jäänyt roikkumaan kaappiin. Mutta ehkä vielä joskus kaivan sen esiin, puen koskeavyötäröiset pöksyt jalkaan ja tallustelen nämä päälläni. En ole siis luopumassa tästä ihanasta paidasta. Ehkä teen toisen, hiukan pidemmän version, että mahakaskin voisi sitä käyttää.

Kesätoppi

Tämä on myös tällainen napapaita. Tästä tuli ennemminkin tyttärelleni paita, kuin minulle. Mutta tästä näkee miten paljon erilaista voi tehdä yhdestä paidasta. Mielikuvitus lentämään vain ja kokeilemaan kaikenlaista, vaikka painamista.

Toppi kahdesta paidasta

Minun ihana matkalaiseni, yksi lemppareistani. Tulee hyvälle mielelle kun laittaa tämän topin päälleen. Tähän upposi kaksi paitaa. Kun yhdistelee paitoja keskenään, voi tehdä oikeastaan ihan mitä tahansa.

Ihana peplum

Peplum…Miten kukaan voi sanoa näitä rumiksi? Niin ihanan naisellisia ja suloisia. Sellaisia peplumit on, oikeasti. Tähän toppiin meni yksi isokoinen miesten paita. Lupaan nyt kesällä saada otettua kuvan, jossa minulla on tämä suloisuus päällä. En ole tätä saanut koskaan kuvattua mihinkään päälläni.

Off the shoulder frillapaita

Röyhelöt ja olkapäät voi yhdistää hyvin toisiinsa ja voi kyllä…Mikä tyylimokanen onkaan, tissiliivien olkaimet vilkkuu. Kyllä, minä useasti puen niin, että ne näkyy, normaalisti poikkeavan väriset liivit, jotta näkyy olkaimet kunnolla. Nyt halusin tosin niiden sopivan housuihini, jotka olivat valkoiset.

Paidoista mekko

Kun yhdistelee paitoja keskenään voi ommella itselleen vaikka mekon. Yläosassa on käytetty naisten paitaa ka alaosa on kahdesta miesten super isosta paidasta yhdistetty mekon helma. Vaaleanpunainen ei oikein ole minun värini ja sitä tulee sitten harvoin käytettyä vaikka kyseistä väriä jonkin verran kaapista löytyy. Vaikka mekkoa käytetään harvoin, ei se lähde toistaiseksi mihinkään tästä huushollista.

Pari muuta vinkkiä

Koska olen vähän laiska, enkä viitsi kaivella kaikkia linkkejä tähän, laitan vain pari kuvaa paita tuunauksista, joita olen tässä aikojen saatossa väsäillyt. Ja tosiaan, jos yhdistelet eri juttuja toisiinsa, niin saat vaikka mitä kivaa aikaan. Ja aina kannattaa antaa mahdollisuus rikkinäisille vaatteille myöskin. Niistä saa aika helposti ehjiä vaatteita.

Hauskoja ja hulvattomia ideoita on tulossa lisää, kunhan maltatte odottaa!

Ehkä onnistun saamaan kuvanikin vielä takaisin. Pakko elää toiveessa tämän asian kanssa. Sanokaa vain jos alkaa ärsyttämään liikaa kun kirjoittelen vähän mitä sattuu. Taukoa en tahdo nyt pitää, kun kirjoitusta pukkaa ihan väkisin. Johtuu varmasti makoilusta ja selän kivusta.

Muksakasta päivää kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voi kun noista sun kuvista tulee niin suuri kaipuu kesään <3

 2. Melissa kirjoitti:

  Odotan kovasti jo kesää <3

 3. Minna M kirjoitti:

  Sinähän olet tehnyt kauluspaidoista vaikka mitä! Äitini teki yhdestä mieheni kauluspaidasta taaperolle kesämekon. Mieheni vanhasta ohutkankaisesta maripaidasta hän teki kauluksettoman (semmoinen pieni pystykaulus tuli) paidan pojalle. Molemmat vaatteet olivat kovassa käytössä.

 4. Melissa kirjoitti:

  Kauluspaidat ovat kyllä niin mahtavaa materiaalia ja niistä saa vaikka ja mitä 🙂

 5. Stellan kolmas luonto kirjoitti:

  Nämä on tooosi hienoja! Mulla on tämän vuoden haasteena olla ostamatta yhtäkään vaatetta, itstehdyt sallitaan jos materiaalit on ilmaisia

 6. Maria Auerkallio kirjoitti:

  Ihania! Oma lempparini on tuo kolmesta paidasta koottu mekko. Just sellainen, mitä itse pitäisin. <3

 7. Melissa kirjoitti:

  Mulla ei tällä hetkellä ihan onnistu edes tuo älä osta mitään -haaste :/ Tarvetta on pikkaisen liikaa nyt.

 8. Melissa kirjoitti:

  Pitää korjata itseäni sen verran, että se mekko onkin tehty neljästä paidasta, ei kolmesta, niin kuin olen tuonne tekstiin laittanut. Kyseinen projekti oli kyllä ihan mielettömän hauska ja mielenkiintoinen, opin todella paljon tuota tehdessä.

 9. Jael kirjoitti:

  Ihania kuvia ja juttuja taas:) Täällä selvästi loppui viileä kausi, ja nyt on päiväsaikaan jo yli 20 astetta, eli kesäistä:) Tai keväistä ,,,Mukavaa loppuviikkoa:)

 10. Melissa kirjoitti:

  Mulle kuitenkin jo siedettävä ilma :I

 11. Meikkiholisti kirjoitti:

  Aivan ihania tuunauksia nämä, jokainen näistä olisi voinut muuttaa myös mun kaappiin :D.

 12. isivuosi kirjoitti:

  Perinteisten flanellipaitojen suurkuluttajana oli hauska huomata, miten moneksi perinteinen kauluspaita voi osaavissa käsissä muuntua.

 13. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Paidoista saa kyllä ihan mitä vaan.

 14. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain, paidoilla on monta elämää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *