Hae
VillaNanna

Ruokahävikin omituisuus

En ole sitten aikoihin kokeillut mitään näin järjetöntä kuin tein tässä muutama päivä sitten. Meillä oli vielä jääkapissa lihakeittoa, joka ei oikeasti kenellekkään enää maistunut. Sitä oltiin puputettu jo muutama päivä ja välissä onneksi jo muutakin. Mietin todella pitkään, että mitä ihmettä tollaisesta oikein tekisi, kaivelin jääkaapia ja sieltä löytyi Violanin juustolevitettä. Siitä se ajatus lähti (ei aina tarttis kyllä). Eli erottelin keitosta vedet, jotka säästin ja murskasin kaiken sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, sitten laitoin mukaan Violanin ja keitinvettä (jonka juuri erottelin keitosta), hiukan lisää mausteita ja lämmitys. Tarjolle laitettiin myös tomaattileipää. Oltiin vähän kaikki epäluuloisia keitosta kohtaan mutta oli muuten tolkuttoman hyvää lihasosekeittoa.
En ole koskaan moista syönyt mutta nyt söin ja tiedän, että voin tehdä toistekkin jos vaan jää keittoa yli eikä sitä jaksa sellaisenaan enää syödä. Pakkaseen olisi voinut kyllä laittaa mutta se ei nyt ihan käynyt päinsä.

Kaikkea pitää kokeilla!

Tämä oli tällainen nopea moikkaus ja kertomus. Suosittelen tekemään jämistä mitä ikinä mieleen juolahtaa, joskus jämä on parempi vaihtoehto kuin se alkuperäinen juttu. Keitosta voi tehdä pihvejä ja keitinliemestä liemikuutioita tai pakastaa sellaisenaan ja siitä tulee pohja uudelle keitolle. Tai sitten pakastaa koko keiton, jonka joku sitten joskus syö.

Helteistä päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *