Hae
VillaNanna

Neuloksesta härpätin

Neuloksesta härpätin

Tällä kertaa valmistui neuloksesta härpätin. Tämä härpätin on myös hyvin runsas ja sopii oikein hyvin shabby chic tyyliin. Kun lähdettiin kohti Turkua halusin pukeutua jotenkin rennosti vaikka tuo härpätin päällä olisikin ja vetaisin sen kanssa sitten collegehousut ja lenkkari. Toimii oikeastaan aika mainiosti, vaikka voisi kyllä laittaa vaikka hameen kanssa tuon härpättimen.

Neuloksesta härpätin

Tämä työ ei liity laatikkoprojektiin, vaikka voisi luulla. Laatikossa kun on erilaisia kankaan pätkiä ja tilkkuja paljon. Mutta nämä kaksi härpätintä eivät liity laatikkoprojektiin mitenkään, valitettavasti. Tähän ei myöskään ole minkäänlaista kaavaa, vaan jälleen olen hyödyntänyt oman kaapin paitaa, jolla mallailin liidulla muotoa kankaalle. kauluksessa apuna käytin bleiseriä. Näiden yhteistuotoksena syntyi tämä omituinen vaate.

Myös tämä härpätin on samanlainen hihoiltaan kuin aikaisempi, eli lyhyet puhvihihat, joissa tukea antamassa on resoria. Reunapitsiä on ommeltu vähän joka paikkaan, myös takana olevaan kaarrokkeeseen. Reunapitsin olen muistaakseni ostanut aikanaan Kierrätyskeskuksesta. Ja loput sain hienosti sitten tähän vaatteeseen upotettua. Pienestä pitsin palasesta tein ruusukkeen, johon keskelle ompelin käsin koristenapin.

Neuloksesta härpätin

Itse tehtyjen vaatteiden tuoma ilo

Minusta on ihanaa kun saan vaatteen valmiiksi ja voin pukea sen vihdoin päälleni. Kun koko asu on itse tehty, on olo kyllä vieläkin parempi. Oman työn näkeminen päällä tuo valtavasti iloa minulle. Se voimaannuttaa ja nostaa itsetuntoa paljonkin. Katsoo peilistä itseään ja totetaa, että minä osasin, minä tein tämän. Minulla on kaapissa noin 80% itse tehtyjä vaatteita, 15% kirpparilta hankittuja ja sitten se 5% on uutena hankittu. Aika hyvä määrä.

Kun aikanaan lopetin vaatteiden uutena ostamisen, niin en tyhjentänyt kaappia ja laittanut kaikkea pois. Vaan kävin kaapin läpi. Osa vaatteista meni tuunauspinoon, osa taas tosiaan pois kun ei ollut järkeä tuunata mutta olivat liian pieniä. Katsoin mitä tarvitsen ja hain tarvikkeita ilmaisosastolta ja tein niistä itselleni uusia vaatteita. Hyvin vähän ostin vielä siinä vaiheessa kirppareilta mitään. Mutta vähitellen alkoi tilanne olla sellainen, että myös kirpparilta tuli hankittua jotakin.

Suurimman tyhjennyksen tein kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon. Raakasin todella isolla kädellä kaiken ja tämän jälkeen olenkin ollut todella tarkka mitä hankin ja mihin tarpeeseen. Ja ostaminen on muutenkin vähentynyt todella paljon, sillä moni vaate tulee tuolta pojan kaapista minulle. Joten järkevöitys kaapissa teki todella hyvää.

Mutta hei, härpätin on valmis ja se on myös koeajettu, hyväksi havaittu ja oikein toimiva härpätin. Seuraavaksi sitten jonkin muun kanssa päälle.

Neuloksesta härpätin

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Collegejämästä härpätin

6 kommenttia

  1. Petra kirjoitti:

    Katoin ensin kaikki nää ihanat kuvat ja vasta kun luin tajusin että sulla on kollarit jalassa! 👀 hauska härpätin 😊 siitä on jo aikaa, kun olen tehnyt mitään itse, mutta muistan edelleen tuon itsevaemuuden ja sen miten joku ihastellen hämmästyi, kun kehuun sai vastata, että kiitos tein tän ite! 😍

  2. Sonja kirjoitti:

    Tosi kivannäkönen härpätin! 😄 Ja sopii loistavasti collareiden kanssa!

  3. Heidi /Kaavoihin kangistumatta -blogi kirjoitti:

    Onpas ihanan kauniita ja tunnelmallisia kuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *