Hae
VillaNanna

Kasaprojektin huumaa

Kyllä, olen aika hurmiossa ommellut aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Tänään on sadepäivä ja siivouspäivä myös. Mutta meinaan kyllä ommella muutaman mahtavan jutun loppuun myös. Tällä hetkellä olen tuhonnut lähinnä tilkkuja ja kankaan pätkiä, joista olen saanut hyvin kaikkea super söpöä. Osa on omasta takaa, osa saatu ja osa ostettu ompeluryhmän henkilöiltä. Mutta ei siis tähän projektiin, vaan ne ovat ajautuneet vuoden vaihteessa kasaan ja nyt niistä on myös saatu vaikka mitä kivaa tehtyä. Mutta tämä projekti on suuri ja tekemistä on vaikka miten paljon.
Valitettavasti ihan vielä en ole myöskään saanut kaikkia vaatteita kuvattua päälläni, sillä olemme olleet niin paljon seikkailemassa, etten ole ehtinyt kuviin oikein keskittymään mutta tässä pikku hiljaa homma etenee. Luvattu on myös se, että kuvaan viime vuoden vaatteitakin, jotka eivät ole ehtineet viime vuonna blogiin ollenkaan. Joten nähtävää tulee ja paljon.

Tähän en kerää kaavatietoja vielä mutta sen verran on sanottava, että kun ompelin suloisen haalarin, niin tajusin vasta ommeltuani sen, että se vaikutti jotenkin tutulle…Kaivoin kaapista haalarin, joka on saman tyylinen kuin tämä Burdan kaavoittama…Tämä toinen on minun oma kaavani ja niissä on jotakin samaa, kaavassa siis. Olen julkaissut haalarin 2015. En kuitenkaan nyt syytä ketään mistään, vaan on hauskaa kun tulee tällaisia vastaan, jotka ovat lähellä omia tekeleitä. Ei haittaa. vaikka minulla on nyt kaksi saman tyylistä haalaria. Ne ovat siltikin erilaiset.

Mitäs kaikkea olen lyhyessä ajassa saanut aikaan?
Playsuit: Ommeltu kankaan palasesta. Muutmaa suiro jäi jäljelle. Kangas on yksi kankaista, jotka olen ostanut eräältä ompleuryhmässä olevalta henkilöltä. Ostin kassillisen materiaaleja.
Paita+shortsit: Tein farkkukankaisesta paidasta off the shoulder -paidan. Tilkun palasesta sain nippa nappa itselleni myös minishortsit. Paita on joskus aikaa sitten löytynyt ilmaisosastolta.
Ohuet kesähousut ja toppi: Nämä materiaalit on saatu vaihdossa. Erään ompeluryhmäläisen kanssa teemme vaihtokauppoja ja häneltä olen saanut vaikka mitä ihania kankaita, kuten nyt nämä. tai ennemminkin nämä ovat paloja, josita nippa nappa saa jotakin kivaa.
T-paita: Helppo ja yksinkertainen paita tehdä. Laitat vain vanhan paidan kankaan päälle ja leikkaat sen mukaan. Hyvin saumanvaroja vain kannattaa jättää. Tämä kankaan palanen on suloista pitsiä, joka on hankittu vuosia sitten Euriksesta.
Shifonkipaita: Tähän paitaan on kerätty monta kankaan palaa ja pitsin pätkää. Lopputulos on suloisen romanttinen paita, jonka haluan yhdistää nahkahousuihin tai vähintään ainakin secondskin leggareihin.
Toppi ja pöksyt: Väri ei ole ihan mun väriä mutta näistä kankaan paloista tuli oikein mukavat kesähellevaatteet. Myös nämä kankaat on vaihturikankaita.
Näillä vaatteilla on ihana hypätä lämpimään kesäpäivään…Kunhan ne luvatut helteet sieltä tulisi. Aamun on satanut ja ukkostanut minkä ehtii. Nuppu ja Söpö on päättäneet vain nukkua läpi ukkosen. Nyt on oikein oiva tilaisuus siivota ompelukaappia ja ommella lisää ihania kesäherkkuja. Kasassa on iso määrä tilkkuja, kankaan paloja sekä myös viskoosia. Näistä kaikista on jo suunnitteilla vaikka mitä. Eniten innoissani olen Härdellin ja minun samistelu -vaatteista. oikein odotan sitä, että saa nesitellä ne teille. Mikä työ näistä oli lempparisi?

Ihanaa sadepäivää!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mrs B. kirjoitti:

  Hauska kyllä nähdä selkeää muutosta! Mulla ei valitettavasti itselläni kestä ompelukone (tai paremmin muutkaan käsityöt) käsissä, joten sitäkin ihanampi päästä ihastelemaan muiden aikaansaannoksia. Ihanaa kesää! <3

 2. HENNA kirjoitti:

  Niin ihana kun toisilla riittää ompelu intoa! 🙂 toisaalta olisi ilo sitä itsekin omistaa, mutta tiedän että muut harrastukset yms ajaisi tällä hetkellä ajanpuutteen vuoksi niin pahasti ohi. Ehkä vielä joskus hankin ompelukoneen ja yllätän itseni!

 3. Melissa kirjoitti:

  Tää on kyllä ihanaa puuhaa.

 4. Melissa kirjoitti:

  Kun ei löydä haluamaansa kaupoista, niin on pakko opetella ompelemaan, että saa ihania lempivaatteita päälleen 😀

 5. Meikkiholisti kirjoitti:

  Onpa kyllä paljon tuotoksia ja tosi kivoja! Mulle iskee usein kesäisin ompeluhimo, valitettavasti taidot ei vaan ole ihan siellä missä toivoisin 😀

 6. Melissa kirjoitti:

  Taidot kehittyy kun tekee, aloittaa helposta ja nostaa rimaa pikku hiljaa 🙂

 7. hannamaria kirjoitti:

  Tosi hyvän määrän olet kaikkea saanut aikaan! Itseäni on alkanut kiehtomaan hiukan yhden mekon teko, mutta täytyy vielä pohtia riittääkö into.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 8. Melissa kirjoitti:

  Ei muuta kuin tekemään vain 🙂 Kun olet saanut sen valmiiksi, niin se tunne että sai jotain itse valmiiksi on aika huumaava fiilis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *