Hae
VillaNanna

Poncho muuttuu hameeksi

Poncho muuttuu hameeksi

Jälleen kerran poncho muuttuu hameeksi. Se onkin yksi helpoimmista tavoista muokata vanha vaate ihan uudeksi. Paljoa ei tarvita sen muokkaamiseen, kun on valmiina jo muoto. Se mitä muutin, oli vanhan hameen lisäys, vyötärön muokkaus sekä se miten päin halusin helman. Muutos on siis vain se, että siirretään vaate yläpäästä alapäähän. Tällaisen hameen olen tehnyt keväällä ennen koronaa, poncho oli paksumpaa materiaalia vain. Tähän tarvittiin myös alushame.

Eilen kerroin siitä, kun vierailin pinkit korkokengät -blogin Maijulla ja sain kassilisen aivan ihania huiveja. Tarkoituksena muokata huiveista jotakin ihan muuta, toiseen tarkoitukseen. Homma on lähtenyt hyvin alkuun, vaikka tämä projekti on 2021 projekti. Olen kuitenkin muutaman työn aloittanut, mutta yksi on valmiina ja muut saavat tosiaan odottaa ensi vuotta, jolloin valmistan myös Maijulle kiitokseksi jotakin ihanaa.

Poncho muuttuu hameeksi

Minulle vaatteet on enemmän kuin vaatteita. Niillä kerron muille kuka olen, millainen fiilis minulla on ja mistä pidän. Rönsyilevä tyylini kertoo kaikille siis sen, miten monipuolinen olen, miten paljon pidän seikkailuista ja miten leikkimielisyys kuuluu isona osana elämääni. Pääperiaatteeni on, että vaatekaappini sisältää enää vain lempivaatteitani ja näinhän se nykyään onkin, vain ihanat lempivaatteet pääsevät hyllyille ja tangolle, muut pysykööt poissa.

Kun Majun luona viikkailin huiveja kassiin ja käteni osui tähän ihanaan ponchoon, tiesin heti mitä siitä ihanasta tulee ja minulla olikin jo vähän kiire saada se valmiiksi Viaporin ihanaan kekrijuhlaan. Tämä oli ainoa syy sille, miksi lähdin tekemään tätä huiviprojekti 2021 ennen vuoden vaihdetta ja ennen Maijun työtä, jolla piti tämä projekti aloittaa. Vielä en halua paljastaa sitä, että mikä on se Maijun valitsema huivi ja mitä siitä tulee. Sen saatte tietää tosiaan vasta vuoden vaihteessä.

Tarvikkeet:

 • poncho, ohut neulottu villaponcho
 • vanha hame, johon poncho kiinnitetään

Tai:

 • poncho
 • trikookangasta
 • leveä kuminauha (noin 4-5cm leveä)

Tee näin:

 • Leikkaa ponchon pääntiestä noin 5 cm pala pois, saat näin muokattua pääntien vyötäröksi.
 • Kiinnitä poncho hameen kuminauhan juureen.
 • Muotoile hameen helma sopivaksi.

Tai:

 • Leikkaa ponchon pääntie samoin kuin ylhäällä.
 • Leikkaa trikookankaasta 150×120 cm pala, ompele sauma kiinni.
 • kiinnitä aputikkauksella poncho sekä vuori yhteen.
 • Kiinnitä kuminauha.
 • Muokkaa vuorin helma sopivaksi.

Ei mikään kovin vaikea homma, varsinkaan jos vanha hame löytyy. Omani oli tuollainen hyvin suora malli, joten se toi hauskan lisän siihen, että vuori on tykäistuva ja päälliosa taas hulmuava. Tosin alle voi laittaa millaisen tahansa, riippuu mitä haluat.

Poncho muuttuu hameeksi Poncho muuttuu hameeksi

Koska olen super hätähousu

Niin kuin otiskossa sanotaan, olen hätähousu ja tälle poncholle kävi niin kuin kävi. Nimittäin, yleensä otan ennen kuvan mutta kun sain hameeni valmiiksi tajusin, etten kyseistä kuvaa sitten ottanut. Hädissäni laitoin Maijulle viestiä, että apua papua, nyt tarvitsen kuvan ponchosta lainaan. Maijullakaan ei ollut sitten juuri tästä ponchosta, mutta pari samanlaista häneltä löytyy ja siis ne sain luvan julkaista tässä ennen kuvana. Muokattu poncho on siis samanlainen kuin nämä kaksi vaikka eri värinen ja kuvio on toinen.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Vanha poncho hameeksi

Talvilomaseikkailu

14 kommenttia

 1. Johannes kirjoitti:

  Upea hame! Mukavaa, kun ihmiset osaa tehdä niin paljon käsillään

  https://suninidea.blogspot.com/2020/11/keskisuomen-kasino.html

 2. Jael kirjoitti:

  Kiva hame , tykkään sekä väreistä että muodosta.

 3. Marjo kirjoitti:

  Taitavissa käsissä on syntynyt taas hauska hame! Sinulla on kyllä ilmiömäinen kyky nähdä materiaali ihan jossain muussa käytössä missä se aiemmin on ollut. Ihanan lennokkaita kuvia – voisit melkein lähteä lentoon tuossa yhdessä 🙂 Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä muutta Maijun huiveista syntyy!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Välillä mulla pää raksuttaa, ei aina mutta välillä 😀

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Heh, minulla tulee hameita ja leninkejäkin käytettyä nykyisin aika vähän, eli itse asiassa pitäisi miettiä, että saisikohan jotain niistä muokattua toisin päin, eli hameesta/leningistä poncho, jota voisi käyttää housujen kanssa 🙂

 5. Maiju kirjoitti:

  Tämä on kyllä kaunis. En olisi osannut edes kuvitella, että mitä tästä syntyy <3

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuossa on kerrassaan ihanat värit ja kuviot 🙂

 7. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

  Kiitos, Melissa! Upea hame ja kaunis, omaperäinen tyyli sinulla =)

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Olen tyytyväinen näistä kädentaidoista, että voin ylläpitää tätä omituista tyyliäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *