Hae
VillaNanna

Lasten rannekoruista aikuselle korut

Lasten rannekoruista aikuselle korut

Meiltä löytyy kaikenlaisia lasten vanhoja leluja ja koruja. Iso osa sellaisia, joita ei voi antaa kenellekkään enää, joten ne pitää useimmiten hyödyntää jollakin tavoin itse. Lasten rannekoruista aikuselle korut tekee helposti ja suhteellisen nopeasti. Ompelua ei tarvita, vain pikkuisen näppäryyttä. Tämä on erittäin helppo tapa saada itselleen kivat merihenkiset käsikorut.

Minä tosiaan pidän tällaisista nopeista ja helpoista tuunauksista myöskin, kiva nähdä miten tavara muuttuu hivenen toiseksi kun kiinnittää jotakin siihen, aina ei tarvita isoja muutoksia kun vanha asia on jo ihan toinen, joskus voidaan muuttaa myös kokonaan käyttötarkoitusta, jos ei halua tavaraa samaan käyttöön enää.

Lasten rannekoruista aikuselle korut

Jos masta takaa ei ole tällaisia koruja, niin näitä löytää todella helposti kirppareilta. Kierrätyskeskuksen Näprässä olen nähnyt saman tyyppisiä ja Kontin rojulaatikoista voi kilokaupalla ostaa myös. Itse hankin tällä tavoin esimerkiksi rikkinäisiä koruja. Eivätkä tällaiset korut muutoinkaan maksa paljoa kirppareilla. Myös erilaisia naruja löytyy varsinkin Kierrätyskeskuksesta. Uusina ei tarvitse siis mitään hankkia, jos ei tahdo.

Tarvikkeet:

 • 2x muovinen rannekoru
 • satiininauhaa
 • puuvillanarua
 • kuumaliimapistooli
 • liimapatruunoita

Tee näin:

 • Kiepauta satiininauhaa ensin rannekorujen ympärille. Laita sinne tänne hiukan liimaa, jotta pysyy hyvin paikallaan.
 • Liimaa puuvillanaurua tarkasti rannekorun ympärille, satiininauhan päälle, katso, ettei satiininauha näy narun väleistä.

Tein aikaanaan paljonkin koruja, mutta nyt kun en töissä oikein halua käyttää koruja, niin kaikki kivat jutut ovat jääneet laatikoihin piiloon. Jonkin verran olen niitä ottanut nyt muuhun käyttöön, eli alkanut purkaa koruja ja ommella niitä vaatteisiin. Se on yksi hauska tapa käyttää koruja, jos ei muutoin onnistu käyttää.

Boheemin tyylin lisäksi rakastan merellistä tyyliä. Se on ajaton ja samoja vaatteita voi käyttää vuosi kymmenniä, sillä tämä tyyli ei vanhene, vaikka värit välillä hiukan muuttuvat. Itselläni tässä tyylissä väreinä on useimmiten sininen, punainen, valkoinen, keltainen ja vihreä. Tähän sopii hienosti myös lohenpunainen. Mutta tätä väriä en ole juuri enää käyttänyt, kasariluvulla se oli yksi lempiväreistäni ja lohenpunaista löytyi paljon kaapista. Kyseinen väri sopii minulle ihmeen hyvin, vaikka olen ihan valkoinen. Ehkä minä vielä innostun kyseisestä väristä.

Merihenkisessä tyylissä on hyvä raikastaa tuota sinivalkoista yhdistelmää ja yleensä kaikki pukee punaista niiden kanssa, itse taas tykkään laittaa juuri keltaista tai vihreää. Asu muuttuu niin näyttäväksi ja raikkaaksi. Väreillä kannattaa vähän leikkiä, jotta kokonaisuus on hyvä. Liian sävysävy ei aina toimi, vaan asu näyttää toki kauniille, mutta aika tunkkaiselle tai mitäänsanomattomalle. Ei siis kannata pelätä värejä ollenkaan.

Jotkut pelkää, että asusta tulee liian levoton, mutta yleensä se ei pidä paikkansa, vaan se on juurikin toisin päin. Värit sitoo kokonaisuuden yhteen ja raikastaa kivasti asun yleisilmettä. Toki värejä pitää opetella käyttämään, ja siihen oppii kokeilemalla.

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Vanhojen korvisten uusi muoto

 

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Rannekorut voisivatkin olla helppo kohde aloittaa askarteluharrastus!

 2. Annukka | HappyAnnukka kirjoitti:

  Hienoja nuo rannekorutkin, mutta kiinnitin huomion tuohon viimeisen kuvan laukkuu. Se on ihana! Oletko tehnyt sen myös itse?

 3. Marjo kirjoitti:

  Olet kyllä NIIN kekseliäs! Kiva idea päivittää rannerenkaat mieluisammalla värillä.
  Minäkin iskin silmäni tuohon kassiin, joka on myös aika namu!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella näppärä idea päivittää rannekorut. Tuo virkattu laukku on todella kiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *