Hae
VillaNanna

Vanha paita uudeksi

Vanha paita uudeksi

Helposti ja nopeasti…Vanha paita uudeksi. Olisi aika kiva otsikko mutta tämä tuunaus jäi puolilleen, ihan siitä syystä, ettei materiaalia ollut enempää. Ainakaan sitä materiaalia, jota olisin halunnut ja tarvinnut. Siitäkin huolimatta halusin tehdä ja testata tätä muokkausta. Tämä muokkaus on myös suhteellisen helppo, vaikka onkin hivenen enemmän aikaa vievä. Lopputulos on ok ja toimii hyvin tässä paidassa. Myös housut olen tuunannut.

Paita on oman kaapin löytöjä kun siivoilin kaappeja tuossa elokuun alussa. Löysin muutamia paitoja, jotka laitoin kivasti tuunauskasaan ja nyt kaikki neljä onkin saanut uuden muodon. Esittelen kaikki erikseen ja lopuksi saatte vielä tästä paitaprojektista koosteen. Housut olen kaivanut kesällä ilmaisosatolta ja huoltamisen jälkeen katkaissut lahkeet lyhyeksi. Lahkeiden lyhentäminen on muuten kaikkein helpoin tapa muokata vaate toiseksi. Katkaise, käännä, silitä ja ompele. Neljä vaihetta ja nopeasti valmis.

Vanha paita uudeksi

Paita

Tarvikkeet:

 • Neulepaita
 • koristenauhaa
 • satiininauhaa
 • lasihelmiä

Leikkaa paidasta olkapäältä ovaalin muotinen kappale irti. Leikkaa niin, että myös pääntieltä lähtee noin sentti pois. Olkapää on näin aivan avoinna.

Ompele koristenauha aukon ympärille, saumanvaroja ei tarvitse kääntää nurjalle, vaan ompele nauha aivan reunaan. Kiinnitä lopuksi satiinauhat, joilla solmitaan olkapää kiinni.

Ompele käsin eri kokoisisa ja värisiä lasihelmiä sinne tänne pitkin pääntietä. Voit laittaa myös muita koristeita jos haluat.

Vanha paita uudeksi

Tällainen vanha paita uudeksi tuunaus on todella helppo toteuttaa ja kannattaa myös kokeilla itse. Tarvikkeet ovat myös minun omasta kaapistani. Osa hankittu kirpparilta ja osan olen saanut äidiltäni ( tuo ihana koristenauha). Koristenauhat ovat muutoinkin ihan ykkösiä kun aloitellaan tuunauselämää. Jo se, että lisää jonkin nauhan paitaan riittää, ei tarvita aina leikkaamisia tai muuta muokkaamista. Laita vain koristenauha sinne ja tänne. Saman voi tehdä myös takeille. Pitsit ovat myös hyvä apuväline tässä hommassa. Parasta on se, että näitä nauhoja on valtavat määrät ja varmasti löytyy joukosta ihan jokaisen tyyliin sopivia nauhoja. Anna vain nauhoille mahdollisuus.

Vanha paita uudeksiVanha paita uudeksi

Minulle vaatteen muokkaaminen on tärkeä toimenpide. Jos en muutoin enää halua käyttää vaatetta, niin pienin muutoksin saan siitä taas vähän kivemman ja esimerkiksi tämä paita muuttui heti erilaiseksi vaikka siinä onkin vain toispuoleinen tuunaus. tykkään tästä näin tosi paljon. On todella suloinen paita nyt. Ainakin minusta. Tällaisena paita onkin ollut kovassa käytössä ja jos joskus löytyy lisää samaa nauhaa, muokkaan myös tuon toisen puolen samanlaiseksi. Jos ei niin sitten ei. Paita toimii kerran näinkin oikein hyvin.

Kuvissa näkyvä ihana huivi on muuten myös kirppislöytö muutaman vuoden takaa. Olen aivan ihastunut näihin huiveihin ja jossakin vaiheessa tulen käymään taas Helsingin keskustassa hakemassa uuden yhdestä vintage liikkeestä. Seuraavana olisi vuorossa punainen ja turkoosi, tumma turkoosi. Ja huivin täytyy olla tällainen iso.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: Instagram, Facebook

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihanat yksityiskohdat paidassa nyt on 🙂

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Pidasta tuli kiva! Tuo huivi! <3 Tuollaisen minäkin tarvitsen!

 3. Marjut kirjoitti:

  Tulipa kiva, ihanat yksityiskohdat <3 Aurinkoa alkaneeseen lokakuuhun 🙂

 4. Reetta kirjoitti:

  Onpas kaunis! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *