Hae
VillaNanna

Virkatut hiusdonitsit

Virkatut hiusdonitsit

Virkatut hiusdonitsit on erittäin helppo tehdä vaikka suoraan hiuslenkkiin. tähän ei paljoa tarvita osaamistakaan. Kunhan osaa tehdä kiinteän silmukan sekä pylvään, ne riittää osaamiseksi. Näitä tekee samalla kertaa muutamankin. Pari illassa.

Virkatut hiusdonitsit

Minulla on isot määrät erilaisia puuvillalankaa koreissa ja haluan ne saada pois pyörimästä. Korviksia ja kasseja on tullut tehtyä tarpeeksi, joten jotakin muuta pientä kivaa olisi kiva saada niistä tehtyä. Joten lopputulos oli se, että hiusdonitsit valtasi asunnon. Näissä parasta on se, kun näitä voi tehdä mistä vaan, kankaasta ja langasta. Mikä parhaiten sopii itselle.

Tein donitsin samalla tyylillä, mitä tein aikanaan pesusienen. Virkkasin ensin mahdollisimman paljon kiinteitä silmukoita pompulaan ja seuraavalla kierroksella lisäsin yhden pylvään joka silmukkaan. Kaikkiaan kolme kerrosta. Ensin siis kiinteitä ja seuraavat kerrokset pylväitä. Aika iisi biisi homma.

Hiusdonitsit on meikäläisellä sellaista tavaraa, joka katoilee helposti ja sen vuoksi teenkin niitä tasaisin väliajoin ja useamman kerralla. Hiusdonitsit ovat siitä hyviä etteivät samalla tavoin katko hiuksiani mitä nuo tavalliset pompulat tekee. Ovat siis hellävaraisempia monin tavoin.

Virkkaaminen ei ole minulle helppoa

Virkkauksen oppiminen on minulle vaikeaa, en ymmärrä ohjeita, eikä koukku oikein tottele minua. Siksi teen mahdollisimman helppoja juttuja, joissa ei tarvitse kauheasti mitään osata. Kokeiltu on kaikenlaista, mutta useasti ne kaikenlaiset ovat menneet lopulta purkuun, kun en vaan ymmärrä ohjetta. Toivon, että vielä tämän homman oppisin, niin voisin tehdä kaikkia ihania mekkojakin kesäksi. Haluan virkatun kesämekon.

Toki haluan oppia myös virkkaamaan hienoja pöytäliinoja yms. Äidiltäni olenkin saanut lankoja ja pieniä virkkuukoukkuja siihen hommaan, vielä en kuitenkaan ole aloittanut projektia, kun haluan oppia ensin tekemään paremmin, ennen kuin lähden tuhoamaan materiaaleja. Haluan olla varma siitä mitä teen. Tällä hetkellä olen pihalla kuin lumiukko ja siksi opettelen ja harjoittelen, että opin, että voin tulevaisuudessa virkata hienot pitsiliinat pöydälle. Sekä tietenkin virkata omat reunapitsit vaatteisiin. Se vasta olisikin hienoa. Nyt on niin vaikea saada kirppareilta pitsejä, en tiedä minne ovat kadonneet.

Nautinnollista perjantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Ihania! Jännä juttu hiusdonitseja voi tehdä niin älyttömän monilla tavoilla.
  En ole vuosiin virkannut mutta olen ollut todella kova virkkaaja. Olen varmaan 12-13v kun virkkasin juurikin noita pöytäliinoja ja lapsuudenkotimme keittiöön sellaiset ”hyllynreunuskoristeet” vai sanotaanko niitä ehkä pitseiksi 😀 Muistan myös virkanneeni todella ohuella koukulla ja langalla, joka sai aikaan sen , että toiseen etusormeen tuli ”virkkaamisesta aina reikä” siis siihen kohtaan mihin se terävä koukku osui. Ehkä pitää kaivaa virkkuukoukut taas esille.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 2. Jasmin kirjoitti:

  Hyvä idea, en ookkaan ajatellut että tuollaisiakin hiusdonitseja voisi käyttää!
  Mä niin haluaisin oppia tekemään virkattuja vaunulelu-norsuja, ne on niiin söpöjä! ??

  Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Nää on aivan ihania hiusdonitseja. Olen ihan seonnut näihin, nopea tehdä ja samalla on kiva katsoa leffaa 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Meidänkin taloudessa on alkanut olla entistä enemmän käyttöä hiusdonitseille ja -lenkeille, ja niitä katoaa myös entistä kovempaa tahtia 😀

 4. Nadine kirjoitti:

  Tosi suloiset hiusdonitsit! Helppo ja käytännöllinen hiuskoriste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *