Hae
VillaNanna

Syystakki muuttui hameeksi

Syystakki muuttui hameeksi

Tällä kertaa syystakki muuttui hameeksi, mutta miksi? Löysin nimittäin viime keväänä, juuri ennen korona rajoituksia Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta aivan ihanan vihreän ohuen takin. Se voi olla kevättakki tai sitten syystakki, ihan miten tahansa, mutta se oli ihana. Selässä ommeltu kuvio ja vyötäröllä naru,jonka sai kiristettyä. Olin niin innoissani kun nappasin takin mukaan. Takki oli pienen kokoinen, ja uskoin, että se sopii hyvin päälleni. Tuolla ilmaisosastolla kun ei oikein sovitella voi.

Kotiin päästyäni pesin ja huolsin takin ja heti sovittamaan, pettymys oli karvas, kun takki olikin päälläni aivan liian suuri. Ensin ajattelin, että lähden pienentämään sitä sopivaksi, mutta mitä pidempään takki oli tuunauskasassa, sen epävarmempi sen kohtalosta olin. Takki siirtyi kertaalleen myös lahjoituspinoon, mutta kulkeutui uudelleen tuunauspinoon. En osannut päättää mitä takille tekisin, kunnes päätin purkaa koko takin palasiksi, ihan jokainen osa purettiin.

Syystakki muuttui hameeksi

Syystakki muuttui hameeksi

Samaan aikaan kun aloin purkailla takkia palasiksi, minuun otettiin yhteysttä Alavara faceryhmästä. He olivat järjestämässä Masked singer -kisaa, jonka tarkoituksena oli tunnistaa kuka ompelee. Eli me, jotka kutsuttiin mukaan kisaan, tehdään lyhyt video, jossa ei näy kasvoja ollenkaan. Kuvataan siis pikku pätkä ompelusta ja sitten valmis työ. Tietenkin lähdin mielelläni tähän mukaan ja minulla oli työkin jo menossa, ei tarvinnut sitä miettiä sen kummemmin, tosin työni poikkesi kuitenkin siitä hörhelö shabby chic -tyylistä sen verran, ettei minua ihan heti tunnistettu, osa kyllä huomasi, että tein jostain vanhasta uutta, joten arvaukset meni tältä osin nappiin. Tämä leikkimielinen kisa oli kyllä mahtava, ja oli tosi kiva osallistua, niin harvoin ehdin heidän kaikkiin hauskohin juttuihin mukaan.

Takki hameeksi

Tämä projekti ei ole kaikkein simppelein, sillä vaikka sinulla on kaavat, joudut silti osan osista rakentamaan paloista, että saat kaikki kaavat sopimaan. Mutta opin jälleen aika paljon tästä ja luulen, että seuraavasta takista tuleekin ihan toisenlainen hame. Vaikka homma ei käynyt kädenkäänteessä, niin olen todella tykästynyt ja ylpeä hameestani. Periaatteessa hame ei ole yhtään tyyliäni, mutta sain sen hyvin muuttumaan sen mukaan miten yhdistelin sen muihin vaatteisiin. Hameessa on käytetty Suuri käsityölehti 2/2009 kaavaa. Lopputulos on kiva ja vihreä hame sopii minkä tahansa vaatteen kanssa.

Syystakki muuttui hameeksi

Koko asuni

Ja niin kuin aina, kerron lopuksi mistä koko asuni on koottu. tämäkin alkaa olla jo sellainen Lumppumaakarin ekstaasi, josta olen kertonut aikasemmin täällä. Siitä voi lukea enemmän alla olevasta linkistä. Tämänkertainen ekstaasi on enemmän kirppisvaatetta kuin tuunattua, mutta se ei todellakaan haittaa, sillä mitä enemmän minulla on sellaisia vaatteita päällä, jotka ovat hankittu kirppareilta tai tuunattu tai tehty itse, sen parempi. Minä tykkään.

Asuni:

 • Takki: Fida
 • Villaponcho (valkoinen): Kierrätyskeskus
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus
 • Neulottu baskeri: Itse tehty 90-luvulla
 • Baskerin koriste: Tehty itse tilkusta
 • Neule: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Poolopaita: Itse tehty
 • Sormikkaat: Kontti
 • Aurinkolasit: Arvonta voitto
 • Hame: Tehty vanhasta takista

Lumppumaakarin ekstaasi

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Minun tyylini

Käsissä on voimaa

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sinulla noita ideoita riittää aina vaan ja toteutuskin on monesti todella hyvää tasoa =)

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Sinulta näitä syntyy – ja materiaalitkin käytät tarkkaan.
  Joskus voisi olla kiva, että avaisit vähän vaatekaappiasi siinä mielessä, että montako hametta ja mekkoa ja … sinne onkaan ahkeralta tekijältä kertynyt!

  • villananna kirjoitti:

   Instassa olenkin tuota tehnyt, että olen esitellyt vaatekaappiani.

 3. Marjo kirjoitti:

  Olen kyllä käsittämättömän idearikas tyyppi eli siitä vain takista hame 😀 Hauska toteutus! Katselin pitkään kuvia ja mietin ”tutun näköinen kuvauspaikka” kunnes sitten viimeisestä kuvasta ja ”ankkajalka” penkistä osasin paikallistaa.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Joo, oli kyllä vaikea mennä kuvaamaan kun tuuli oli niin kylmä. Ensin piti kuvata Regatalla, mutta siellä oli pitkät jonot niin käveltiin hiukan tuonne rantaan päin sitten.

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Olet kyllä idearikas! Noin vain syntyy takista hame. Sinä olet todellinen käsityöihminen.
  Hyvää joulukuun alkua!

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Sinulla on niin paljon loistavia tuunausideoita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *