Hae
VillaNanna

Käyttämättömät vaatteet

Käyttämättömät vaatteet

Käyttämättömät vaatteet on loistavaa materiaalia erilaisiin tuunauskokeiluihin. Ei niin harmita, jos menee pieleen tai tuunaus ei olekkaan ihan sitä mitä ajatteli. Toki myös ilmaisosaston lumput ovat loistava juttu tässä hommassa, jos omassa kaapissa ei ole sellaista materiaalia, jota työstää. Itse katson aina sen, että vaate on sellainen, jonka kuosi tai muu vastaava on juuri sellainen, josta pidän, mieluiten valitsen näihin hommiin ne vaatteet, jotka ovat rikki. Inhoan korjaamista ja siksi useimmiten tuunaan uutta, vaikka tietyt jutut paikkailenkin.

Aina kannattaa myös antaa vaatteille uusi mahdollisuus, joko tuunattuna tai jotenkin muutoin. Joskus tuunaaminen vie paljon aikaa ja välillä taasse on hyvinkin helppo ja yksinkertainen juttu. Tämä tuunaus on yksi helpoimpia, vaikka näyttää hankalalta. Käyttämättömien vaatteiden uusi tuleminen, muodossa kuin muodossa.

Käyttämättömät vaatteet

Farkkuliivistä ja neuleesta takki

Tällaisen työn voi tehdä myös farkkutakista tai nahkatakista tai lähes mistä tahansa. Yhdistetään vain kaksi erilaista materiaalia toisiinsa. Minulla sattui olemaan tällainen farkkuliivi kaapissa, jonka olen aikanaan hankkinut Fidasta. En kuitenkaan ole sitä päälläni käyttänyt. Mieheni vanha villapaita pääsi mukaan tähän työhön, tai oikeastaan hihat vain. Miehen paita on odottanut pitkään vuosia jo, että mitä sille tekisi. Vetoketju on rikki ja aikojen kuluessa neule on jäänyt myös pieneksi, joten se on mahtavaa materiaalia tuunauksiin.

Jos ei löydy sopivaa neuletta tähän hommaan, niin hihat voi aina myös neuloa. Mitä paksumpaa lankaa sen parempi. Myös todella värikäs neule sopii hihoihin hyvin. Mielikuvitus peliin ja ei kun tekemään.

Tarvikkeet:

 • Takki tai liivi
 • Paksu neule
 • Sakset
 • Purkuri
 • Ompelukone

Jos teet takkiin uudet hihat, niin purkaa ensin hihat pois. Muutoin asettele farkkuliivi neuleen päälle niin, että saat hihan muodon ja oikean koon. Sen jälkeen piirrä hiha ja leikkaa hiha irtineuleesta 1 cm saumavaroilla. Huolittele hihan reuna ja ompele päällitikillä liiviin.

Jos paidassa on merkkejä, purkaa ne ja ompele takkiin kiinni. Näin saat lisäjuttuja takkiin.

Käyttämättömät vaatteet

Käyttämättömät vaatteet ovat oikeasti kiva ajanviete tai leikki. Näille voi tehdä oikeastaan mitä tahansa mutta ihan heti ei kannata laittaa niitä kiertoon, vaan miettiä mitä niille tekisi muuta. Pystyykö käyttämään vielä sellaisenaan vai jossain muussa muodossa. Aina kun se lahjoituskaan ei ole se ekologisin juttu. Kannattaa siis miettiä tarkkaan minne lahjoittaa vaatteitaan. Ja kun lahjoittaa, pitää lahjoituksien olla puhdasta ja ehjää, sellaisia mitä itsekkin vielä käyttäisi. Jätteet lajitellaan muualle.

Mieti minne lahjoitat ja mitä lahjoitat!

Ei pidä ajatella niin, että lahjoituksen saajan pitäisi olla kiitollinen sinulle roskasta. Roska ei ole toisen aarre vaikka miten asiaa katsoo. Toinen asia on tällainen roskamaakari kuin minä. Mutta en minäkään mitä tahansa roskaa halua, vain sellaista, josta on jotakin hyötyä. Niin, että harkintaa aina lahjoituksissa!

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Lue myös nämä:  Tylsä paita, Piknik peitto ja tyynyt, Neulepaidasta takki

Seuraa minua: Facebook, Bloglovin, Blogit.fi, Instagram, Pinterest,

10 kommenttia

 1. tuulanneli kirjoitti:

  Todella hyvännäköinen farkkurotsi! Olet taas keksinyt ja ideoinut kivan takin 🙂

 2. NiinaPaju kirjoitti:

  Vaatteiden käyttöikää pohdin itse usein ja tässä sinulla hyvä esimerkki kuinka sitä saa pidennettyä, vaikka vaatteessa sellaisenaan ei enää olisi hohtoa.

  • villananna kirjoitti:

   Ja joskus riittää, että vaatteen pukee eri tavoin päälle. Aina ei tarvitse edes tuunata tai muokkailla.

 3. Henna kirjoitti:

  Ihana! 🙂 Multa löytyy kans olisikohan se H&M:ltä alunperin ostettu farkkutakki jossa onkin hupparin hihat ja huppu! Mä tosin bongasin sen kirpparilta ja vitsit miten tykkään siitä. Siksi tää sunkin tuunaus on todella onnistunut 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Farkkuun voi yhdistää mitä vaan. Se sopii kaiken kanssa. Itse olen aina tykännyt jos farkkutakissa on eripari hihat 🙂

 4. Anna kirjoitti:

  kiva tuunaus 🙂

 5. Johanna kirjoitti:

  Vanhoista farkuistakin olisi tullut vinkeät hihat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *