Hae
VillaNanna

Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi

Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi

Olin yllättynyt miten hyvin Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi. On aika selvää, että tämän kesän yksi lemppareistani on Mekkotehtaan Saana kaava. Olen tehnyt sillä kaksi erilaista mekkoa, sekä tämän tässä artikkelissa olevan tunikan. Lemppareitahan näistä tuli saman tien. Toki muitakin kaavoja olen testaamassa kun tästä ehdin, mutta nyt näette tämän herkun, tai olette jo nähneet kertaalleen.

Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi

Tein tämän tunikan jo tuossa kesäkuun alussa ja ensimmäiset kuvat vilahtivat täällä blogissakin jo tuossa juhannuksena. Mutta tietenkin haluan vielä erikseen esitellä kunnolla tämän ihanuuden, johon olen aivan rakastanut. Kangas on Kierrätyskeskuksen Näprän materiaalitukusta hankittu. Kyseiseen tukkuun voi tutustua Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa. Sieltä löytyy materiaalia vähän joka lähtöön ja makuun. On paperiaskarteluun kaikenlaista ja on myös ompeluun, neulontaan ja moneen muuhun askarteluun myös löytöjä.

Koska tätä kangasta oli vähän, niin tiesin jo heti, ettei sellaista upeaa mekkoa tästä tule, kesti kuitenkin aika pitkään ennen kuin keksin mitä tästä voisin tehdä. Halusin ehdottomasti jotakin romanttista tästä ja silloin tarvitaan puhvihihaa, rypytyksiä ja ilmavuutta. Silloin pitää alkaa miettiä jotain muuta keinoa rakentaa sitä omaa tapaa saada kankaasta vaate. Siitä lähdettiin liikkeelle ja lopulta valmistui tämä tunika. Leikkasin vielä helman epätasaiseksi, jotta olisi kevyemmän näköinen päälläni. Tarkoitus olisi vielä joskus lisätä tähän pitsiä sinne ja tänne. Mutta sitä katsellaan sitten kun joskus sitä pitsiä kulkeutuu tänne.

Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi

Virkattu laukku raakapuuvillasta

Yksi ensimmäisistä virkatuista asioista on tämä virkattu laukku, joka vilahtaa kuvissa. Ihan ensimmäinen se ei ole mutta aika ensimmäisiä töitä. Laukussa on vanhasta tyynyliinasta tehty vuori ja vetoketju läpän alla. Kyseessä on tuommoinen vähän minimpi laukku. Siihen ei mitään suuria määriä tavaraa mahdu, vaan ihan muutama juttu vain. Tällainen laukku oli hyvä työ kokeilla jotakin vähän suurempaa ja korottaa rimaa hitusen.

Laukussa on virheitä ja lankakin oli hankala, sillä lanka raastoi käsiä aika paljon. On siis hyvin terävää ja jäykkää materiaalia. Nykyiset langat taitaa olla vähän toisenlaisia. Tässä kun oli paljon joukossa roskaa. Mutta tykkään lopputuloksesta ja laukkua on välillä käytetty paljonkin. Välillä laukku on varastoitu ja se on saanut odottaa parempia aikoja muualla. Nyt laukku on taas kovassa käytössä.

Mekkotehtaan Saana taipuu myös tunikaksi

Oikein ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Ulla kirjoitti:

    Aivan ihana tunika, siis niiiiiiin söpö ja sopii sinulle täydellisesti. Minäkin olen iki ihastunut Saana mekkoon, omassa kaapissani on kolme, joista yhden tein Marimekon vanhasta verhosta ja yhteen mekkoon muokkasin pitkät hihat ja aion vielä tehdä yhden, jostain neuloksesta pitkillä hihoilla ja poolokauluksella (vois tulla aika pähee). Pari muutakin mekkoa kirjasta olen tehnyt, mutta Saana on ehdoton suosikki numero yksi. Mielenkiinnolla odotan aina, että mitähän kivaa Melissa seuraavaksi tekee 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos paljon. Saana on niin helppo tehdä ja se on kaunis valmiina. Itse olen ajatellut testata kirjan kaikkia malleja. Mutta saapi nähdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *