Hae
VillaNanna

Itse tehdyt vaatteet tuo iloa pitkäksi aikaa

Itse tehdyt vaatteet tuo iloa pitkäksi aikaa

Itse tehdyt vaatteet tuo iloa pitkäksi aikaa ja lisäksi nostaa kivasti itsetuntoa, kun näkee valmiin työn päällään. Itse puhun Lumppumaakarin ekstaasista, silloin kun huomaan päälläni olevan paljon itse tehtyä tai tuunattua. Aikanaan siitä kirjoitin myös blogiinkin, kun jotkut seuraajat ihmettelivät tätä minun sanontaa, että nyt on Lumppumaakarin ektaasi.

Itse tehdyt vaatteet tuo iloa pitkäksi aikaa

Joskus aikanaan kun aloin puhumaan Lumppumaakarin ekstaasista, niin se ajatus käsitti vain asun, joka on koottu tuunatuista sekä kirppisvaatteista. Mutta nykyään ajatus on laajentunut niin, että se käsittää asun joka on koottu kirppislöydöistä, itse tehdyistä jutuista sekä tuunatuista. Kaikkea näitä ei tarvitse olla yhtä aikaa päällä, mutta vähitään kolme eri asiaa on oltava, jotta Lumppumaakarin ekstaasi toteutuu. Kuvan asu rakentuu monesta asiasta, joten katsotaampa vähän lähemmin tätä asiaa.

Asu:

  • Takki, itse tehty (kaavatiedot hukassa)
  • Baskeri, tuunattu kirppisbaskerista
  • Hame, liian pieni on muokattu sopivaksi
  • Turkiskarvalaukku, itse tehty kankaan jämistä
  • Neulepaita, Fida

Asun hame on tosiaan ollut minulle aivan liian pieni ja koska hame oli täysimittainen, niin oli helppo katkaista hame sopivaksi vyötäröstä. Ensin purin vanhan vyötärökaitaleen ja vetoketjun. Sen jälkeen testasin hametta päälleni ja leikkasin vyötärön kohdan uuteen paikkaan. Hame lyhenee kyllä ja malli muuttuu, mutta itseäni se ei haitannut. Aluksi suunnittelin myös helman frillan muokkausta, mutta toistaiseksi jätin helman sellaiseksi kuin se on. Vyötäröön tein uuden vyötärökaitaleen jämäpaloista ja vanhasta vyötärökaitaleesta ja sujautin sinne väliin noin 3 cm levyisen kuminauhan.

Villakangastakki ilman vatiinia

Villakangastakin lämmön salaisuus on välivuorina oleva villavatiini. Valitettavasti olin itse aivan liian laiska ja jätin tuon vatiinin pois. Eli tämä takki ei ole kovin lämmin näillä lähes -20 asteen pakkasilla. Eli jos haluaa oikeasti lämpimän villakangastakin, on siellä oltava välivuorina villavatiini lämmittämässä. Sellaisia takkeja on hyvin vähän enää myynnissä tosin missään. Halvalla kun yritetään päästä. Tämän vuoksi ostan aika paljon vintage -liikkeistä vanhoja takkeja, sillä niissä on lähes aina vatiini välissä.

Takin kaavaa en muista mistä sen tein. Lehti katosi muutossa vaikka miten yritin kaikki pakata järkevästi, mutta mun järki näköjään teki temput. Laitan takista vielä myöhemmin tiedot tähän kun sen joskus tuosta lehti määrästä satun löytämään. Valitsin takin mallin ihan sen mukaan, että se oli erilainen mitä muut takkini ja koska tuota kyseistä kangasta ei ollut mitään paljon olemassa. Tuo malli tuli juuri ja juuri tuosta kankaasta. Villasekoitekangas on ollut minulla jo vuosia ja oli aika saada jotakin valmista siitä. Materiaali on paksua, suht tönkköä ja aika karheaa. Koska kangas on aika tiivistä, niin se oli yksi syy miksi lopulta sen vatiinin jätin pois. Laiskuus ei ollut siis ainut syy. Pärjään siis takilla hyvin pakkasessa, mutta en kuitenkaan näissä kovissa, jotka ovat tässä viikon meitä kiusanneet.

Baskerin tuunaus

Katsotaan vielä hiukan baskeria, jonka olen aikaa sitten tuunannut, eikä siihen ole mitään kummempia ohjeita edes. Hanki vain baskerin väristä huopaa, josta leikkaat neljä korvakappaletta. Oma huopani on hankittu Kierrätyskeskuksen Näpräosastolta. Löytyi heti samaa sävyä olevaa huopaa. Myös baskeri on Kierrätyskeskuksesta, ilmaisosastolta.

Ompele kaksi korvapalaa yhteen ja sen jälkeen kiinni baskeriin, sellaiseen kohtaan kuin haluat. Näin aika helposti saat baskerista ihan eri tyyppisen hatun mitä alkuperäinen. Ja tosiaan itse tykkään tällaisista hassuista hatuista ja jutuista. Saman voi tehdä myös lasten hattuihin.

Itse tehdyt vaatteet tuo iloa pitkäksi aikaa

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

Lue myös:

Lumppumaakarin ekstaasi

Sumuisen hetken romanttinen pitsineule

Talvilomaseikkailu

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Omatekoisista vaatteista saakin juuri sellaisia, mitä haluaa käyttää pidempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *