Hae
VillaNanna

Liian suuret housut sopiviksi

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto on todella mielenkiintoinen paikka. Sieltä löytää vaikka mitä, välillä sellaista mikä menee sellaisenaan käyttöön mutta myös sellaista mistä tehdään jotakin kivaa, kuten nyt näistä ihanista kukonaskel kuvioisista housuista. Kun valitsee tuunattavaa vaatetta, niin kannattaa aina ottaa mahdollisimman isot, niin on sopivasti materiaalia, josta tehdä. Itse halusin ehdottomasti saada itselleni villaa sisältävät housut, jotka ovat suht suorat. Siksi olinkin todella iloinen, kun löysin ilmaisosastolta juuri tarkoitukseen sopivat housut.

Helpointa on kun purkaa housut osiin ja joko käyttää kaavoja tai sitten omia mittoja, saadakseen haluttu lopputulos. Itse halusin tehdä mitoilla, joten pyrin seuraamaan housujen jo valmista linjaa, pienensin siis housut ja lyhensin niitä paljon. Tällainen työ ei lopulta ole hankala vaikka aikaa menee jonkin verran.
Poistin muotolaskokset, sekä upslaakit, ainoastaan takakappaleelle tuli yhdet muotolaskokset. Säilytin korkean vyötärön mutta lyhensin housuja paljon. Lahkeet kavensin koko matkalta vaikka annoin niiden hieman levetä lahkeensuuta kohti. Vyötärökaitale lyheni ja kapeni sen verran, että vain yksi nappi tarvittiin. Joten käytännössä erittäin helppo homma tehdä myös ilman kaavoja. Helpointa tietenkin on käyttää kaavaa, jos ei ihan luota mittoihin.

*    *    *    *    *
Kuvauskohde valikoitui samalla reissulla kun käytiin ostamassa vanhemmalle pojalle uudet farkut. Redin kattoterassi oli kiva tutustumispaikka. Voin vaan kuvitella miltä paikka näyttää kesällä, kun vesi virtaa ja nurmi kukoistaa. Redi on kyllä mahtava paikka monin tavoin, viihdytään siellä kyllä hyvin. Ihmisiä oli aika paljon ja nähtävää riitti. Kattoterassia jouduttiin kyllä hiukan etsimään, sinne menee vain pari hissiä ja oikeaan suuntaan meneminen oli kyllä hauska seikkailu. Kun sinne sitten vihdoin löysi, niin helposti löysi myös pois. Seuraava kerta onkin sitten suora tie terassille.On mahtavaa seurata miten Kalasatama kasvaa ja rakentuu. Alueesta on tulossa hyvin mielenkiintoinen paikka.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Noista tuli kyllä hienot! Tuo ylin kuva on kuin jostakin muotilehdestä:)

 2. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Oli vähän hankala kuvata kun tuolla ylhäällä oli niin kylmä ja tuulista.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kaunis muodonmuutos housuille 🙂

 4. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja kirjoitti:

  Tosi hienot housut kyllä ja kuvat on niin kauniita, tuo housut hyvin esille 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva housut olet tehnyt. Helen valmisti aikoinaan todella laadukkaita vaatteita hyvistä materiaaleista, joten housuilla on varmasti vielä paljon käyttöä!

 6. Hellunen30 kirjoitti:

  Oletpa taitava ja housut näyttävät kauniilta päälläsi. Kuvat tekevät postauksesta täydellisen. Kiitos vinkeistä.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Iltakuvaaminen on aina vähän haasteellista.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Totta, laatu ratkaisee. Nämä pöksyt ovat monella tavalla ihan ykköset ja laadun tuntee käsissä.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *