Piirakkavuoalle oma lämmitin vanhoista farkuista
Piirakkavuoalle on hyvä olla lämmitin, joka on myös kaunis. Sillä on myös helppo kantaa piirakka pöytään ilman patalappuja. Tällainen pieni pesä on myös näyttävä osa kattausta ja sen voi valmistaa ihan mistä tahansa vain haluaa, kunhan ei ole sulavaa materiaalia.
Piirakkavuoalle oma lämmitin vanhoista farkuista
Paras materiaali tällaiselle hommalle on paksut puuvillat tai pellavat. Kankaiden väliin laitetaan ohut kerros vanua. Oman vuoka-alustan kerrokset ovat tehty vanhoista farkuista, tilkusta sekä vanhan petauspatjan vanulevystä. Vanulevyä on hyvä laittaa pohjalle, sekä reunoihin. Se myös kannattaa huomioida kun leikkaa oman kaavansa, että vanu tulee väliin.
Miten tein?
- Piirsin piirakkavuoan yläosan paperille ja mittasin vuoan ympärysmitan sekä korkeuden.
- Lisäsin noin kaksi milliä väljyyttä ja sentin saumanvarat.
- Kun olin leikannut kaavat, sovitin ne vielä vuoan ympärille jonka jälkeen leikkasin kappaleet kankaista.
Leikkasin myös kantokahvat ja ompelin kaiken yhteen. Samaan aikaan herkullinen piirakka paistui uunissa ja tämä näyttävä vuoka-alusta pääsi heti hommiin valmistuttuaan. Kahvoista on helppo kantaa piirakka pöytään eikä tarvita ylimääräisiä patalappuja. Piirakka-alusta näyttää myös oikein kivalle pöydässä. Parastahan on se, että tämän voi tehdä juuri sellaiseksi kuin itse haluaa ja saada sopimaan juuri siihen omaan kattaukseen.
Kasvispiirakka
Tämän piirakan olen tehnyt jokirapupiirakan ohjeella, jonka olen postannut aikanaan tänne blogiini. Pääset lukemaan sen ohjeen tästä linkistä. Tämä piirakkaohje on helppo ja sitä on helppo muokata omaan makuun sopivaksi hyvinkin helposti. Kannattaa kokeilla.
- 100g margariinia
- 2dl vehnäjauhoja
- 1/2tl leivinjauhetta
- 1/2tl suolaa
- 3rkl kylmää vettä.
Tee pohja näin:
- Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.
- Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
- 200g herkkusieniä
- Iso puolikas kesäkurpitsa
- Sinihomejuustoa
- purjoa
- kaksi munaa
- 1dl ranskankermaa
- Mustapippuria, suolaa
Tee täyte näin:
- Puhdista herkkusienet ja pilko ne sopiviksi paloiksi.
- Pese ja pilko myös purjo sekä kesäkurpitsa.
- Paista kasvikset tilkassa oliiviöljyä. Levitä kasvikset piirakkapohjan päälle.
- Riko munien rakenne rikki, sekoita ranskankerma ja sinihomejuusto joukkoon, lisää mausteet.
- Kaada kasvistäytteen päälle.
- Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 35min.
Farkku on hyvin monimuotoinen materiaali ja siitä voi tehdä lähes mitä tahansa. Tästä syystä päätin tehdä pikkuisen minisarjan farkkuideoista. Jotta näette miten erilaisia juttuja vanhoista farkuista voidaan tehdä. Tämä on siis ensimmäinen osa.
Ihanaa lauantaita kaikille!
Seuraa minua:
Hieno lämmitin ja piirakkakin maistuisi nyt:)
No kyllä, suolaiset piiraat kesällä on ihan parasta.
Tämä oli tosi hyvä idea! Piirakkavuoasta on aina ollut minulle päänvaivaa. Sen on erittäin vaikea siirtää paikasta toiseen, koska se on kuuma, matala ja liukas. Nyt on pakko järkätä itsellenikin tällaisen alustan! ❤️
Totta, piirakkavuoka on vaikea käsiteltävä ja tää on kyllä hyvä siihen.
Ompa kyllä kätevä tapa poistaa ruokapöydästä ne patalaput! Voi kuljettaa vaikka terassillekkin nautittavaksi, kätevästi 🙂
Tää on kyllä kätevä tapa tuoda kauniisti piirakka pöytään.