Hae
VillaNanna

Huomioliivi koiralle

Huomioliivi koiralle

Viikolla valmistui huomioliivi koiralle vanhasta lasten huomioliivistä. Yleensä en näihin koirien vaatteisiin hanki erikseen materiaalia mistään, vaan teen joko tilkuista tai vanhoista vaatteista näille tyttösille vaatteet. Kahdet ulkohousut vielä odottaa leikkuuta suojapuvuiksi, sen jälkeen Söpö saa muutaman lämpövaatteen.

Huomioliivi koiralle

Olen muutama vuosi sitten ostanut Ompele koiralle ( Tanja Nyholm ) kirjan ja se onkin ollut välillä kovassa käytössä kun on tarvinnut tehdä yhtä jos toista meidän tytöille. Nyt tein Söpölle huomioliivin lasten vanhasta liivistä. Nyt täytyisi löytää kaapeista toinen liivi, josta tehdä Nupulle omansa. Tai sitten muokkaan huomiohuivista Nupulle oman juttunsa. On hyvä, että tytöt näkyy pimeässä. Jämistä teen koirien talutushihnaan uudet keltaiset merkit muille ulkoiluttajille merkiksi, ettei meidän koiria saa lähestyä.

Miksi teen koiralleni vaatteita? Onko se eläinrääkkäystä?

Ei, vaatteet eivät ole eläinrääkkäystä, jotkin koirat nimittäin tarvitsevat vaatteita päälleen. Meillä Söpö palelee helposti, vaikka rotu onkin sellainen, että pitäisi selvitä kylmässä oikein hyvin. Nuppu taas ei tarvitse lämmintä, mutta jos on kylmä viima, on laitettava jotakin suojaa, sillä silloin Nuppukin jäätyy. Kurakeleillä meillä on kurapuku päällä koirilla, ettei turkki likaannu ja koska Nupulla on ihosairaus, sen iho on suojattava lialta, ettei iho tulehdu. Ja pimeällä on hyvä näkyä myös koiran.

Koirien tassut ovat herkät ja niin kuumuus kuin kylmyys saattaa vaurioittaa herkkiä anturoita. Siksi tarpeen vaatiessa, meillä laitetaan koirille myös kengät suojaamaan tassuja. Tämä tehdään vain talvella, sillä kuumalla kesäpäivänä koirat kannetaan asfaltin yli tai sitten ollaan koko ajan vain hiekkatiellä. Jokainen tekee sen mukaan mitä oma koira vaatii. Joskus koira on suojattava, joskus ei. Pitää tuntea oma koiransa.

Syksyn projekti

Syksyn projektina minulla on tehdä tytöille muutama uusi vaate, huomioliivit sekä kurapuvut meidän vanhoista ulkoiluhousuista. Koska housut ovat mustat, tarvitaan myös heijastimia asuun, vaikka päälle voidaan pukea myös heijastinliivi. Heijastimien tarpeen huomaa varsinkin täällä ”maalla”, kun monessa paikassa on aika pimeää, vaikka kaikki tiet on koitettu hyvin valaista, niin välillä ei kunnolla huomaa edes pyöräilijää tai kävelijää. Heijastin on siis erittäin halpa henkivakuutus!

Heijastimien tärkeydestä olemme jutelleet myös töissä nuorten kanssa, kun koko viime viikko olen jokaisen ryhmän kanssa tehnyt erilaisia heijastimia. He ovat sitä mieltä, että heijastin myös poistaa suurimman pelon kun kulkee pimeässä ja pitää ylittää autotie. Heijastin ei myöskään ole nolo, kun se voi olla millainen tahansa, vaikka heijastintakki tai lapaset, pipo…Vaihtoehtoja nykyään löytyy ja paljon.

Huomioliivi koiralle

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Ompele koiralle

Pikku tirpan uudet Uggit

Nupun ja Söpön lämpöhaalarit

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Onko NUpun ja Söpön rotu tiibetinspanieli?

    Hienot liivit. Nyt kun yhä aikaisemmin tulee pimeää, niin alkaa olla tarpeen heijastimet ja muut heijastavat jutut ja niin koirilla kuin ihmisilläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.