Hae
VillaNanna

Liivi farkkujen jämistä

Liivi farkkujen jämistä

Farkkujämäprojekti jatkuu ja nyt valmistui liivi farkkujen jämistä. Käytin tähän liiviin mahdollisimman erikokoisia paloja, että saisin pienimmätkin käytettyä. Hiukan jännittää se, että saakohan tästä lopultaan kaikkia käyttöön edes. Joutuuko sitä luovuttamaan ja ymmärtämään, että kaikkea roskaa ei vaan saa hyötykäytettyä. Jännät ajat siis käsillä monin tavoin. Yritän kyllä parhaani tehdä, että saisin jollakin tavalla kaikki käyttöön, edes johonkin.

Vaikka olen nyt ahkerasti muokannut näistä jämistä kaikenlaista, niin katse osuu koko ajan myös roskikseen, siihen ompelujätteeseen… Mitä kivaa siitä saisikaan aikaan?

Jämäprojekti on monin tavoin opettavainen juttu. Huomaan pitäväni kirjaa siitä, miten paljon minulta tulee leikkuujätettä sekä ompelujätettä. Koko ajan kehittyy myös ajatus siitä, mitä kaikkea tästä jätteestä voikaan tehdä. Ja tietenkin sellaista mikä toimii ja mikä tulee käyttöön. Kaikesta ei tarvitse tehdä vaatetta, vaan nämä jämät muokkautuu myös moneksi muuksi asiaksi. Vaikka olen nyt ahkerasti muokannut näistä jämistä kaikenlaista, niin katse osuu koko ajan myös roskikseen, siihen ompelujätteeseen… Mitä kivaa siitä saisikaan aikaan? Minulla on siitäkin projekti tulossa, odottakaahan vain kun pääsen siihen asti!

Kyllä, voi sanoa, että olen jämähullu!

Mieheni pitää minua jo ihan kahelina tämän asian suhteen, sanoo, että olen mielipuoli kun kyseessä on jämät. Kaikesta on saatava tehtyä jotain, mitään ei saisi mennä hukkaan. Mutta näinhän se on. En halua laittaa mitään roskiin ja haluan myös nähdä mihin kykenen asian tiimoilta.

Liivi farkkujen jämistä Liivi farkkujen jämistä

Liivi farkkujen jämistä

Olen kaivellut kaikki kasari -ja ysärikaavalehdet esiin, varsinkin ne minun omat lempilehdet, joista olen tehnyt paljon vaatteita aikanaan ja nyt teen niistä jälleen. Liivi on yksi entinen suosikkikaavani, jonka kanssa tein monen monta erilaista liiviä itselleni silloin kun opiskelin alaa. Siksi halusin tehdä saman liivi jälleen. Mutta eri tavoin. Leikkasin ensin kaavan osat toisesta kankaasta (minulla on paljon äitini antamia kankaita, joista en oikein tiedä mitä niillä tekisin, joten sopivat tällaiseen sitten). Kun osat on leikattu, aloin laitella eri farkun paloja osien päälle. Kiinnitin ne ensin nuppineuloilla ja sen jälkeen ompelin siksakilla päältä. Näin tuli syvyyttä ja uutta ulottuvuutta. Älä kuitenkaan ompele eri paloja erikseen, vaan leikkaa ja asettele niin, ettei liivistä tuli liian tönkköä kun ompelet niin monesta kohtaa. Käytä kaikki mahdolliset osat, minun oli tarkoitus vielä lisätä rikkinäisten korujen osia olalle, mutta se on toistaiseksi jäänyt tekemättä sen vuoksi kun ei ole sopivia rikkinäisiä koruja kaapissa. Mutta se tulee vielä lisäyksenä tähän liiviin.

Liivin kaava löytyy: Miss B syksy/1993

*****

Kuvissa näkyy myös hauskat raidalliset kesähousut, jotka tein äitini antamasta kankaasta. Kangasta oli niin vähän, että sain nippa nappa siitä nämä housut. Leikkuujätettä syntyi hivenen mutta ei mitään suurta määrää. Ne tulee siitä huolimatta johonkin käyttöön vielä, jos ei muuta, niin teen Barbielle uuden kesäpuvuston ja teen nukelle samistelubyysat kuin itselläni. Näihin housuihin ei valitettavasti ole minkään sortin kaavaa olemassa, sillä leikkelen ne ihan omien housuja apuna käyttäen. Ja nekin housut on sellaiset, jotka eivät ole kaavana koskaan olleet. Tein ne koulussa ihan vahingossa vapaasti leikkaamalla. Voit siis itsekkin tehdä uusia housuja omia vanhoja housuja apuna käyttäen.

Liivi farkkujen jämistä Liivi farkkujen jämistä

Aurinkoista lauantaita sateesta huolimatta!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Tuula kirjoitti:

  Mainio tuunaus! Ihailen teitä taitavia ompelijoita. Ja koko asukokonaisuus on kiva ja pirteä!
  Mukavaa viikonloppua!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upeasti olet jämät hyödyntänyt – jälleen kerran 🙂

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva liivi. Tykkään paljon liiveistä, mutta käsin varmaan aika hankalaa ommella tuollaista.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Liivi ei tosiaan ole muutenkaan mikään helpoin juttu tehdä…

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Aikamoista väkertämistä pienistä paloista, ja vielä ihan epäsäännöllisistä, Pieniä sisustustyynyjä tms. olen tilkuista joskus tehnytkin, mutta silloin ne kyllä ovat olleet ihan neliöitä tai kaistaleita.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  siis todellakin mitä väkertämistä! Täytyy myöntää, että minulta loppuisi kyllä pinna tämmöisen työn kanssa. Ei voi muuta sanoa jälleen, että hieno tuunaus 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos kovasti. Tää lopputouhu onkin tätä väkertamistä kun palat ovat niin pieniä jo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *