Hae
VillaNanna

Zero waste hihakkeet

Zero waste hihakkeet

Olipa kerran laatikko ja laatikosta valmistui zero waste hihakkeet. Laatikkoon joutuu kaikki leikkuujäte, joita jää erilaisista projekteista, aikaisemmin laatikko oli kaksi kestokassia. Kestokassit kuitenkin jäivät liian pieneksi, joten oli otettava jämerämpää ja suurempaa käyttöön ja näin kotiin löysi tiensä banaanilaatikko.

Zero waste hihakkeet

Ei nämä nyt täydellisesti onnistuneet, mutta sain kuitenkin hienosti osan materiaalista käytettyä. Laatikko ei kuitenkaan tullut tyhjäksi ja näiden tilalle on saatu jo lisääkin materiaalia laatikkoon. Aivot jo työstää seuraavaa projektia kovalla surinalla. Yhdistelin reilusti kaikenlaisia osia toisiinsa ja eri kokoisia paloja yhdistin sinne tänne, jotta sain aikaan kankaan, josta leikkasin lopulta osat. Vain hihat rakensin isommista palasista, etu -ja takakappaleet on pienistä tilkuista koottu. Oikeastaan takakappale on vielä enemmän tilkkua mitä etukappale.

Näihin hihakkeisiin halusin siis käyttää kaikki pienimmät palaset, vaikka joukossa olisi ollut isompiakin paloja, ne halusin kuitenkin jättää toiseen projektiin suosiolla. Saapi nähdä mitä keksii sitten seuraavaksi, sillä laatikossa on aika paljon flanellipaidan osia ja niistä olisi kiva tehdä jotain samanlaista kuin nämä hihakkeet, tosin ehkä isommilla hihoilla sekä laittaa niihin hakasia, ketjuja yms.

Projektit, joista jämiä on jäänyt

Tämä on aina sellainen asia, jota kysellään jonkin verran, että mistä kaikki jämät tulee, millaisia juttuja olen siis tehnyt, että jämiä on jäänyt. Koitan nyt vähän muistella näitä ja laittaa muutamia linkkejä, näihin töihin. Näin pääsee näkemään mitä kaikkea olen tehnyt ja mitä jämistäkin sitten vielä saa. Pyrin jo alunperinkin siihen, että jämää jäisi hyvin vähän. Mutta nyt kerron millaisista projekteja löytyy hihakkeistani.

Beige neule

 • Beigen neuleen jämät muodostui ihanasta puserosta, jonka tein hääpäiväksi itselleni. Kaksi erilaista neuletta yhdistyi aivan ihanaksi ilmapallohihaiseksi paidaksi. Tämä paita on yksi lemppareitani, vaikka onnistuin pilaamaan sen, kukaan tosin ei huomaa asiaa, jos en näytä missä homma meni vikaan.

Kahden neuleen tango

Värikkäät ilmapallohihat

 • Viime vuonna Viaporin kekriin halusin jotakin värikästä ja tietenkin ompelin ilmapallohihaisen neulepaidan jälleen kahdesta neuleesta. Neuleet löytyi UFFista ja tällä kertaa ihan etsimällä etsin tietyt paidat tähän projektiin. Paita on edelleen kovassa käytössä.

Tehdään paita kahdesta paidasta

College ja ruutupaita

 • Halusin testata tässä keväällä yhden seuraamani vloggaajan tekemää ideaa, nämä paidat löytyi miesväen kaapista ja lopputulos on aivan ihana. Tai no, itse tykkään tästä todella paljon. Jämiksi jä lähinnä collegepaidan toinen hiha sekä ruutupaidan pari osaa. Collegepaidan osat on nyt käytetty ja ruutupaidan osat ovat vielä käyttämättä.

YouTubesta lainattua

*****

Söpö paita kahdesta paidasta

 • Useasti siis yhdistelen kaksi eri materiaalia toisiinsa ja saan näin erilaisia yhdistelmiä. Tästä tuli aika ihana ja käytössä ollut kivasti. Tämä paita sopii hyvin niin leggareiden kanssa, kuin suorien housujen sekä farkkujenkin. Valitsee vain sen alaosan mikä milloinkin miellyttää eniten.

Kahdesta paidasta yksi

Harmaa college

 • Harmaa college onkin hivenen vaikea, sillä en oikein muista mitä siitä on tehty ihan alunperin. Siitä tosin on tehty jos yksi lempparivaate, joka on muuten myös töissä nuorten lemppareita. Kun paita on päälläni, niin minua sanotaan Peppi Pitkätossuksi, vaikkei se ole lähelläkään itse aihetta. Mutta leikkuujätettä sekin on ollut.

Inhokki paidasta lemppariksi

Myös tuo viimeisen linkin paita on lopulta tehty tämän saman laatikon sisällöstä. Kun kerää kaikki jämät, saa valmistettua vaikka ja mitä itselleen. Kaiken ei tarvitse olla myöskään vaatteita, vaan jämistä voi valmistaa vaikka joulukoristeita halutessaan. Valinta on vapaa ja mielikuvitus on valttia. Itse pyrin tällä kertaa saamaan mahdollisimman monta jämää yhdistettyä yhteen asiaan ja saada näin laatikkoa nopeasti tyhjäksi. Tämä on siis minulle tehokkain systeemi. Tehdä vaate.

Zero waste hihakkeet

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Onpa söpö asuste! En itse osaisi edes käyttää tällaisia. Mutta värit ovat ihania.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, itselle hihakkeet on tärkeä asuste ihan kotosalla, olen pahimman luokan vilukissa ja nämä helpottaa oloa kyllä hyvin.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Hieno ja käytännöllinen vaate, ja ihan mahtavaa, että hyödynnät ”jämät”. Nuo valkoiset housut on myös ihanat! 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *