Hae
VillaNanna

Vanha neule kertoo minulle tämän päivän tarinaa

Jokaisella vaatteella on tarina, tai ainakin minun vaatteilla on erilaisia tarinoita. Nyt kerron yhden minulle hyvin rakkaan vaatteen tarinan. Tämä vaate kertoo ihmisestä, joka on ollut lapsuudessani mukana, hänen poikansa on minulle edelleen tärkeä ja on minun läheinen ystäväni. Kun rakkaan ystäväni äiti jätti tämän maan, niin sain käydä hakemassa vaatteita ja kenkiä sekä muuta tavaraa, mitkä on minulle tärkeitä tai joista voin tehdä jotakin. Yksi tällainen asia oli villatakki, itse tehty villatakki. Keseinen villatakki on pyörinyt tuolla ”mitä teen tästä”-laatikossa monta vuotta, ihan siitä syystä, että villatakki on minulle aivan väärän mallinen ja takkiin oli tullut pitkiä langanpätkiä kun oli jäänyt johonkin kiinni, lankoja myös mennyt poikki. Tästä syystä se vain pyöri ja pyöri laatikossa.

Tässä kesällä ennen näitä ihania helteitä päätin purkaa koko villatakin ja kaivoin myös erilaisia jämälankoja esiin. Tarkoituksena oli tehdä over size- villapaita, jossa on erilaista pintaa ja myös erilaisia lankoja. Villapaidassa on siis villasekoitteita, eri paksuisia, mohairia ja bukleeta ja samttilankaa. Valmiista paidasta tuli kyllä todella hauska ja erilainen. Toimii hyvin vilpoisiin päiviin takin tilalla. Villatakin lankaa jäi vielä hieman, joten olen suunnitellut tekeväni vielä pipon tällä samalla tyylillä. Mutta en pidä kiirettä sillä koska pipoja en tosiaan edes tarvitse. Olenkin niitä jo laittanut kiertoonkin kun niitä on niin valtavasti.

Minulle oli aika selvää, että säilytän tämän vaatteen muistona tästä henkilöstä, minulle tärkeästä naisesta mutta koska tuollaisena alkuperäisenä vaatteena se ei toiminut minulla, niin purin kalliin langan ja hyödynsin sen uudelleen. Tällaisia paitoja minulla on muutamia odottamassa tuolla ”mitä teen tästä”-laatikossa. Tämä purkaminen ja uudelleen neulominen on kuitenkin oma kinkkinen juttunsa niin homman aloittaminen kestää ja kestää…

Teetkö itse tätä, että purkaat ja teet uuden?
Jos itse teet näin niin laita linkkejä tuohon kommenttikenttään, niin tulen katsomaan mitä kaikkea olette saaneet aikaiseksi kierrätyslangoista, jotka olet purkanut vanhoista vaatteista. Itse olen joskus innostunut purkamaan myös tehtaan neulepaitoja ja ponchoja langoiksi kun en ole enää käyttänyt niitä. Hiukan enemmän kinkkisempää puuhaa se ja paljon enemmän solmuja löytyy niistä mutta aika mielenkiintoista touhua sekin. Ihan kaikkia koneneuleitakaan ei kannata lähteä purkamaan mutta ne selkeämmät voi sekä tietenkin paksummat.

Paita: itse tehty vanhasta paidasta ja langan jämistä
Farkut: Tyttären vanhat
Huivi: Tyttären vanha
Kengät: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *