Hae
VillaNanna

Pääsiäisen retki Haltialaan

Niin kuin jo aikasemmin mainitsin, niin retkeily kuuluu meidän pääsiäiseen. Tällä kertaa lähdimme tosin ihan tuohon naapuriin Haltialaan katselemaan uusia söpöjä karitsoita, jotka ovat juuri syntyneet lampolaan. Aina ennen kuin joitain juhlapyhiä tulee, kannattaa googletella oman kaupungin tapahtumia. Eri hakusanoilla löytää erilaisia juttuja. Itse seuraan Haltialan tilan tapahtumia ihan Facesta, joten tietenkin suuntasimme sinne. Helsingissä tapahtumia riittää joka makuun ja vielä ehtii napata ideoita tästä linkistä.
Meillä oli suunnitteilla, että nautimme päivästä Haltialassa mutta sää ei ollut kovin suotuinen siihen hommaan ja tila oli muutoinkin aika tupaten täynnä ihmisiä, mikä on aika yleistä kun on suloinen tapahtuma. Oli pomppulinnaa, onnenpyörää, ilmapalloja, poni ratsastusta ja tietenkin ne suloiset pikkuiset karitsat. Me siis pyöräilimme tilalle, moikattiin lampaat ja poljettiin takaisin kotiin. Yhteinen retkeily oli se tärkein juttu tässä ja saatiin kunnolla kesäpyöräilykin vauhtiin.

Aamu tietenkin aloitettiin ensin hävikkiruoalla, kaikki eiliset herkut laitettiin esiin, mitkä jäi eiliseltä brunssilta yli. Mies paistoi mustuneista banaaneista herkullisia banaanilettuja, jotka oli todella tarpeellinen sapuska ennen lähtöä. Resepti herkullisiin banaanilettuihin löytyy täältä. Banaanilettujen kanssa sopi hyvin hunajameloni sekä ananas. Tietenkin myös mustikat ja mansikat kuuluu hommaan. Lettuja voi maustaa myös Nutelalla tai marmeladeilla. Kaikkea voi kokeilla.
Kattaus oli jälleen kirppislöydöillä tehty. Tällä kertaa tosin laitoin samat astiat kaikille, punainen jotenkin sopi banaanilettujen kanssa todella hyvin.

Niin kuin kuvista huomaatte, niin Helsinki on monipuolinen kaupunki ja luontoa löytyy keskustaan asti. Keskuspuisto kun jatkuu ihan Pasilaan asti. Olen siitäkin kirjoitellut aikanaan blogiini, mitä kaikkea löytyy Keskuspuistosta ja jatkan kyllä aiheen parissa pitkään. Niin paljon on nähtävää ja koettavaa. Haltiala on meille vähän sellainen kesäinen olohuone, jonne on aina kiva tehdä erilaisia retkiä. Siellä voi grillata omia ruokia tai levittää piknik viltit ja nauttia herkuista. Tai tutustua ravintolan antimiin ja istuskella terassilla. Eläimiä pääsee katselemaan ja kutittelemaan myös samalla reissulla. Helsingissä on myös toinen tila, joka on vähän erilainen…Siellä tehdään tärkeää nuorisotyötä, Fallkulla. Myös heidän toimintaan kannattaa tutustua.

Reissun jälkeen oli aivan ihana tulla kotiin, vaihtaa lämpimät vaatteet päälle ja levätä ennen ruokailua. Päivällinen rakennettiin tälläkin kertaa ihan eilisistä jämistä. Lohta oli vielä reilusti jäljellä, joten lohisalaatti oli ensimmäinen asia mikä tuli mieleen, jotta saadaan myös eilinen salaatti käytettyä hyvin, eikä tarvitse lähteä valmistamaan mitään uusia juttuja. Jälkkäriksi syötiin valkosuklaamoussea, jota jäi yli töhnämunien teosta. Ja tietenkin viininjämä juotiin myös pois, vaikka punaista olikin.

Nyt kun on töissä, alkaa arvostamaan näitä hyvin rauhallisia hetkiä oman rakkaan perheensä kanssa. Ei kiire minnekkään ja voidaan tehdä asioita ilman kelloon vilkuilua. Onhan tässä töitä tehty monta vuotta mutta olen pitkään tehnyt myös keikkaa ja silloinhan vapaata on saattanut olla enemmänkin, joten nyt kun tekee pitkiä päiviä ja on paljon poissa, yhteinen aika tulee kultaakin kalliimmaksi. Se, että tehdään asioita yhdessä on yksi tärkeimpiä asioita, näin perhe pysyy yhdessä tiiviisti, silloinkin kun eletään eri paikoissa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin nautin niistä kiireettömistä hetkistä kun ei tarvitse kelloa vilkuilla <3

 2. Marianne kirjoitti:

  Näyttää kivalle retkelle! Yhdessä perheen kanssa tekeminen on ihanaa 🙂

 3. Melissa kirjoitti:

  Niin totta, ihan parasta puuhaa…

 4. Melissa kirjoitti:

  Se on, se lähentää ja tekee olon mukavaksi.

 5. souliina kirjoitti:

  Ihanan elämänmakuinen postaus! Seurasinkin instan puolella teidän reissua, ihanalta näytti.
  Täällä rupeso kyllä tekemään mieli banaanilettuja.

 6. Melissa kirjoitti:

  Banaaniletut on niin hyviä <3

 7. Meikkiholisti kirjoitti:

  Onpa ollut kivan oloinen retki ja vitsi mitä ihania herkkuja ?

 8. Melissa kirjoitti:

  Retkeily on ihan parasta puuhaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *