Hae
VillaNanna

Tervetuloa pipohullun mukaan!

Haluan ottaa teidät mukaan siivousprojektiini, jonka tarkoitus on lahjoittaa erinäisiä vaatteita hope-yhdistykselle. Tänään päätin tehdä jotakin eteisen lumppuhyllylle. Meillä on siis eteisessä hyllyt, joissa lumppulaatikoita. Lumppulaatikot sisältää kaikkea mahdollista mitä talvisin tarvitaan, pipoja, hanskoja, kaulaliinoja. Lumppuhyllyyn ei koskaan kuitenkaan kulkeudu talvihattuja ja muita jämerämpiä juttuja, vaan siellä säilytetään kaikki, jotka on helppo säilyttää, eikä haittaa vaikka menee vähän myttyyn.

Koska olen liioittelun mestari, niin tässäkään asiassa minulla ei ole sellaista järkeä vaan mennään yli niin, että hippulat vinkuu. On pipoakin enemmän mitä laki sallii, mutta tänäkin vuonna lähes kaikkia on tullut käytettyä. Vain muutamat lähtee pois ja toivottavasti löytävät uuteen kotiin pian. Tänä talvena en ole muutenkaan keskittynyt näihin hommiin ja sen tuloksena on yksi huivi mutta pipoja on tullut muutama enemmän. Mutta näistä pipoista onkin tullut minun ihan super lemppareita ja melkein nukun ne päässä. Kyllä, pidän useasti pipoa myös sisällä, koska minulla on aina kylmä.
*    *    *    *    *

Mitkä lähtee pois?
– 3 kpl itse ommeltuja syyspipoja
– virkattu pipo + tuubihuivi
– itse tehty iso hupputuubihuivi
– erilaisia hanskoja
– huppuhuivi
– tuubihuivi
– nikitamyssy

*    *    *    *    *

Minun ihan super lempparipipot ovat ehdottomasti paksut neulepipot, värikkäät tai yksiväriset. Ei haittaa kunhan on paksu. Tämän talven aikana olen todella uskaltautunut sekoittamaan paljon eri värejä keskenään ja on ollut kiva nähdä miten ne langan jämät ovat alkaneet kadota vielä tehokkaammin nurkista mitä viime vuonna. Jämä langät on niin parhaita sukkiin, lapasiin ja pipoihin. Kaikkia ihania neule joululahjoja en ole esitellyt yhtään missään, en ottanut kuvia edes. Mutta eipä se haittaa. Minä vain muistan mitä olen tehnyt. Tämän talven suosikkipipot näkyy alla. 

Ihanaa sunnuntaita!

16 kommenttia

 1. enkulin käsityöt kirjoitti:

  No onpa tuossa pipo poikineen. Kivoja osaat ommella ja neuloa.

 2. Maisa80 kirjoitti:

  Kivoja pipoja olet kutonut, etenkin tuo ruutupipo on tosi kiva! 🙂 Itsekin käytän pipoa, mutta jos ole vain lyhyen aikaa ulkona, en yleensä käytä. Pipo sekoittaa niin herkästi hiukset ja se ei aina ole niin mieltä ylentävää.

 3. neea kirjoitti:

  Kivoja pipoja, tuo sydänkuvioinen tupsullinen valko-musta pipo etenkin on todella upea!

 4. Marjo kirjoitti:

  Pakko tunnustaa, että minullakin on eteisen hattuhyllyjä pipoja enemmän kuin tarvitsen/ehdin/käytän mutta en osaa niistä oikein luopuakaan. Olessani Tallinnan joulutorilla ostin siltäkin reissulta taas peräti kaksi kahdella karvatupsulla varustettua vuorillista pipoa. Ilman pipoa en juurikaan talvella liiku. Jos pää palelee niin palelee kauttaaltaan.

  Ihanan värikkäitä nuo sinun kutomasi pipot! Pidän 🙂

 5. Minna S. kirjoitti:

  Nuo piparipipot ovat niin hienoja! Ja laittavat hymyn huulille. 😀

 6. Melissa L kirjoitti:

  On kyllä, mulla on kyllä kummallinen tapa heittää kaikki överiksi.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos, tuo ruutupipo on kyllä niin erilainen mitä mun muut pipot. Tykkään siitä itsekkin valtavasti 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Kuviolliset pipot on niin ihania ja kiva tehdä.

 9. Melissa L kirjoitti:

  En tajua mikä noissa pipoissa on sellaista, että niitä tulee tehtyä koko ajan. Niin neuloen kuin ommellen.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Ne on tosi kivoja ja täällä niitä nyt haluaa muutkin 😀 En siis pääse lopettamaan niiden neulomista.

 11. Sanna_Kototeko Blog kirjoitti:

  Ihania pipoja! Ja paaljon… mulla ei oo kyl kovin montaa. Mut just nyt työn alla yksi. ☺

 12. matkailijakirppu kirjoitti:

  On hyvä tosiaan tehdä arvio välillä, miten paljon käyttää mitäkin vaatetta vai onko aika laittaa ne kiertoon. Omatekoiset piposi on niin kivoja, että ymmärrettävästi ovat jakuvasti päässä! 🙂

 13. Melissa L kirjoitti:

  Pipot on ihania, mulla vaan menee välillä vähän överiksi tämä homma 😀

 14. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä vain. Olen pahimman luokan vaatefriikki mutta pakko välillä olla järkevä ja laittaa niitä vaatteita pois.

 15. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Pipot on ihania! Mullakin niitä taitaa olla vähän turhan paljon, varsinkin jos ottaa huomioon että käytän pipoa ehkä kolme kertaa vuodessa 😀 No okei, tänä talvena oon petrannut ja pipo on ollut päässä jo monesti.

 16. Melissa L kirjoitti:

  Pipoja tulee ihan huomaamatta laatikkoon. Mulla ainakin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *