Hae
VillaNanna

Mikä päivä tänään on?

Mikä päivä tänään on?

Mikä päivä tänään on? Sitä ihmettelin heti kun avasin silmäni aamulla. Päivät ovat aivan sekaisin. Olin viime viikonlopun flunssan kourissa ja koko alkuviikon. Keskiviikkona itsenäisyyspäivänä olin jo siinä kunnossa, että oli pakko päästä ulos kävelylle. Torstaina töissä olin sitten aivan sekaisin päivistä, olin maanantaissa ja hetken päästä ensi viikon perjantaissa. Olin aloittamassa lomaanikin viikkoa etukäteen. Miten voikin mennä näin sekaisin lyhyessä ajassa.

Mikä päivä tänään on?

Minulle Suomen itsenäisyyspäivä ei ole sillä tavoin iso juttu, että me olisimme sitä erikseen jossakin juhlimassa tai katselisimme linnan juhlia ja Tuntematon sotilasta. Tietenkin kuitenkin arvostan sitä mitä veteraanit ovat tehneet ja olen onnellinen Suomen itsenäisyydestä. Vapaa Suomi, vapaaksi syntyneet. Vapaus on minulle iso asia, niin ihan henkilökohtaisessa elämässä kuin se, että saan asua vapaassa maassa. Siltikään emme ns. juhli itsenäisyyspäivänä. Toki tänä vuonna tilanne oli hitusen toinen kun lähdettiin kävelylle, tuntui sille, että nyt on tosiaan vapaa kun ensin on flunssa vanginnut minut sänkyyn.

Itsenäisyyspäivänä vihdoin ruokaa. Kipeänä ei juuri tee mieli syödä mitään, joten olikin ihanaa laittaa ruokaa ja kevyttä sellaista. Oli lohta ja rosmariiniperunoita, mätiä ja aiolia. Sillä saikin hyvin vatsan täyteen ja tytötkin saivat herkutella lohella. Oli kiva taas vaihteeksi olla itse kyökissä tekemässä ja teki hyvää syödä itse tehtyä ruokaa. Vaikka itse tein vain romariiniperunat. Sen jälkeen olikin kiva lähteä pienelle happihyppelylle, jonka jälkeen lämmitettiin vihdoin sauna täällä uudessa kodissa.

Pientä ompelua ompeluhuoneessa

Olen vihdoin saanut vaatehuone/ompelutilaa siihen kuntoon, että olen vihdoin päässyt ompelemaan hiukan. Koska tila on pieni, niin ompelen seisaallani. Toimii oikein hyvin tämäkin tapa. Mutta saa nähdä millaista on ommella sitten isompia juttuja myöhemmin. Mutta olen tykännyt nyt ommella seisaallaan. Tokikaan alusta ei ole paras mahdollinen, vaikka toistaiseksi sen on toimittava. Takkeja en ole tekemässä tässä tilassa, eli koneet siirtyy silloin ruokapöydälle, kun ompelen takkeja. Tuo ompelutaso on niin kapea, ettei siitä hommasta tule yhtään mitään.

Eli kaikenlainen suuren ja painavan ompelu tapahtuu sitten tuossa ruokapöydällä. Mutta kun poika muuttaa omaan asuntoon, onkin meillä sitten tilanne toinen. Meidän makuutila siirtyy pojan huoneeseen ja makuutila muuttuu minun työtilaksi ja vaatehuone/työtila muuttuu pelkäksi vaatehuoneeksi. Meillä on siis vain nykyään kolmio, joten meidän makuutila on sijoitettu hiukan erikoiseen paikkaan. Tästä kerron myöhemmin. Tila on jo suhteellisen valmis, vaikka vääntöä on vielä taulusta.

Mutta tällainen oli meidän viikko tällä kertaa.

Mikä päivä tänään on?

Mukavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Ai päivä? On niin pimeää, ettei päivästä ole tietoakaan. Paremmin sanoa itsenäisyydenyö 😁.
    Sairastuminen on aina ihan hanurista. Parane pian!

  2. Mare kirjoitti:

    Päivät ovat olleet minullakin sekaisin jo pari viikkoa. Olen ollut lomalla joulukuun ja lähes joka päivä ihmettelen mikä päivä on menossa. Melkein olin jo huolissani oman pään kunnosta 😀
    Sinulla on kauniita astioita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *