Hae
VillaNanna

Tilkkujuttuja

Tilkkujuttuja

Tilkkujuttuja, niin se on tämän artikkelin sisältö. Niin kuin tässä olen jo monena aikaisempana kertana kertonut, niin me olemme muuttaneet. Tavaraa on valtavasti, eikä meistä koskaan tule sellaisia, että tavaraa olisi vähän. Emme ole minimalisteja. Mutta koska tavaraa on paljon, eikä kaikki mahdu mihinkään, niin olen joutunut osan asioista lahjoittamaan myös työpaikalleni. Varsinkin tilkkuja.

Tilkkujuttuja

Muutamat tilkut ovat tosin vain minun käytössä ja semmoiset tilkut ovat nämä mistä olen nyt pari työtä tehnyt. Kaksi pientä pussia täynnä erilaisia tilkkuja, tilkut eivät ole olleet mitään kovin suuria, mutta homman aloitin niin, että keräsin kaikki isommat tilkut eri pinoon ja pikkuruiset erikseen. Pussit ovat edelleen minulla, mutta vähitellen annan ne nuorten käyttöön. Muuten olenkin siivonnut ja kaikki tilkkulaatikot töissä ja laittanut omani tilalle. Saavat rauhassa hyödyntää uutta materiaalia töissään.

Isoista tilkuista tein siis aivan ihanan suloisen mollamaija mekon. Odotan kovin, että saan tämän joskus päälleni. Mekko on enemmän kesälle tarkoitettu vaikka voihan sitä pukea talvella kerroksittain halutessaan. Mutta jotenkin se nyt vain on enemmän kesään sopiva. Sain todella hyvin tällä tavalla isot palaset hyödynnettyä. Tykästyin mekkoon todella paljon ja varmasti tulen käyttämään tätä kesällä.

Mekon kaava:

  • Mekkotehdas, Helma

Tilkkujuttuja

Pikku tilkuista kivaa

Pikku tilkut ompelin uudenlaisella tekniikalla, siis minulle uudenlainen. Ensin leikkasin lakanakankaasta pohjan, johon aloin ommella tilkkuja ja lopputuloksena on toppakassi sekä penaali, jota tosin voi käyttää pienenä toilettipussina. Itse jotenkin tykästyin näihin tosi paljon ja tuo tekniikka, jossa tilkkuja ommellaan pohjaan valmiiksi. Näitä samoja töitä on nuoret tehneet isolla innolla nyt kerhoissa myös. Ja siis innostuivat kun näkivät tämän minun pussukkani.

Vielä olisi siis tilkkuja, mutta väkisin en ala mitään keksimään, vaan laitan loput tilkut suosiolla nuorten tilkkulaatikoihin heille käytettäväksi, jos en nyt tässä lähiaikoina mitään keksi. Lisää materiaalia on menossa työpaikalleni, mutta ei usko, että enempää tilkkuja ja kankaita. Mutta kaikkea muuta on menossa.

Paljon aina kysellään mitä tilkuista voi tehdä ja nämä on yksi idea tilkkuhommiin. Aina ei tarvitse tehdä vaatteita tai yrittää saada tehtyä muutamasta palasesta jotakin. Pienetkin kelpaa ja niistä saa todella ihania juttuja.

Ei muuta kuin tilkutellen kohti viikonloppua!

Tilkkujuttuja

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Puuvillashortsit kesäksi

Vielä yksi mekko

Kesämekkojen aika

Mekkotehtaan Helmat -kirja

Esittelyssä Fibre Mood no. 15

Lakkohame

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *