Hae
VillaNanna

Paitamekko

Paitamekko

Minulla on yksi sana: Paitamekko. Jokaisen naisen kaapissa pitää olla yksi paitamekko. Itsellä toki on muutama, mutta tämän mekon sain keväällä vihdoin valmiiksi. Mekon kanssa oli omanlainen matka suunnitelmasta valmiiksi. Ei ihan helppo, aika kuoppainen.

Kaava: Burda 6/2003

Paitamekko

Kivinen tie alkoi jo vuosi sitten alkukeväästä, kun vihdoin päätin tehdä mekon, joka on ollut suunnitelmissa siitä asti kun kyseinen kaava tipahti postiluukusta 2003. En kuitenkaan koskaan saanut hommaa alkuun, toki kaavat tein mutta se siitä. Viime keväänä sitten piirsin isommat kaavat, sillä tätä vartaloa on muokattu vuosien saatossa herkuilla sen verran, että aikaisemmin piirretyt ja leikatut kaavat eivät enää toimineet minulla. Kangaskin löytyi varastosta ja ei kun hommiin.

Homma lähti vauhdikkaasti vauhtiin, mutta siihen se sitten jäi. Ompelukoneen alle ei mekko päätynyt, vaan jäi keskeneräisten pinoon vuodeksi. Lopulta tänä keväänä pakotin itseni ottamaan kyseisen pinon käsittelyyni ja tein ensin monta asiaa ennen kuin tuli mekon vuoro. Huokasin syvään ja taisi muutama ärränpääkin tulla suusta ulos, ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni. Mekosta oli muodostunut se työ joka jää vain laatikon pohjalle. Nyt päätin tehdä mekon vaikkei homma kiinnostanut ollenkaan.

Mekko valmistuu

Kun sain vihdoin mekon valmiiksi, huokasin helpotuksesta. Mekko ei kuitenkaan innostanut minua mitenkään ja se jäikin koko kevääksi ja kesäkuuksi roikkumaan kaappiin. Ahvenanmaan reissulle sen vihdoin otin mukaani ja Turussa sitten vihdoin laitoin mekon päälleni. Se inho mekkoa kohtaan katosi kokonaan ja tulikin niin kiva fiilis mekko päällä. Kaiken kruunasi minun ihana Krakovasta ostettu hattu.

Olin todella tyytyväinen, että ompelin väkisin sen inhotusmekkoni, nyt voitin fiiliksen, jonka sain mekosta ja mekosta tulikin lemppari. Materiaali on ohutta puuvillaa, todella ohutta. Ensin ajattelin, että se on liian läpinäkyvä, mutta ei sentään. Hiukan näkyy läpi, ei paljon. Itseäni ei haittaa vaikka hiukan näkyy, ehkä muita haittaa, laittakoon silmät kiinni.

Mekko ei ole ihan tyyliäni, mutta on helposti muokattavissa sellaiseksi, että toimii erittäin hyvin meikäläisen päällä. Tällä kertaa laitoin laivalta ostamani sandaalit jalkaan, mutta valkoisten kangastossujenkin kanssa mekko toimii loistavasti. Joillakin voi toimia myös ihan paksupohjaisten lenkkareiden kanssa, mutta itse jotenkin tykkään eniten kangastossuista tämän mekon kanssa. Myös kankaan hauska kuosi toimii minulla. Ei ihan tavallinen raita, vaan joukossa on kukkia. Ne tekee kuitenkin mekosta tyylillisesti minulle toimivan, sekä tuo pääntie, joka ei ole ihan tavallinen, vaan se on rypytetty.

Paitamekko

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Oi, mutta on aika monta paitamekkoa kaapissa. Mainio vaate!
  Mekkosi kuosi on aivan ihanaa!
  Mä en tosin uskalla lähteä ompelemaan näin monimutkaista vaatetta itse, lähden kauppaan ?.

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihanan leikkisiä kuvia 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Paitamekot ovat ihania! Kiitos kun vinkkasit sillä nyt voi kaivaa myös omani kaapeista esille. Kiva kangas sinun mekossa ja ihania kuvia 🙂

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 4. diinamaria kirjoitti:

  Tosi kaunis paitamekko ja ihana kangas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *