Hae
VillaNanna

Eilinen perunamuusi piirakan pohjaksi

 

Perunanmuusin lopusta saa paljon erilaisia herkkuja seuraavalle päivälle. Itse kuitenkaan en halunnut perinteisiä uunimuuseja sun muita tällä kertaa, vaan mieli teki sienipiirakkkaa. Oli myös kiva saada kaapista pois jämiä pyörimästä, näin ihan perus elintarvikkeista saa astetta fiinimpää lounasta. Piirakka on myös sellainen, että täytteeksi kelpaa lähes mikä tahansa, joskus maistuu tomaatti-mozzarella täyte ja joskus sieni. Riippuu siis paljon mitä siellä kaapissa sattuu olemaan.

Ruokahävikki ideat ovat aivan mahtavaa aivojumppaa, mielikuvitus saa juosta samalla tavoin kuin ompeussakin ja se tekee niin hyvää aivoille. Varsinkin meikäläiselle tämä on kivaa vaihtelua muun touhun keskellä. Aina kannattaa myös etsiskellä reseptejä ja muokkailla niitä omaan tarpeeseen, jos ei ulkomuistista keksi mitään. Itse käytän paljon myös omaa blogiani, varsinkin näissä piiraissa. Useimmiten riittää, että muistaa miten tehdään suolainen murupohja ja siihen saakin tehtyä vaikka millaisia piiraita. Ei muuta kuin kokeilemaan kaikenlaisia juttuja. Kokeileva keittiö on mielenkiintoinen paketti.

Pohja:

3 dl perunasosetta
1 dl ruisjauhoa
1 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
suolaa
1 dl juoksevaa voita

Sekoita pohjan ainekset yhteen. Taputtele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 30cm). Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, uunin keskitasolla.

Täyte:

1/2 litraa sieniä
paprikaa
sipulia
2 dl kermaviiliä
Parmesania raasteena
2 tl pestoa (itse tehtyä joko porkkanan naateista tai basilikasta)
2 munaa
mustapippuria
suolaa

Paista sienet, paprika ja sipulit tilkassa öljyä. Paista niin pitkään, että kasviksista irronnut neste on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviili + muut täytteen ainekset yhteen. Sekoita lopuksi myös kasvikset täytteeseen. Levitä täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä uunissa noin 20-30 minuuttia.

 

Herkullista viikkoa kaikille!
 
-Melissa-

3 kommenttia

 1. Jussi kirjoitti:

  Perunamuusivuoka siirapilla makeuttamalla yli jääneestä perunamuusista.

  Notkista perunamuusi maidolla sakeaksi vellimäiseksi tai notkeahkoksi puuromaiseksi soseeksi.
  Lisää tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan sosetta.
  Muusin suola ja voi yleensä riittää, mutta lisää tarvittaessa, maista suola. Sekoita.
  Laita sose voideltuun uunivuokaan, lisää pinnalle voinokareita ja paista aluksi kuumassa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen. Näin menetellen voit paistaa lähes täysiä vuokia.
  Paista yli jääneestä perunamuusista valmistettua ja siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa noin 1½-3 tuntia.

 2. Anna Kaisa kirjoitti:

  Kyllä nyt kokeilen gluteenittoman piirakan, ensi viikolla, ompeluseuran kahvitarjoiluun. Perunamuusia, käytän pohjana,. Vihanneksia, kaikenlaisia, päälle piirakkaan. Mausteitten kanssa tarkkana,. Laitan yleensä liikaa. Sekään ei ole hyvä,.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *