Hae
VillaNanna

Retkikohteena Kuusisaari ja LehtisaariMinähän lupailin saarijuttuja tänä kesänä ja sellaisia on tulossa. Tänään kerron hiukan meidän pyöräretkestä Kuusisaareen ja Lehtisaareen. Meidän piti ajaa vielä Kaskisaaren päähän asti, mutta pienen taukotuokion jälkeen lähdettiinkin takaisin kotiin. 
Tämä reissu olikin meidän kesän ensimmäinen pitkä reissu. Reitti kulki meiltä Munulan kaupunginosaan ja sieltä ajoimme Keskuspuistoon sisälle. Keskuspuistossa on kiva pyöräillä, maasto on haastava. Kaupunkialue avautui Kivihaat kohdalla ja matka jatkui Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden läpi. Matkaa kertyi 13,6 km suunta + myös kiertely niin Lehtisaaressa kuin Pikku Huopalahdessa.
Meillä oli mukana myös eväitä ja sen lisäksi syötiin lounas ja jäätelöt. Onneksi keli ei ollut niin kovin kuuma vielä silloin ja ihme kyllä LEhtisaaressa ei tuullut yhtään, vaikka oli tuulinen sää ja yleensä merellä tuulee todella lujaa.

Kuusisaari kuuluu Munkkiniemen kaupunginosaan ja siellä on Helsingin kalleimmat asunnot. Saarella sijaitsee myös muutama lähetystö. Lehtisaaressa on myös Didrichsenin sekä Villa Gyllembergin taidemuseot. Näissä emme käyneet, sillä halusimme vain ajaa ja nähdä Kuusisaaren ja kierrellä enemmän Lehtisaaressa.

Lehtisaari on heti Kuusisaaren jälkeen ja kuuluu myös Munkkiniemen kaupunginosaan. Lehtisaareen kuuluu myös Kaskisaari. Lehtisaari on ihanan merellinen ja metsäinen. Oli aivan ihanaa kulkea metsätietä pitkin kun toisella puolen meri näkyi. Lehtisaaressa on myös ostoskeskus, joka on purku-uhan alla. On niin huonossa kunnossa. Me kävimme Old Jerusalem ravintolassa syömässä lounaan ennen kuin aloimme kiertää saarta kunnolla. 

*    *    *    *    *


Tällä kertaa valitsin päälleni kasaprojektin tuotoksia, minishortsit sekä kauluspaidasta tehdyn off the shoulder paidan. Tällainen paita on super helppo tehdä, leikkaa vain palan pois, olkaosa ja ompele siihen raunaan kanttinauha tai vastaava. Käännä kaikki nurjalle puolen ja tee kuminauhakuja. Pujota kuminauha ja valmis.
Minun on kyllä myönnettävä se, että näitä ihanuuksia alkaa olla pikkuisen liikaa kaapissa mutta näistä kun tykkää, niin pitää olla monenlaista ja näköistä. Tosin, tätä lajia en kyllä tee enempää.

Shortsit on kaavalla tehty ja ei ihan mun mallia. Muutenkaan tuo Ottobre ei ole ihan minun juttu, kaksi lehteä löytyy ja monta juttua on kaavoilla tehty. Ehkä vielä opin hyödyntämään niitä oikein. Nyt joutuu muokkailemaan aika paljon, että saa edes jonkinverran sopivia niistä. Ihanaa retkeilypäivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihana pyöräilyretki teillä:) Kasvoin Munkkiniemessä mutta en ole koskaan mieltänyt Lehti-ja Kuusisaarta osaksi lapsuuden ja nuoruuteni kaupunginosaa. Pikku Huopalahdessa asuin sitten aikuisena, joten pyöräilitte minulle niin tutuissa paikoissa:)

 2. Melissa kirjoitti:

  Itse olin myös aika yllättynyt siitä, että kuuluvat Munkkiniemeen, kun tuntuvat olevan kuitenkin jotenkin kaukana…

 3. Mrs B. kirjoitti:

  Teillä vaikuttaa olleen todella mukava retkeilypäivä! 🙂 Pitäisi itsekin suunnitella joku kiva ulkoilupäivä ja lähteä tutustumaan ihan vaikka lähiympäristöön.

 4. JaninaCharlotta kirjoitti:

  Mukavan kuuloinen retkipäivä! Kesään kyllä kuuluu ehdottomasti erilaiset retket, pyöräillen tai kävellen kohteessa kierrellen. Täytyykin alkaa itsekin suunnittelemaan jotain kivaa retkeä kesälle 🙂

 5. Katja Vuori kirjoitti:

  Vitsit kun saisi aikaiseksi kaivaa oma fillari tuolta jostain hämähäkinseittien seasta esille. Olisinkohan käyttänyt sitä viimeksi viisi vuotta sitten… 😀 Aina kun tällaisia kivoja retkeilyjuttuja kuulee ja lukee, tulee sellainen olo että olisi niin ihana lähteä itsekin eväiden kanssa katselemaan lähiseutuja. Kiitos inspiksestä!

 6. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja kirjoitti:

  Kivat maisemat! Retkeily on mukavaa 🙂

 7. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, suosittelen todella. Niin paljon nähtävää löytyy omassa lähiympäristössäkin kun kulkee ihan eri pelillä kuin autolla.

 8. Melissa kirjoitti:

  Olen samaa mieltä, että retket kuuluvat kesään ihan ehdottomasti.

 9. Melissa kirjoitti:

  En tiedä mitään niin mahtavaa kuin se, kun tuuli tuivertaa kasvoja ja menet sinne minne tie vie. Pian löytääkin itsensä ihan jostain kummallisesta paikasta, jota ei ole tiennyt olevankaan.

 10. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, se on kivaa puuhaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *