Hae
VillaNanna

Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo

Tiesittekö, että itse tehdyn vaatteen tuoma ilo näkyy ihmisessä. Kun saat työn valmiiksi ja näät mitä olet käsilläsi tehnyt, niin itsetunto kohoaa pilviin ja olet ylpeä siitä mitä olet saanut aikaan. Ilo vaan kasvaa kun puet vaatteen päälle. Vaatteen ei tarvitse olla edes mikään suuritöinen, pikkuinen työkiin tuo hyvän mielen.

Tämä hame toi sellaisen ilon hymähdyksen, jollaista en ole aikoihin saanut kun vetasin sen päälleni eilen ja lähdin kovassa pakkasessa töihin. Päähän asettelin itse tehdyn baskerin ja fiilis oli katossa. Minulla oli niin kiva olo koko päivän, vaikkei päivä sujunutkaan ihan niin kuin oli ajateltu. Kaikki päivät vaan eivät suju.

Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo

Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo

eilen oli pakkaspäivä ja niin hullulta kuin se kuullostaa, niin villahameella pärjää todella hyvin pakkasessa. Villa lämmittää niin täydellisesti, että voi käyttää oikein hyvin myös hametta ulkona pakkasella. Minun päivän asussa oli kaksi itse tehtyä asiaa, neulottu baskeri sekä ommeltu hame. Villahameen voi erittäin helposti tehdä myös vanhasta villapaidasta, mutta tällä kertaa tein ihan kankaan palasesta, jonka olen ostanut 2000 -luvun alussa Eurokankaasta.

Tämä hame on helppo tehdä ilman kaavaa, tai tekee itse kaavan. A-linjainen hame myös sopii kaikille ja tämän ikäisenkään kuin minä olen, ei tarvitse miettiä pituutta, minimittainenkin toimii hyvin yli 40 -vuotiaalla.  Muuta mittaa ei tarvita kuin vyötärön mitta ja siihen lisätään 5cm. Kannattaa mallailla vielä kaavaa, jos epäilee ettei ole sopiva. Aina voi lisäillä sivuihin senttejä, jos on tarvetta.

Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo

Koko asu

Asuni on hyvin paljon minua, minun tyyliäni, boheemi, farkkua ja villaa löytyy, väriäkin ripotellen siellä täällä tai oikeastaan vaan täällä. Omia lempi juttuja kaikki. Baskerin olen neulonut 90 -luvun alussa Novitan ohjeella (en muista lehteä enää) ja nalle langalla. Baskeri on kulkenut mukanani aina ja tulee kulkemaankin. Kaulahuivi on myös erittäin vanha, en muista, olenko sen aikanaan hankinnut Seppälästä? Farkkupaita on samoihin aikoihin hankittu kuin huivikin ja se on Lindexistä, jos muistan oikein. Saapikkaat on ostettu vuosi sitten korvaamaan toiset vähän samanlaiset saapikkaat, jotka meni rikki meidän Tallinnan reissulla. Tosin nämä ostin uutena, kun ei käytettynä löytynyt.

Itse tehdyn vaatteen tuoma ilo

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

Syystakki muuttui hameeksi

Millainen mekko minulla oli kun minut vihittiin?

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Mä voin hyvin kuvitella että suuri ilo syntyy kun osaa tehdä itse omia vaatteitaan. Mä olen sellainen tumpelo, että pienenä osasin tehdä Barbielle vaatteita, mutta isona en kyllä itselleni, enkä ole sitten alaluokkien käyttänyt ompelukonetta. Mutta kun mä kävelen Tel Avivin kävelykadulla, jonka varrella yksi kangaskauppa toisensa jälkeen niin kyllä usein olen miettinyt että voi kun osaisi tehdä jotain noista kankaista.

 2. Henna kirjoitti:

  Itse tekemällä saa juuri sitä mitä haluaa, se on siinä parasta! 🙂

 3. Anne /Trean kirjoitti:

  Tosi kiva asu! Uskon hyvinkin, että luomisen ilo tuottaa hyvää mieltä myös käsitöiden merkeissä. Itse en kuulu käsityöihmisiin, mutta arvostan kyllä korkealle saamiani villasukkia ja muita ”itse tehtyjä” vaatekappaleita.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  olisi kyllä kiva osata tehdä vaatteita!

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo on kyllä niin kätevä taito 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *